Şimdi Ara

pc neden reset atmış nasıl öğrenirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windowsun böylebir logu varmı ve nerededir.
    açık bilgi göreiblir miyim acaba merak ettim.
    şu yüzden reset attı diye yazarmı bölye bir bilgi görebilir miyim ?
    win 10

• Eğer mavi ekran hatası verip yeniden başlattıysa c:\windows\minidump dizinine sorunun neden kaynaklandığını yazar.

BlueScreenView ile minidump arıza kod, parametre gibi bilgilere ulaşabilirsin.
    http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Mavi ekran vermeden aniden kapanıp açılıyorsa windows bunun log'unu tutamaz. Bilgisayarın masaüstü ise güç kaynağından kaynaklı olabilir. Ani voltaj dalgalanmasından yada kondansatör kaynaklı arızadan dolayı bilgisayarı kapatıp açabilir.

Belki aradığın budur bir incele. Denetim Masası/Yönetimsel Araçlar/Olay Günlüklerini Görüntüle "Windows Günlüklerinden" en son kayıtlı hareketleri görebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailchakar

Eğer mavi ekran hatası verip yeniden başlattıysa c:\windows\minidump dizinine sorunun neden kaynaklandığını yazar.

BlueScreenView ile minidump arıza kod, parametre gibi bilgilere ulaşabilirsin.http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Mavi ekran vermeden aniden kapanıp açılıyorsa windows bunun log'unu tutamaz. Bilgisayarın masaüstü ise güç kaynağından kaynaklı olabilir. Ani voltaj dalgalanmasından yada kondansatör kaynaklı arızadan dolayı bilgisayarı kapatıp açabilir.

Belki aradığın budur bir incele. Denetim Masası/Yönetimsel Araçlar/Olay Günlüklerini Görüntüle "Windows Günlüklerinden" en son kayıtlı hareketleri görebilirsin.

selam teşekkürler

evet hep flaure gibi mavi ekran hatası ile gidiyor herşeyi güncelledim.pc raid 0 ssd lerle.ozel sogutucuda var.
    5.5 ghz

aşağıdaki resme bakar mısınız
    https://i.hizliresim.com/qWDVQB.png

ne anlamıyım burdan hiç bilmiyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtualdjcubase -- 5 Ağustos 2017; 16:22:45 >

• Mavi ekran hata kodları havada uçuşmuş gibi :)

0x00000124 İşlemci kaynaklı arıza olabilir ama öncelikle bir ram testi yapmanızı tavsiye ediyorum. memtest.org usb flash ayarlayıp bir test edin. Ram test sonucu normal ise hatalı voltaj/saat ayarı(OC) yapılmış olabilir bios'u sıfırlamayı deneyin. (Clear Cmos)

0x00000116 hata kodu Ekran kartı kaynaklı olduğunu gösteriyor. OC yapmış olabilirmisin? Ekran kartı ayarlarını varsayılan ayarlara almayı deneyebilirsin yada mevcut sürücü ve uygulamayı kaldırıp güncellemen sorunu çözebilir.

Varsayılan ayarlarda kullanmana rağmen sorun devam ediyorsa ekran kartı veya yetersiz voltaj sağlayan güç kaynağını değiştirmek zorunda kalabilirsin.
  • quote:

Mavi ekran hata kodları havada uçuşmuş gibi :)

0x00000124 İşlemci kaynaklı arıza olabilir ama öncelikle bir ram testi yapmanızı tavsiye ediyorum. memtest.org usb flash ayarlayıp bir test edin. Ram test sonucu normal ise hatalı voltaj/saat ayarı(OC) yapılmış olabilir bios'u sıfırlamayı deneyin. (Clear Cmos)

0x00000116 hata kodu Ekran kartı kaynaklı olduğunu gösteriyor. OC yapmış olabilirmisin? Ekran kartı ayarlarını varsayılan ayarlara almayı deneyebilirsin yada mevcut sürücü ve uygulamayı kaldırıp güncellemen sorunu çözebilir.

Varsayılan ayarlarda kullanmana rağmen sorun devam ediyorsa ekran kartı veya yetersiz voltaj sağlayan güç kaynağını değiştirmek zorunda kalabilirsin.

