Şimdi Ara

pc kurulumu yardımcı olabilecek varsa lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir tanıdığa bilgisayar topluyoruz. DDR3 lerde pek tecrübem yoktu. Bide oyunlardan pek anlamadığım için internetten araştırdığım kadarıyla bir bilgisayar topladım. Çok aham şaham milyarlık birşey gerek yok zaten. Ama bu kasada güncel oyunları oynar zannediyorum ki. Amaç oyun oynamak zaten. Intel seçtim çünkü yıllardır AMD ye ısınmadan dolayı bir takıntım var. Intel e daha çok güveniyorum. İlk alınınca 2-3 gün kesintisiz oyun oynarlar heralde :) Bütçemiz 450 - 500 tl MAX.

Özellikleri şöyle

MSI G41M-P26 Intel G41 DDR3 1333MHz (O.C.) 1333FSB VGA Anakart

KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram

SAMSUNG 500 GB SATA2 16MB CACHE Harddisk

Bunlara ek olarak düşündüren kısımlar

Asus EAH5570 DDR3 1GB ekran kartı düşünüyorum. Sapphire in de aynı modeli var onda HyperMemory falan diyor ama windows7 de zaten Asus da yapar diye düşünüyorum. Daha kalitelidir Asus herhalde. HD 5670 olanlarda var fakat çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Bütçede biraz kısıtlı gerek duymadık. Sizce çok etkiler mi 5670 mi alınmalı ?

Elimde 460Watt Everest Eps-1660A VATANdan aldığım power var. Yeni power gerekmez sanıyorum EAH5570 lerin güç tüketimi oldukça düşükmüş çünkü. Sitesinde bile 400w power yeterli diyor. 5670 birazcık daha fark ediyor ama çok az bir watt farkı.

Birde son olarak en çok kafa karıştıran işlemciler...

E6300 ( Pentium Dualcore olanı ) - E6500 - E6550 işlemcileri arasında kararsızlık var.

E6300 ve E6500 Intel Pentium Dual Core 45nm 2mb cache 1066 fsb

E6550 ise Core 2 Duo 65nm 4mb cache 1333 fsb

(http://ark.intel.com/compare/41493,42805,30783 ) intel in karşılaştırma tablosunda işlemcileri seçtim bakabilirsiniz.

İşlemcilerle ilgili kafa karıştıran kısım ise Pentium dual core olanlar 45nm olduğu için tercih edilmeli mi ? core2duo dan daha mı verimli çalışırlar ? eğer kesinlikle 45nm alınmalı derseniz e6300 ile e6500 arasında çok birşey oynarmı fiyat farkına değer mi ?

İşlemci ikinci el olarak bulacağım sıfır almayacağım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepagdas -- 21 Ocak 2012; 2:13:42 >

• Siz en iyisi bütçenizi yazın o şekilde yardımcı olalım. Topladığınız sistem çokta gelecek vaad etmiyor açıkçası. Bu arada PSU nun markası mı Everest yoksa modeli mi Everest?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Siz en iyisi bütçenizi yazın o şekilde yardımcı olalım. Topladığınız sistem çokta gelecek vaad etmiyor açıkçası. Bu arada PSU nun markası mı Everest yoksa modeli mi Everest?

bütçe max 450 - 500 tl. Bu fiyatlar bile biraz zorlayarak toparlanacak :) Dediğiniz gibi evet biraz farkındayım. Yani çok çok büyük birşey beklemiyorum zaten. ama en azından 1-2 sene çıkacak oyunları FULL özellikte değil ama low medium gibi değerlerde açabileceğini düşünüyorum. bari vereceğimiz paraya en iyi performansı verecek kasa olsun diyoruz.
  • Bu bütçe için en verimli sistem 2.el de bulunabilir,mümkünse aynı şehirde komple sistem olarak arayın.
  • Bütçenizi kesinlikle arttırmanız lazım. Ayrıca AMD ısınır artık sadece bir hurafe. AMD nin ısınmadığına dair yüzlerce test ve döküman bulabilirsiniz

Benim tavsiyem Athlon x3 455 gibi bir işlemci ve AMD chipsetli 100TL civarlarında bir anakartla birlikte bir sistem kurmanız olacaktır ancak bu bile bütçenizi aşar..

