Şimdi Ara

Pc mi yükseltmek istiyorum bi bakın arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakartın modeli d865perl 5 pci 1 agp slot 4 ram slot var
    işlemci intel p4 cpu 3.0oghz
    ekran kartım nvidia geforce fx 5200
    ve 512 (256 x 2) ram var bu sistemin ramini yükseltmek ve ekran kartını değiştirmek istiyorum yeni oyunları oynamak için

yanlız arkadaslar intte araştırdım agp ekran kartları fazla yok bulabildikleri 256 mb hep. Pcı ekran kartı alsam bu anakartta çalısrmı ve ne kadarlık ram almalıyım ddr2 alsam bu sistem çalısırmı ddr2 ler ddr lardan ucuzda bide benim ramlerde SDRAM DDR yazıyo bu ddr rammı oluyo

• ddr, ddr2, ddr3 farklı ramlerddir senin ram ddr diğerlerini takmak istesen de girmez zaten 1 gb daha ram tak, 3650, 3850 agp kartlar piyasada mevcut ama 3850 işlemcine darboğaz yapabiilir o yüzden önerim hd3650http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34137 , ama gelelim en önemli konuya bence sat sistemi elindeki parayı da koy yeni sistem topla baştan eski sistemlere upgrade ölü yatırımdır her zaman.
  • peki arkadaşım ben pcı ekran kartı alsam olmazmı yanlız anlamadıgım bişey daha var önerdiğin hd3650 ekran kartında GDDR3 diye bişey yazıyo bunun ramle bi alakası varmı benim ram ddr ya o yüzden sordum tekrar yardımcı olursanız sevinirim BAŞKA ÖNERİLERİNİZ VARSA BEKLİYORUM ARKADAŞLAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakisiklin

peki arkadaşım ben pcı ekran kartı alsam olmazmı yanlız anlamadıgım bişey daha var önerdiğin hd3650 ekran kartında GDDR3 diye bişey yazıyo bunun ramle bi alakası varmı benim ram ddr ya o yüzden sordum tekrar yardımcı olursanız sevinirim BAŞKA ÖNERİLERİNİZ VARSA BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

PCI TAKMAN İÇİN ANAKARTI DEĞİŞTİRMEN LAZIM

AGP ALACAKSAN BEKLERSEN 3850 YADA 3650 AL
  • agp ler pahalı oluyor ya. 140 ytl ye 3650 var mesela. Bence anakartı fln da değiştirsen daha hoş olur.
  • ya anakartı değiştirmeyi bende düşündümde bana biraz pahalı olacak şimdi mesela ramları ddr2 yapma lazım işlemcime uyacakmı bilmiyorum hardiskim IDA. Sanırım SATA hdd almam gerekecek benimki biraz ögrenci işi olacak anlayacagınız şimdilik sadece bi ekran kartıyla ram alsam beni 7-8 ay idare etse yeter babaya yeni bi sistem aldırcamda 7-8 ay sonra benim anakartta 5 tane pci girişi var onlara onlara pci ekran kartı taksam agp bos dursa olmazmıki acaba .
    ASIL KONU işin mali yanı: agp ekran kartıyla 1gb ddr ram sanırım 250 ytl tutacak. 250 ytl yeni anakart pci ekran kartı ve ddr2 ram alabilirmiyim sizce
  • alamazsın.alırsan da 2.el alırsın.diyelim aldın geleceğe dönük olmaz...
  • arkadaşlar yanlış anlama olmasın benim pcm ileriye dönük olması önemli değil zaten benim pcmi en son upgdare edeceğim şeyler bunlar olacak çünkü 2004ten beri bu pcmi kullanıyorum bana 6 -7 ay gitse yeter artık oyun oynayamamaya çok sıkıldım çünkü yeni oyunları çalıstırmaz zannediyom taki geçen bi arkadas ekran kartıyla ram alsan crysis falan oynarsın deyinceye kadar
    tavsiye ettiğiniz bu üründe vga girişi varmı benim monitör vga da
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34137

bide bu ürünü buldum nettenhttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd50994
    bu iki ürün arasındaki farklar neler hangisi daha iyi benim pc için
    bide hd3650 ile hd kalitesinde görüntü verebiliyomu

• Şimdi öncelikle bazı yanlışları düzeltelim :D Senin anakartındaki pci girişleri yeni kartların kullandıkları ise pciex yani ikisi farklı şeyler.Onun dışında o 250 ytlyle ekran kartı ve ram alman crysisi oynatacak kadar fayda eder mi bilmiyorum ama bi çok oyunu düşük yada orta seviyede açabilecek hale getirir sanırım fakat arkdaşlarında dediği gibi bu ölü yatırım olur :( Aldığın ekran kartını işlemcinin düşüklüğü nedeniyle tam performansa kullanamazsın aynı zamanda agp ürünler pciex'lere göre daha yüksek fiyatlı olduğundan fazladan para vermiş olacaksın ekran kartına.Ramlerde de aynı durum söz konusu. Onun yerine ucuz yollu bir amd sistem toplayabilirsin.Amd diyorum çünkü hem işlemci hemde anakart fiyatı olarak daha uygunlar genelde ve 780 çipsetli anakartlar üzerinde gelen onboard ekran kartı seni bi süre idare edebilir.Daha sonrasında ise ekran kartı ve ram takviyesi yaparak sistemi sana ilerde yetecek şekilde yükseltebilirsin.Tabii bunlar 250ytlye olur mu bilmiyorum bakmak lazım bi ve şuan feci uykum geldi Eminim arkadaşlar bu konuda sana
    yardımcı olacaklardır.

Kısacası eski sistemine yatırım yapmak yerine az daha dişini sıkıp yenileme yapman her yönden daha iyi bir seçenek

Not:Vga girişi varmı diye sormuşsun Sapphire'de var,His'te yok fakat olup olmaması farketmez çünkü Vga yoksada bir dönüşütürücüyle bağlarsın senin monitörüne(Dönüştürücü sanırım bütün ekran kartlaryla birlikte geliyor).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .dream. -- 7 Eylül 2008; 6:51:47 >

• arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler peki ben bu kasama hiç bi değişiklik yapmadan kaça satabilirim
    anakart intel D865PERL
    işlemci intel p4 3.00 ghz
    ram 512 (256x2) ddr
    Sapphire nvidia geforce fx 5200
    hdd samsung 120 gb ida
    lg cd combo lg dvd rom
    ethernet kartı
    inca tv kart
    philips 107 t5 crt monitör
    witsound 2+1 speaker
    microsoft klavye mouse
    webcam kulaklık
    ben Konyadayım ve satacak hiç bi yer bilmiyorum nereye kaça satarım acaba yada internet üzerinden
  • ben upgrade yapmaktan vaz geçtim pcyi satıp babaya yüklenip iyi bi pc toplamak en güzeli olacak galiba benim için öyle değilmi arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.