SELAM
    mükemmel bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
    asus onboarddaki ekranı kullanıyorum 1gb 4250 idi sanırım.

ve genelde convertte reset oluyor.yani toplu convert yapıyorumda videodan video ya çeşitli convertlar.

bırakıyorm sabah kalıyorum kesin reset.ben basında durunca sanki daha az reset oluyor yada bana öle geliyor :)
    ekran kartını guncelledim ama sorun devam ediyor tabi.

voltaj dediniz ama cok harika bir power kullanıyorum herşeyi ile %100 ödüllü falan.zaten ssd raid üzerindeyim.

gerçi convert dosyaları baska disk üzerindeler.sanırım dediğiniz gibi ekranla ilgili bişe yaşıyorum.keşke sofftware bir çözümüm olsa idi.

bişe sorabilir miyim ayrıca.bu reset atınca sadece bir convert.bat dosyam var d klasorunde.pc reset atınca otomatik o .bat uzantılıya tıklarmı böle bi mucize olsa kurtarırım :)

cunku yaptıgım tek sey bu.uyanıyorum sadece .bat tıkla bekle.

derdimi dinlediğiniz için teşekkür ederim.

oc olarak ise şöyle bişe var 4 çekirdek açma olayı var ve ben açtım ama onun dışında oc gibi bişeler yapmadım.işlemci sogutucusuna bakyım dedim ama 4 cekirdek açtığım için görme imkanı yok imiş buda tuaf bişi tabi.biosa girip bişeleri değiştirmek istemiyorum raid gider falan korkuyorum :)

• selam tekrar asagıdakini yapsam raid bozulur mu veya veri kaybedermiyim acaba

tüm cozumleri denicem vala

https://www.youtube.com/watch?v=uqKwuM_7Ix4
  • Disable Driver Signature Enforcement seçeneği ile Dijital olarak imzalanmamış olan sürücülerin yüklenmesinin önünü açmış olursun. Kalıcı bir etkisi yok. Mevcut kurulu sürücülere de bir etkisi olmayacaktır. Emin olmamakla birlikte Raid'in bundan etkileneceğini de sanmıyorum. Yinede hayati derece önemli verilerin varsa önce yedek almanda fayda var.

Bat dosyasını bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlatabilirsin. Windows başlangıç'a bu yığın(bat) dosyasını kopyalaman yeterli. İkinci yöntemde Başlat çalıştıra(winLogo+R) "shell:common startup" yaz, onayla ve açılan yere bat dosyasını kopyalayıp yapıştır. Bilgisayarınız her açıldığında hemen yığın dosyası çalışmaya başlayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenovo'ya Nasıl Format Atılır ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Disable Driver Signature Enforcement seçeneği ile Dijital olarak imzalanmamış olan sürücülerin yüklenmesinin önünü açmış olursun. Kalıcı bir etkisi yok. Mevcut kurulu sürücülere de bir etkisi olmayacaktır. Emin olmamakla birlikte Raid'in bundan etkileneceğini de sanmıyorum. Yinede hayati derece önemli verilerin varsa önce yedek almanda fayda var.

Bat dosyasını bilgisayar açıldığında otomatik olarak başlatabilirsin. Windows başlangıç'a bu yığın(bat) dosyasını kopyalaman yeterli. İkinci yöntemde Başlat çalıştıra(winLogo+R) "shell:common startup" yaz, onayla ve açılan yere bat dosyasını kopyalayıp yapıştır. Bilgisayarınız her açıldığında hemen yığın dosyası çalışmaya başlayacaktır.

Disable Driver Signature Enforcement kapadım ama 0x00000124 hatam gitmedi.herşeyi denedim.
    donanımda sorun oldugu sanmıyorum.
    pc sıcaklı full yukte 46.5C

hdd zaten ssd raid chdisk scandic şeyleri yaptım sorun cıkmadı.
    guvenli modda donanımdaki ünlemleri hallettim.

windowsda güncel.

bir tek şeyden supelenyiorum gamma gibi bir virusu pc her zaman buluyor windows defend.
    hep siliyorum ama hiç gitrmiyor baskada anormal bişe yok.

.bat için bişe sorabilir miyim size yine ?
    bat dosyam d/klasorum/altklasor/...bat

yukarıdaki adreste ve ordan calısması gerkeiyor yoksa convert olmuyor yani istediğim program calısmıyor.
    acaba oradaki batı oradan calıstırabiliyr miyim reset atınca pc ?

