Arkadaslar bizim burada cok asiri elektrik kesintisi oluyor. Sabah 7:30 da da evden ciktigim icin PC kapandiginda ne upload ne download yapabiliyorum. VE bu soruna cozum ariyorum...
Elektrik gittiginde Pc kapandigi icin; Elektrik geldiginde Pc yi nasil acilabilir hale getirebilirim???
PC prizde takili halde iken elektrik - enerji prize dustugu an bilgisayarin otomatik acilmasini saglayabilecegimiz bir yol varmi?
Bilgisi tecrubesi olan ve yardimci olabilecek arkadaslarin onerisini bekliyorum...
Eğer hızlı gidiş gelişler oluyorsa UPS kullanabilirsiniz kesik zamanlarda da açık tutacaktır geldiğinde de devam edecektir download ve uploada.
Biosa girin. power seceneklerinden stay off olani always on gibi bir secenege getirmeniz gerekiyor.
Merhaba,
Bunun için bir "UPS" alman daha mantıklı ve sağlıklı olcaktır senin için.
Ani elektirik kesintilerin de donanım bileşenleri zamanla zarar görecektir, bu kaçınılmazdır.
"UPS" kullandığın takdir de elektirik kesildiği anda "UPS" devreye girerek bilgisayarını çalışır durumda tutar. Yani regülatör görevini görür.
Dilersen modemi de "UPS" ye bağlayabilirsin. Şuan kendi kullanmış olduğum "UPS" elektirik kesintilerinde bilgisayarımı rahat bir şekilde 20 dakika kadar açık tutabiliyor. Bunların daha kaliteli olanları da mevcut.