Şimdi Ara

PC kendine Rest atıyor ne olur yardım ediniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar PC kendi kendine rest atıyor belirli zaman aralıklarıyla 1 saat ıcınde 4 kerede oluyor 3 kere de olabılıyor bunun nedenı nedir nasıl cözüm bulabılirim yardımcı olurmusunuz lütfen kafayı yemek üzereyim

• sorun psuda olabilir

başka bir psu ile deneme şansınız varsa deneyin

aynı şekilde hdd kaynaklıda olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scarface1453

sorun psuda olabilir

başka bir psu ile deneme şansınız varsa deneyin

aynı şekilde hdd kaynaklıda olabilir

hocam ıkı hafta once makına acılmıyordu yıne buraya yazdım hdd ler yanmıstır dedıler sonra ugrastım actık makınayı hdd ler saglam ayarladım format falan ıyıydı sonra bu sefer resetlemeye basladı kendını yedek psu var ama ekran kartını kaldırmayacak denemek lazım ılgıne tesekkurler ıslemcı ısınmasından suphelenıyorum bırde acaba ondan da olabılırmı?
  • Makinanın ısı değerlerini göz önünde bulundurun. Sürücülerden bazıları yanlış kurulmuş olabilir windowsu baştan kurmayı deneyebilirsin böylece sorunun donanımsal mı? yoksa yazılımsal mı? olduğunu anlayabilirsin. Forma toplamazsa Anakarta bir bakın derim.
  • Siste özelliklerini yazarmısınız? Eğer üst seviye bir sisteminiz varsa güç kaynağınız yetersiz kalıyor olabilir.Tabi bu sadece bir öngörü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pro18

Siste özelliklerini yazarmısınız? Eğer üst seviye bir sisteminiz varsa güç kaynağınız yetersiz kalıyor olabilir.Tabi bu sadece bir öngörü.

PC yi acabilirsem yazarım ama bunun yeni yapmaya basladı yaklasık 3-4 sene once ekran kartını degıstırdım 1gb geforce aldım sonra psu kaldırmadı bırde psu aldım sorun cozuldu yaklasık 3-4 senedir oyunlar sorfler hersey harikaydı son 2-3 hafta icinde yapmaya basladı bunu anlamadım cıldıracam eskı psu mu deneyecem tekrar bılemıyorum ne yapacagımı da PC yi direk elektirikten kapatıyorum genelde onunla alakalı olabılırmı dıye dusunuyorum hdd yanar dedıler ama onlar saglam
  • Evin dışında bir yerde kullanmayı deneme fırsatın varsa öyle dene.Olmadı başka odada dene bir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direk kapatmaktan kastin. Acikken fis cekmek heralde. SEN bence kasayi sok dagit parcalari guzelce temizle yani hava tut. Tekrar topla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pro18

Evin dışında bir yerde kullanmayı deneme fırsatın varsa öyle dene.Olmadı başka odada dene bir

hocam ılgın ıcın tesekkur ederım de bundan kastını anlamadım acıkcası baska bır yerde denememın ne gıbı faydası olabılır cozemedim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

Direk kapatmaktan kastin. Acikken fis cekmek heralde. SEN bence kasayi sok dagit parcalari guzelce temizle yani hava tut. Tekrar topla

tesekkur ederım hocam ılk onu denıyım haklısın olabılır sıkıntı sonra psu ları degıstırecem ve gecen arkadasın bırı soyledı termal macun sur ısınmadan olabılır dedı ıslemcının uzerıne onu da deneyecem bakalım
  • Evinizin elektrik hattından kaynaklanıyor olabilir.Mesela ben masaüstü pc yi hdmi ile tv ye bağlıyorum.Mutfağın ışığı açıldığında gidip geliyor görüntü.Bunun gibi bir nedenden olabilir dedim.
  • bu tip sorunlarin temelinde kasa icinde yeteri miktarda hava giris ve cikisi olmasindan kaynakli islemci isinmalarindan kaynaklanma ihtimali yuksek islemciden de ola bilir ekran kartinin yuksek miktarda isinmasida ayni soruna neden ola bilir yapman gereken en iyi sek kasayi guzelce temizlemek hava tutarsan temizlenir islemci ve ekran kartinin sogutma pervaneleri calisip calismadigina dikat et mumkunse kasa yan kapagini acik tutarak calistir programlarla kasa ici sicaklik degerlerini takip et ozeliklede islemciyi acip kapanma esnasindaki islemci isini yakalaya bilirsen sorunun cözümünüde yakalarsin
    isi ve kasa temizligine dikat et insallah sorunun cabuk cözülür
  • Yukarda arkadaş da demis de yinede yazmak istedim isiyi kontrol et gerekirse islemciye macun sür etkisi olur fanlarida temizlemen tavsiyemdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sorunumu buldum anakartımdaki kondanstor lerim yanmıs 3 adet konuyla ılgili yardım alıyorum hepinize tesekkur ederim gecici bir sure laptopumdan devam edecegım fakat laptopumun da kulaklık girişinde sterio jack ın uc kısmı icinde kaldı onu nasıl cıkaracam bılgısı olan varmı acaba? :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.