• Dosyanın kısayolunu başlangıca ekleyebilirsin. Bat dosyasına sağ tıklayın Gönder/Masaüstü(kısayol oluştur)'dan masaüstünde oluşturduğunuz kısayolu başlangıça kopyalayın. Özel bir satır içermiyorsa bat dosyasını bizimle paylaşın gerekli düzenlemeyi yapalım.
    Örnek Kısayolu başlangıca ekleme ekranı

Gamma dediğiniz Adobe Gamma Loader mı? Geçici olarak başlangıçtan kaldırın ve hatta başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Başlat/Çalıştır/ msconfig

Örnek msconfig ekranı (başlangıçtaki gereksiz uygulamaları devre dışı bırakmak için)

• quote:

Dosyanın kısayolunu başlangıca ekleyebilirsin. Bat dosyasına sağ tıklayın Gönder/Masaüstü(kısayol oluştur)'dan masaüstünde oluşturduğunuz kısayolu başlangıça kopyalayın. Özel bir satır içermiyorsa bat dosyasını bizimle paylaşın gerekli düzenlemeyi yapalım.
    Örnek Kısayolu başlangıca ekleme ekranı

Gamma dediğiniz Adobe Gamma Loader mı? Geçici olarak başlangıçtan kaldırın ve hatta başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Başlat/Çalıştır/ msconfig

Örnek msconfig ekranı (başlangıçtaki gereksiz uygulamaları devre dışı bırakmak için)

selam,

virüs şuada acaba bakabilir misiniz ?https://i.hizliresim.com/gW0ZYb.png

2 yıldır hiç gitmedi.hep siliyorum tümünü kaldır diyerek ama pc ne zaman reset olsa cıkıyor yine.gördüğüm bi zararı yok ama bilemiyorum..

• Selam. Kısayol virüsü trojanın farklı bir varyantıda olabilir. Her ihtimale karşı, önemli dosyalarınızın yedeğini almanızı öneririm. Şu site de nasıl silineceğine dair ayrıntılı bilgi veriyor. http://www.yasinnar.com/bilisim/kisayol-virusu-nasil-temizlenir.html

Malware bytes'ı da kullanabilirsiniz. Flash diskinizi de taratmayı unutmayın.
    https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

• quote:

Selam. Kısayol virüsü trojanın farklı bir varyantıda olabilir. Her ihtimale karşı, önemli dosyalarınızın yedeğini almanızı öneririm. Şu site de nasıl silineceğine dair ayrıntılı bilgi veriyor. http://www.yasinnar.com/bilisim/kisayol-virusu-nasil-temizlenir.html

Malware bytes'ı da kullanabilirsiniz. Flash diskinizi de taratmayı unutmayın.
    https://www.malwarebytes.org/mwb-download/

teşekkürler sayfaya baktım genelde usb ile ilgili heralde.usb kullanmıyorum ama korunan ve gizli ögeler acık hiç bişe göremedim.yinede arastıracağım teşekkür ederim.

sizi bulmusken baska bise daha sorabilir miyim ?

bir klasörde iken boş sağ tıklayıp sıralama yapıyoruz ya hani..ben uzunluk değeri ile sıralasın istiyorum ama pc her resette gidiyor..

acaba sıralama işlemim sonsuza dek pc de tüm heryerde kalmasını sağlayabilirmiyim ?

boyuta göre türe göre kısmından bahsediyorum.

• Dizin görünümünü standartlaştırmak istiyorsun.
    Windows 8 için Tüm dizinler(klasörler) aynı görünümde olması için öncelikle dizin görünümünü dilediğin gibi ayarla (hangi dizin olursa olsun önemli değil). Görünüm/Seçenekler/Klasör ve arama seçeneklerini değiştir. Görünüm sekmesine geç. Bu kısımda da değiştirmek istediğin bir şey varsa düzenle ve Klasörlere uygulayı seçip onayla. Bu kadar windowstaki tüm dizinler aynı olacak. Yalnız kitaplıklar kısmında değişiklik olmayacak (Müzik, Resimlerim..) ama windows gezgininden kitaplıkları açarsan istediğin gibi görünecektir.

