Şimdi Ara

[PC Montaj] 15 sn sonra kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte P35 ds3r aakarta q9300 + 9600 GT sonic taktım.
    Tagan 2force II 800Watt

12v ve 20 pin atx connectoru ana karta taktım. Ramları dvdromu ve hdd yi taktım, dvdrom ve hdd için gerekli güç ve sata kablolarınıda taktım. Ön panel ışık ve düğmeleri de taktım.

Makineyi açtıktan 15-20 saniye sonra kapanıyor. Sizce nerede hata yapmış olabilirim, güç kaynağının toprağını bi yere takmadım, onu anakartı tutan vidalardan birinin altına mı takacağım?

• RAM'leri kontrol et. Bilgisayarın açılış sırasında sorunla karşılaşmasında ram'in büyük bir rolü vardır.
    Bios'a girmeyi dene, oradayken de 15sn sonra kapanıyor mu ona bak.
    Ayrıca 20pin deyince aklıma kurt düşmedi de değil. Yeniler 24pin olması lazım. Anakartın 20pinse sorun yok ; ama 24pin ise sağa dayalı olarak takman gerekiyor. En azından anakartın klavuzunda bundan bahsetmesi gerekiyor.
  • anakart 20pin, ramlar çıkarıp taktım işe yaramadı, ekrana görüntü gelmiyor, biosa girmem ümkün değil.

Herhangi bir bipleme vs. yapmıyor açılırken, ve bu 15sn süre boyunca anakartın üzerindeki ledlerin hepsi sürekli yanıyor.
  • CPU soğutucusunu düzgün bir şekilde oturtamamışsın gibi geldi bana, İşlemcinin üzerine tam oturmadığında senin dediğin gibi makineyi açtıktan 15-20 saniye sonra kapanır..
  • o çok sağlam yerinde.

Emin olmadığım tek yer reset sw ve power sw kabloları.

+ - lerine bakarak taktım ama, kasadan gelen kablolarda + - yazmıyor, sadece her kablonun 1 tarafında ok var bende bu okları + olarak kabul ettim ve öyle taktım.

kasa lianli 007 fa plus 2.
  • Yanlışın var benim anakart da aynı ama 24 pin.. Emin misin 20 olduğuna? O PSU pek sorun yapmaz gibi.. Açılışta uyarı sesleri alıyor musun? Bir de CPU fanının markası ne? Anakarta kısa devre yaptırıyor olabilirsin. İnşallah yakmamışsındır anakartı...
  • herhangi bir ses yok, cpu fanı kutudan çıkan fan. evet doğru 24 pin, pinlerin PSU daki 4 pin 20 nin yanına ekli, tek şekilde takılabiliyor anakarta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quads -- 5 Mayıs 2008; 1:18:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PC Montaj - Bilgisayar toplama (resimli anlatım)http://forum.donanimhaber.com/m_11252597/tm.htm

PC Montajı, arıza ve problem çözümleri... (Videolar)http://forum.donanimhaber.com/m_11945960/tm.htm

Konularını birdaha incele, birşey atlamışsındır. Reset sw ve power sw kablolarının yönü olmaz (+ -) diğerleri için + kırmızı - siyah olacak.....
  • Anakartın üzerinde artısı + diye içinde gösterir; ama kablolardaki ok işaretleri +'yı gösterir orası doğru. Anakartın kılavuzuna bakmakta fayda var.
    RAM'leri de bi kontrolden geçir. Tek ramle dene vs herşeyi dene. Ben olsam kurcalanmadık şey bırakmazdım.
  • Yardımlar için sağolun.

herşeyi çıkarıp taktım düzeldi gibi şu anda sadece psu biraz fazla ısınıyor ve açılırken bi süre bekletiyor ilk ekranda. Kabloları toparlamadım ve kasa kapağındaki 25 cm fanı henüz çalıştırmadım. Onlarıda düzeltirsem problem kalmaz inş.

beklemeler neden kaynaklanıyor olabilir? görüntü ekrana yaklaşık 4-5 sn sonra geliyor. Yine herhangi bir bipleme yok.
  • montajınla ilgili sorun var bilen birine yaptır tavsiyem yada iyi bilen birinin yanında montajı yap hatalarını söylesin.bende de vardı aynı sorun düzel di maşallah tıkır tıkır çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.