Şimdi Ara

PC SAAT SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR AKŞAM PC KAPATIYORUM SABAH AÇTIĞIM DA SAAT AYARA BOZULMUŞ OLUYOR KAFASINA GÖRE DEĞİŞİYO NEDEN OLABİLİR ACABA BİR ÇÖZÜMÜ WARMI

• Bios pili ile ilgili olabilir.
  • anakartı alalı daha 2 ay oldu
  • bende de benzer bir durum var,

genelde 12 saat geri alıyor, ya da ileri tam çözemedim :) ama pc açıkken oluyor. saat 21 ise 09 oluyor :)

ne olabilir bunun sorunu ?
  • ankartı yeni almış olabilirsiniz ama saat sorununun tek problem kaynağı Bios pilidir. saatçilerde aynı pili götürerek yenisini temin edebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arda

ankartı yeni almış olabilirsiniz ama saat sorununun tek problem kaynağı Bios pilidir. saatçilerde aynı pili götürerek yenisini temin edebilirsiniz.

Hocam emin misin?Yani sistem saatini değiştiren virüsler yok mu?Bence virüs ihtimalini de düşünmeli arkadaş.
    Nod32 ve süper anti spyware ile bilgisayarını iyice bir tarat.Sistem saatini değiştirip windows update yapmanı bile engelleyen virüsler sözkonusu.
  • ben virüs ya da bir programdan şüpheleniyorum, çünkü hep 9 da oluyor saat değişşikliği :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman temiz bir sistem kurup biraz kullanın gene aynı hatayı verirse pili değişirsiniz.
  • arkadaşlar format attım yine aynı sorun dellendim ya nod 32 kullanıom ama yine böyle oluyor
  • benim yazdığım yanlış anlaşılmasın.bu saat olayını bios pili yapmaz demiyorum.bios pili de yapabilir ama;
    autorun virüslerinden birtanesi var bunu yapıyor eminim.sen format attım diyorsun, C diskine attın.eğer D,E gbi diğer sabit sürücüler+flash bellek kullanıyor isen formattan hemen sonra windows açılır açılmaz sistemine bulaşabilir.nod yakalayamamış da olabilir.

o yüzden virüs konusunda yüzde 100 emin olduktan sonra, bios piline bakacaksın.yenisini alıp tak önce, düzelmezse pilin takıldığı yerde de bir sorun olabilir.yani bu anlamda anakartının yeni olmasının bir anlamı yok, bütün bilgisayar parçaları fabrika çıkışında yüzde 100 sağlam olmazlar, aralarında arızalı olanları çıkabilir.
    virüsü anlamanın yolu ise başlata tıkla,ara ya tıkla.
    ileri düzey arama seçeneklerinden gizli dosya ve klasörlerde ara seçeneğinin başına tick koy.arama kriterine Autorun yaz ve C,D,E ne kadar sürücün varsa arattır.
    C:\
    D:\
    E:\ klasörlerine bakacaksın sadece, iç klasörlere değil.eğer bu klasörlerde autorun dosyaları war ise format atmanın hiçbir faydası olmamıştır, bunları temizlemeden de olmayacaktır.
    Saygılar

• Kardeş virüsle ne alaka trojen ile ne alaka

Cep telefonundada olur aynı olay saati tutamaz aklında ama yeni cep telefonu vardır pilini çıkar baya bir süre gider aynı durum.

Anakartın üstünde pili sanırım satılır daha yeni diyorsun garantiden değiştir olay tamamdır.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarumma

Kardeş virüsle ne alaka trojen ile ne alaka

Cep telefonundada olur aynı olay saati tutamaz aklında ama yeni cep telefonu vardır pilini çıkar baya bir süre gider aynı durum.

Anakartın üstünde pili sanırım satılır daha yeni diyorsun garantiden değiştir olay tamamdır.

Kolay gelsin.

İddiaya var mısın?Bilgisayarımda saklıyorum o virüsü.msnden sana rar içinde yollayayım.bir çalıştır exesinden.sonra bilgisayarını baştan başlat.
    sistem saatini bozmazsa 3 tane pc kullanıyorum, sadece HDD leri senin sisteminden pahalı tutar, 3 sistemimi de sana bağışlayacağım.Ama göndericem o virüs sistem saatini bozarsa da alırım sistemini.

Bilmeden konuşmayın, başımıza geldi diyoruz

• kesinlikle bios pili bitmiş ve beni değiştir diyor :)
  • mesut kardeş sinir yapma yaa olur böyle şeyler.yaşamadan bilmiyor insan
  • Sorunu okurken benimde aklıma virüs ihtimali geldi,bütün disklere format atmışsa ve düzelmemişse arkadaşların dediği gibi bios pilini değiştirmesi gerekir ama önemli verileri yoksa atsın,denesin diyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.