Windows 7 için alt tuşu/Araçlar/Klasör seçenekleri/Görünüm/Klasörlere uygula

Farklı sürüm windows kullanıyorsan önemli olan klasör seçeneklerini bulup klasörlere uygulayı seçmen yeterli.

• quote:

Dizin görünümünü standartlaştırmak istiyorsun.
    Windows 8 için Tüm dizinler(klasörler) aynı görünümde olması için öncelikle dizin görünümünü dilediğin gibi ayarla (hangi dizin olursa olsun önemli değil). Görünüm/Seçenekler/Klasör ve arama seçeneklerini değiştir. Görünüm sekmesine geç. Bu kısımda da değiştirmek istediğin bir şey varsa düzenle ve Klasörlere uygulayı seçip onayla. Bu kadar windowstaki tüm dizinler aynı olacak. Yalnız kitaplıklar kısmında değişiklik olmayacak (Müzik, Resimlerim..) ama windows gezgininden kitaplıkları açarsan istediğin gibi görünecektir.

Windows 7 için alt tuşu/Araçlar/Klasör seçenekleri/Görünüm/Klasörlere uygula

Farklı sürüm windows kullanıyorsan önemli olan klasör seçeneklerini bulup klasörlere uygulayı seçmen yeterli.

https://i.hizliresim.com/jWOMlj.png

win 10 education 64 bit kullaınoyurum.
    yukarıdaki resimden görünüme gel dedim ama klasör seçeneklerini göremedim :(

• 2 nolu seçenekler yazısına tıklayın. Klasör ve arama seçenekleri çıkacaktır.
  • quote:

2 nolu seçenekler yazısına tıklayın. Klasör ve arama seçenekleri çıkacaktır.

yaptım ama diğer kalsörler olmadı.mevcut klasör ise reset atınca gidermi bilmiyorum.

format atıcam ama ben yıllardır format attım kaç kere bu sorun 5yıldır var bende :(
  • Education sürümünü hiç kullanmadım. Windows 10 enterprise sürümününün tüm özelliklerini taşıyormuş. Windows'un starter sürümünde masaüstü deseni değiştirilemiyordu emin değilim ama bu sürümde böyle bir kısıtlama yapılmış olabilir. ŞURADA windows etkinleştirilmemişse kişiselleştirme ayarı yapılamadığını bir arkadaş paylaşmış. Bu konu için ekran görüntülerini paylaşarak ayrı bir başlık açsan daha iyi olacak. Deneyimlemiş olanlara sormakta fayda var.

Yönetici olarak engellenmiş hatasıyla karşılaşıyorsan şu sitede registery dosyası var onu indirip deneyebilirsin.
    http://7.enpedi.com/2012/09/klasor-ve-arama-secenekleri-baglants.html

• quote:

Education sürümünü hiç kullanmadım. Windows 10 enterprise sürümününün tüm özelliklerini taşıyormuş. Windows'un starter sürümünde masaüstü deseni değiştirilemiyordu emin değilim ama bu sürümde böyle bir kısıtlama yapılmış olabilir. ŞURADA windows etkinleştirilmemişse kişiselleştirme ayarı yapılamadığını bir arkadaş paylaşmış. Bu konu için ekran görüntülerini paylaşarak ayrı bir başlık açsan daha iyi olacak. Deneyimlemiş olanlara sormakta fayda var.

Yönetici olarak engellenmiş hatasıyla karşılaşıyorsan şu sitede registery dosyası var onu indirip deneyebilirsin.
    http://7.enpedi.com/2012/09/klasor-ve-arama-secenekleri-baglants.html

çok zaman harcadınız benim için çok teşekkür ederim.buna bakıcam sonra fakat aşağıdaki konumada bakar mısınız

belki uzmanlık alanınızda değil ama şansımı deniyorum :):)

https://forum.donanimhaber.com/media-player-lyrsic-anlayan-varm--128057347#128057347

• bişe sorcaktım yine :)

sürekli video dan video convert ypaıyorum lgoo eklemek kesme birleştirme yazı gibi...

merak ettiğim şu : 3.7ghz bir işlemci ile 8ghz işlemcinin yaptıgı convert hızı aynı mı olur yoksa bazı diğer parçalarda değişmelimi ? ben sadece işlemci rolunu merak ediyorum.

birde sowftware yapılacak bişe varmı windowstan bi ayar falan hızlı yapsın işini istiyorumda :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.