Şimdi Ara

PC sürekli internet bağlantısını koparıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarımda şu aralar bir sorun olmaya başladı. Airties 5340 modemim var. Kablolu olarak masaüstüne kablosuz olarakta dizüstüne, xbox'a ve telefona bağlı. Diğer cihazlarda bir sorun yaşamıyorum ama masaüstünü açtığımda örneğin tarayıcımı açıp bir adres yazıp enter'a bastığım anda internet bağlantım kopuyor. Modem resetlenmiyor ama ışıklarına baktığımda bağlantı ışığı sönüyor sonra tekrar bağlanıyor ve interneti kullanmaya devam ettiğim her 3-4 dakikada bir bu tekrarlanıyor. PCyi hem kablo ile hemde kablosuz olarak (dongle ile) bağlamayı denedim sorun kabloda mı diye ama iki türlüde aynı şeyi yapıyor. Windowsa format attım ama değişen birşey olmadı. Sorun modemde olsa dizüstünde de aynı sorunu yapması lazım ama diğer cihazlarla sorunsuz kullanıyorum. sadece Pcde yapıyor bunu. Bir önerisi olan var mı? Anakart sorunu olabilir mi?

• Merhaba,

Hem kablolu, hem de kablosuz denemeniz sonucunda sonuç olumsuz oluyorsa, Akla gelecek ilk sorun Modem olacaktır.

İlk olarak, modemi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar dan test edin. Sonuç olumsuz olursa, farklı bir modem ile denemenizi öneririm.

Ek olarak, modemi Splitter olmadan denermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Croesus

Merhaba arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarımda şu aralar bir sorun olmaya başladı. Airties 5340 modemim var. Kablolu olarak masaüstüne kablosuz olarakta dizüstüne, xbox'a ve telefona bağlı. Diğer cihazlarda bir sorun yaşamıyorum ama masaüstünü açtığımda örneğin tarayıcımı açıp bir adres yazıp enter'a bastığım anda internet bağlantım kopuyor. Modem resetlenmiyor ama ışıklarına baktığımda bağlantı ışığı sönüyor sonra tekrar bağlanıyor ve interneti kullanmaya devam ettiğim her 3-4 dakikada bir bu tekrarlanıyor. PCyi hem kablo ile hemde kablosuz olarak (dongle ile) bağlamayı denedim sorun kabloda mı diye ama iki türlüde aynı şeyi yapıyor. Windowsa format attım ama değişen birşey olmadı. Sorun modemde olsa dizüstünde de aynı sorunu yapması lazım ama diğer cihazlarla sorunsuz kullanıyorum. sadece Pcde yapıyor bunu. Bir önerisi olan var mı? Anakart sorunu olabilir mi?

Modemin arayüzünden yani 192.168.2.1 adresinden bilgilerinizi kontrol edermisiniz.

• evde sadece tek bilgisayar mı ? eğerki ikinci bir bilgisayar varsa ordan kontrol ediniz. Yoksa Modeminiz kısmına bir bakınız derim. Şöyle yapın bir yeri vardır ufak ordan bir kalemle fabrika ayarlarına döndürün modemi. Sonrada kendi sitedesinden güncel güvenlik duvarı yazılımı indirin ve güncelleyin. Muhtemelen ondan sonra sorun düzelecektir.

Saygılar.
  • Modem arayüzüne girip @ttnet.com adlı kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğinizden emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

Modem arayüzüne girip @ttnet.com adlı kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğinizden emin olun.

Hocam internetim var, diğer 3 cihazla sorunsuz giriyorum. Sadece pcden girmeyi denedigimde bağlantıyı koparıyor sorunum o. Modemde sorun olsa dizüstü veya telefondanda girememem lazım ama onlardan sorunsuz giriyorum nete. Eve gidince farklı modemle deneyecegim birde.
  • Çok ısınıyor mu peki modemler ısınınca kapanıp açılıyor mu bilmiyorum gerçide.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj batuhan

Çok ısınıyor mu peki modemler ısınınca kapanıp açılıyor mu bilmiyorum gerçide.

kapanıp açılmaz ama çok ısınıyorsa bir sıkıntı var demektir. Bir elektrikçide adaptörünüzü gösterin derim. Isınması normal değil. Bende airties var. 2 seneye gidiyor hiç fişten çıkmadı. Buz gibi açıkcası. Akımla ilgili bir sorun olabilir. Adaptörünüzü üzerindeki akımı mı çekiyor fazla mı çekiyor ona bir baktırın bence.

Saygılar.
  • Yok ısınma sorunu yok dediğim gibi diğer cihazlarla bir sorun çıkarmıyordu. Biraz önce modeme reset attım ayarlarını yeniden girdim şuan sorun yok gibi. PCden yazıyorum bu mesajı da siteyi açarken bağlantımı koparmadı. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Croesus

quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

Modem arayüzüne girip @ttnet.com adlı kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğinizden emin olun.

Hocam internetim var, diğer 3 cihazla sorunsuz giriyorum. Sadece pcden girmeyi denedigimde bağlantıyı koparıyor sorunum o. Modemde sorun olsa dizüstü veya telefondanda girememem lazım ama onlardan sorunsuz giriyorum nete. Eve gidince farklı modemle deneyecegim birde.

Ayrıca şunu belirtmekte fayda var; cihazların hepsinin DNS adresi aynı olmalıdır. Dizüstü ile masaüstünün DNS adreslerini aynı yaparak deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.