Arkadaşlar benim eski bir asus leptopum var. Çok ta eski değildir . (bu bilgi işinize yarar mı bilmiyorum) Arada bir ekran siyah olur bi kaç saniye sonra görüntü kurtarıldı diye bi mesaj gelirdi.Bir kaç gün önce 4 gün falandır lol oynarken oyunun ortasında pc takıldı görüntü dondu ve kapandı . Pc yi açtığımda windows onarıcı gibi bişi (windows repair) açıldı (bu arada win 7 kullanıyorum ) yarım saat sonunda başırısız olundu gibi bir yazı çıktı bende pc yi kapadım birkaç defa aynı şeyi denedim (İçimden bir ses o ölmedi yaşıyor dedi ) olaylar bundan sonra başlıyor : Artık pc min çöktüğüne inanmıştım elim de win7 usb si yoktu sabah babam almıştı işi vardı :( . bende recovery yapayım dedim vistaya döneyim dedim . yapmayı denedim %0 da bir 10 dk kalıyor ve sonra süper bir hata veriyor beyaz bir ekran çıkıyor koca harflerle ERROR yazıyordu resmi telefonumda atarım size . Babam geldi flashı aldım formatı atacak idim ama formatı nasıl atacağımı unutmuştum . bios u açtım hatırlamak için biraz dolaştım bunun hakkında videolara baktım hatırladığımı düşünerek yaptım. Pc yi usb den başlattığımda bootmgr is missing hatasını aldım bundan sonra ne yapacağımı bilemedim tamirciye götürdün 1 gün sonra ilk hdd nin yandığını daha sonra anakartın yandığını söyledi. (anlatımda bir kaç eksik olabilir çok uzun oldu diye kısa kestim ) Ben bios tan yaptığım yanlışlıklardan dolayı açılmadığını düşünüyorum bence bios u sıfırlasak düzelir ( bence ) ama bios pilini bulamadım yardımlarınızı bekliyorum
Anakart yansa pc açılmazdı ki.o gün pc birden kapanınca sistem çökmüş o yüzden açılışta hata veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
formatta atamıyorum kardeş ne yapmalıyım
mbr bölümünde sorun oluşmuş ..hiren's boot CD si ile onarım yapabilirsin alternatif oalrak aşağıdaki videoyu izleyebilirsin..BIOS ile ilgili değil durum :S hem bilmiyorsun hem de fikrin var sanırım yaşın ufak..sağlık olsun.. bu önerdiğim işlemleri umarım yapabilirsin