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=X3455&ref=akakce&v=1.78
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=M5A78L-M-LX&ref=akakce&v=1.40.6
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=K-D3-4GB
    http://www.webdenal.com/sapphire-hd5670-1gb-2-8gb-128bit-ddr3-hdmi-16x_362203.html
    http://www.webdenal.com/samsung-hd322gj-320-gb-7200-rpm-16-mb-cache-sata-i_249576.html?ref=akakce&v=1.61.2

KDV Dahil 650TL yapıyor

• power Everest marka eps 1660a 460watt mis kutudan okudum :) ekran kartinda asusda hypermemory demiyor ama sapphire da diyor ? iyimidir kötümüdür anlamadim. 5570 deglde 5670 onermissiniz 5570le fiyat farkina degiyor mu acaba ?
  • hocam boşver o dediklerin önemli şeyler değil. ekran kartının sadece modeli önemli.
    sen en ucuz bulabildiğin çift çekirdekli am3 ya da 1155 pin işlemciyi almalısın.
    biostar ve benzeri ucuz bir marka anakart almalısın.
    en ucuzundan bir kasa almalısın.

benim sana sistem tavsiyem;

amd athlon x2 255 - 125 tl
    (gold bilgisayar)
    biostar Geforce 7025 AM3 DDR3 mATX Anakart - 89 tl
    (teknobiyotik)
    Asus ATI HD5570 1GB DDR3 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 114 tl
    (teknobiyotik)
    HDD işini ikinci el olarak halledeceksin - 100 tl

HI-LEVEL 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM - 23 tl
    (eksa)
    Quake 1282A 230W Siyah Atx Kasa - 45 tl
    (ereyon)

TOPLAM: 496 tl

HDD'yi daha ucuza alabilirsin belki ikinci el. ilerde daha iyisini daha ucuza alırsın hdd krizi bitince.

fusion'lı itx anakart alıp onun üstünde şekillendirebilirsin sistemini.

MSI E350IA-E45 AMD Fusion Zacate E350 dahili cpu ve gpulu anakart - 184 tl (teknobiyotik)
    FRISBY FC-S6020B 300W KULPLU SlimT ATX SİYAH KASA - 76 tl (vatan)
    HI-LEVEL 2 GB 1333 MHz DDR3 RAM - 23 tl (eksa)
    HDD 2. EL - 100 tl
    toplam: 383 tl

tabii ki üstteki daha performanslı olacaktır. alttakinde hd6310 dahili gpu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 21 Ocak 2012; 3:15:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o işlemci gold da stokta yokmuş hocam...

Önerileriniz için çok teşekkürler. ilk AMD kasa kuracağım için sistemi yazayım bir uyumsuzluk vs birşey olmaz sanırım.

AMD Athlon II x2 250 işlemci
    MSI 760GM-P23 FX anakart
    ATI HD5570 Ekran kartı
    4GB DDR3 1333 MHZ TEK SLOT ram
    Everest 460watt power.

kalanını ikinci el halledeceğim :) Sıkıntı yarataz değilmi bu sistem ? en azından e6300 e6500 e6550 işlemcilerden daha performanslı bir sistem olur değilmi ?
  • Bence x2 250 íşlemcínìn bìr ayağı Çukurda , 2 sene sonra çıkan oyuların mın requırments larını karşılamaz , dert oyun oynamak değílse her túrlú íşìnì gòrúr tabí...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Bence x2 250 íşlemcínìn bìr ayağı Çukurda , 2 sene sonra çıkan oyuların mın requırments larını karşılamaz , dert oyun oynamak değílse her túrlú íşìnì gòrúr tabí...

intel e6300 e6500 e6550 icinde ayni seyleri mi düsünüyorsunuz ?
  • arkadaşım bence aceleye getirme şimdi illa alıcam istiyorsun ama 2 sene sonra aletten soğursun :) biraz daha bütçe ilavesi yapıp daha yüksek çıtaya ulaşmanı tavsiye ederim :)
  • yaptık bakalım birşeyler artık :) 2-3 sene sonra zaten çıkan oyunları full oynamak niyetinde değilim farkındayım biraz bütçe düşük. O zamanda bi işlemci bi ekran kartı değişikliği ile bu sistemde devam edebilirim sanırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.