Şimdi Ara

Pc kendini kapatıyor. Bu bir yardım çağrısıdır!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım durduk yere kendini kapatıyor. Böyle bir sorun hiç yoktu, 1 sene boyunca bilgisayarı kullanmadım, ancak taşınma sebebiylede söküp parçaları kutularına takmıştım. 1 sene sonra bilgisayarı kurdum ve kullandım ancak şimdi 2-3 saat LoL oynadıktan sonra bir anda bilgisayar kendiliğinden kapanıyor, ekrana da windowsun kapanıyor yazısının gelmesiyle kapanıyor. Sonra açma tuşuna basıyorum, 3-4 saniye sonra bilgisayarın ışıkları yanıyor (Geç algılıyor gibi düşünün) ve fanlar çalışıyor ancak monitöre ışık gelmeden kendiliğinden kapanıyor (3-4 sn sonra), açılıyor ve bunu birkaç kere tekrarlıyor. 15-20 dk uğraştıktan sonra tekrar açabiliyorum, birkaç saat sonra sonuç yine aynı döngü. Tüm fanları kontrol ettim hepsi çalışıyor, işlemci ve ekran kartıda ısınmıyor. (El ile kontrolü yaptım)
    Ek bilgi 1 : Geçen sene LoL oynarken fps değeri 500-600 civarıyken şimdi 100-110 arası gidip geliyor. Bunun sebebinide bilmiyorum ancak uzun bir aradan sonra Radeon yeni arayüzü sebebiyle bir yazılım sıkıntısı olabilir diye düşünmüştüm.
    Ek bilgi 2 : Kasanın parçalarını yeniden söküp taktım, ekran kartı ve işlemci mağcununu da yeniledim. Bios pilini de çıkarıp taktım. Kasanın yan kapaklarını da açık kullnıyorum.

Sistem özellikleri
    B250m bazooka
    İ5 7500
    Amd RX480
    8 GB corsair 2400 mhz Ram
    1 TB harddisk
    250 GB 850 Evo SSD (Sistem kurulu ve LoL de burada)
    Cx600 Powersuply

Normal çalışma durumu (Masaüstünde birşey yapmazken)

Buda yarım saat LoL oynadıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okncyrn -- 23 Mart 2020; 4:25:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzaktan yorum zor. Windows güncellemelerini aldırın. Sürücüleri yenileyin. Bios güncelleme yapabiliyorsanız yapın.
    Oyunların güncellemeleri varsa yapın.

İşlemci fanının tam oturduğundan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 23 Mart 2020; 10:19:20 >
  • Güncellemelerin hepsi tamam, bios güncelledim. Donanımsal olabilir diye düşünüyorum ama çözemedim

• Öneride bulunucam ama görüntü giderse benden değil

Aygıt yöneticisine girin gt630/730 gibi birşey yazacaktır bu aygıtı devre dışı bırakın, rx480 aygıtının gözüktüğüne, aktif olduğuna ve güncellemelerinin tam olduğuna emin olun.

• Birde şöyle bir ekran çıkıyor kapanıp açıldığında

• Volkan1x V kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yazmıyor

• okncyrn O kullanıcısına yanıt
    Aygıt yöneticisine girin görüntü bağdaştırıcılarına tıklayın çıkan ayg8tların fotosunu atarmısın

Ayrıca o attığın siyah ekrana gel f1 e tıkla, biousu default olarak ayarla orda energy saving diye birşey yazıyorsa kapat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 23 Mart 2020; 17:37:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni bir oyun bulmama yardım et
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuan hiçbir şekilde açamıyorum bilgisayarı, ışıklar yanıyor ve fanlar dönüyor, 1 saniye sonra kapanıyor

• Haydaaaaa. Reset, hdd led ve power led switchleri çıkardım, sadece power switch kaldı ve bilgisayar açıldı, yapmıyor.

• Power led hariç hepsini taktım, sorun kalmadı. Power led switch çakışma mı yapıyor nedir problem onda

• Sistemin benimkine çok benziyor işlemcin 1 nesil daha iyi benden çok iyi sistem 3 yıl oldu ilk günkü gibi maşallah
    Seninde sorununu çözeceğini düşünüyorum çok basit bir problemdir muhtemelen güle güle kullan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sana ne olduğunu söyleyim, güç kaynağın yavaş yavaş rahmete doğru gidiyor. Bende de öyle oluyordu, değiştirince düzeldi. 750 Watt bir güç kaynağı bul ve al. Düzelir diye düşünüyorum.

O en başta çıkan uyarı da ayarlar sıfırlandı diyor. Eğer bios pilini çıkarırsan öyle olur. Bios pilinin şarjı bitik ise o ekran her bilgisayarı başlattığında çıkabilir.
  • Sorun düzeldi. Power led ışıklarının switchleri power swtichle nasıl oluyorsa çakışıyormuş.

• çorumluzalım kullanıcısına yanıt
    Ekran kartının güncellemeleri oyunlarda fps düşüklüğü yapmış. 18.12.1 sürümünü geri yükledim fps kendine geldi

• Temiz diriver kurulumu yap bence bende son versiyon var sıkıntı yok
    YouTube da videosu var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.