Arkadaşlar işyerime pc topladım, tüm parçaları birleştirdim ama monitöre bios gelmiyor. Tüm fanlar dönüyor, hd tıkırdıyor, anakartın ışığı yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.
Anakart Asus H87 PLUS, İşlemci i7 4790, Seagate 1 TB sata, 2x4GB hyperx ram, (120GB hyperx ssd henüz bağlamadım)
GT630 ekran kartından görüntü alamayınca anakart üzerindeki dvi çıkışından görüntü almaya çalıştım ama her ikisine de bağladığımda görüntü yok.
Ramleri tek tek farklı slotlara taktım ama sorun çözülmedi. Güç kaynağım 550 vat Corsair, onunla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Bağlantıları kontrol ediyorum eksik yok gibi, olsa olsa anakartta olabilir problem.
İşyerime aldım ve yarın sabah teslim etmem gerekiyor. Baya hassas bir mevzu, çok ciddi yardıma ihtiyacım var.
onboard ekran kartından görüntü almaya çalışırken harici ekran kartı çıkarıldı değil mi
quote:
Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977
onboard ekran kartından görüntü almaya çalışırken harici ekran kartı çıkarıldı değil mi
Evet.
Ramleri tek tek denedim, Sata HD ve SSD ayrı ayrı bağlayıp denedim, harici ekrankartının ve anakartın DVI ve VGA çıkışlarını denedim, birşey farketmiyor... Anakartın üzerinde bi düğme var ''MEMOK - DRAM_LED'' yazan, basıyorum değişen birşey yok. Pili çıkarıp taktım olmadı...
Şu an sadece 1TB Seagate harddisk, işlemci ve tek slotta 1600 mhz kingston ram takılı. Fotoğrafını koyuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caymana -- 21 Ağustos 2014; 22:09:15 >
eğer bağlantılarda problem yoksa yapacak tek şey parçaları test etmek sorunlu parçayı bulmak bunun için evde benzer ve uyumlu parçalardan bulunması gerekiyor kasa kullanmadan dışarıda monte edip çalıştırmayı deneyin
işlemci fanının kilitleri boşta duruyor sanki
Elimde alternatifi olmayan 2 parça var. İşlemci ve anakart. Sorun birinden birinde. İşmelci yerine gayet iyi oturmuş durumda. Sökmediğim tek parça o. Onu söküp bakıyorum şimdi aklıma gelen son çözüm yolu bu.