Şimdi Ara

[b]Pc nin fanı çıldırdı !!!! sebebini anlayamıyorum[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde dell optiplex gx280 marka bir pc var pc yi açtığımda içlemcinin üstündeki fan çooookk hızlı bi şekilde dönmeye başlıyor ve işlemci de çok erken ve çok fazla ısınıyor (pc açılmıyo) sebebini bir türlü anlayamadım ne olabilir? biosla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum ve son olarak durup dururken bu sorun meydana geldi. . . yardım ederseniz çoook sevinirim hatta aynı mainboard dan 2 tane var ikisi de bozuk diğerinde de bi entegre çok fazla ısınıyo ve hdd ışığı sarı yanıp sönüyo. şimdiden teşekkür ederim. . .

• Sayın braveheart_53

İşlemci fanını temizleyerek yeniden termalmacun surerek keniden takınız. Biosunuzu default duruma getirin .
  • yavuzcum o ilk denediğim şey ben bi üninin bilgi işleminde donanımcı olarak çalışıyorum başıma gelen bu ilginç olayı paylaştım ama çözümü halen daha bulamadım en son anakartı iyi bi elektronikçiye verecem :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart_53 -- 30 Aralık 2008; 21:42:49 >
  • fanı değiştir ya da yan kapagı cıkar öyle çalıstır.. :)
  • Fanı tam taktığındanemin misn eğer az bir şey ile çıkmış olsa soğutamadıpı için kendini çok hırpalar..Birde teermal macun ucmus olabilir..
  • arkadaşlar pc açılmıyor diyorum fanı hiç takmasanız bile en azından bir windows başlatılıyor yazısı görürnür dimi burda hemfikiriz galiba?
    benim sorunum anakartla ilgili pc açılmaya başladığında çok yavaştan başlıyor daha sonra artık 7000 rpm mi desem 10000 rpm desem o hızla dönmeye başlıyor illet ettim makineden yaa bi makina durduğu yerde bozulurmu.

bu arada fikirler için, zaman ayırıp cevap yazdığınız için ÇOOOOOOOOOOOK teşekkür ederim

• Eğer donanım takmada bir sorun yok diyor isen anakartta bir sorun vardır. Ama işlemcinin birden o kadar ısınması normal değil. Termodinamik kanunları var yahu! Anakarttaki sensorler arızalanmış olabilir ki, işlemci sıcaklığını çok yüksek gorduğunden dolayı, fanı daha hızlı çalışması için kırbaçlıyordur. Bu bir teori sadece!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.