Şimdi Ara

pc topladım ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.technopat.net/2015/10/27/1500-tl-oyun-bilgisayari-toplama-rehberi/

arkadaşlar bu bilgisayarın parçalarını alıp videoda anlatıldığı gibi aynen monte ettim.

Tek farkı işlemcim 7870 değil 7890 ve 2 ram almadım bir adet
    Kingston 8GB 2400MHz DDR3 CL11 DIMM XMP HyperX Savage Red
    aldım.

Vga kablosuyla bağlantı yapıyor kablo ve monitör başka pc de denendi sağlam.

Sizce sorun ne olabilir.

• önce ram i söküp kasadan bip sesi geliyormu bi kontrol et.
    tabi buzzer takılı olması gerek.
  • Rami söküp çalıştırdım anakarttan bip sesi gelmedi normal çalıştı

edit: sanırım bu anakartta buzzer yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi te_rap.i -- 21 Eylül 2016; 0:02:47 >
  • ramsiz anakartın bip sesi vermesi gerekiyor bu durumda bağlantılarını kontrol et.
    sadece anakart ve işlemci takılıyken biplemesi lazım.
    bios sıfırlamayı da unutma.
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    hocam buzzer yok ama. Bağlantıları aynen videodaki gibi yaptım kaç defa tekrarladım hemde baştan
  • arkadaşım buzzer şart diyebilirim pc nin öyle her şeyi yerine takılınca çalışacak diye bir şartı yoktur.
    bazen ram tam oturmaz bazen işlemci yerine oturmaz.
    takar bitirirsin çalışmaz meret.
    öncelikle her şeyi doğru taktığından emin olman ve doğru takmış olman gerekiyor.
    sonrası.anakartın üstünde 24 pin ve 4 pin powersupply soketi hariç hiç bir şey takma.
    ram in yerine sağlamca oturt.takılırken gelen tıkırtıyı duyman gerek.
    sonra anakart üstündeki power sw yazan on panel buton kısmına bir tornavida cımbız gibi bir şeyle start ver.
    sonuçta çalışması lazım. bir sürü pc topladım belkide 100/98 gibi bir oranla çalıştı.
    arızalı parça olma ihtimali aşırı düşük.
  • bdivrik B kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemcinin kutusu çok saçma neredeyse işlemci dışardaydı diyebilirim. İşlemcinin üst yüzünde küçük çizikler var milimlik oyuklar şeklinde bundan dolayı olabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    9 ay önce açıldı
    2. Ekrana görüntü gelmiyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o demir kısmın hiç bir fonksiyonu yok sadece ısıyı yayma amaçlı.elektronik kısmında sorun olmaz.
  • Kasada çift VGA girişi varsa eğer diğerini dene belki harici ekrana bağlamîşsındır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle ram slotunun yerini değiştirerek bi deneyebilirsiniz, olmaz ise işlemciyi yerine tam olarak oturduğundan emin olmalısın, birde ilk olarak ekran kartından değilde 10 boardan görüntü almayı dene.. power supply bağlantısını kontrol etmelisin, olmaz ise power supply değiştirerek denemek lazım.
  • Cpu'nun 4 pin güç girişini taktınmı?
  • Hocam psu dan 8 pin güç çıkışı vardı o ikiye bölünüyordu. Bölüp uygun olanı 4 pin güç girişine taktım.

Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkür ederim söylediğiniz şeyleri hep denemiştim zaten. Bugün verdim kasayı bilgisayarcıya yarına halledilir dedi. Nası çözdü soracam buradan tekrar bilgilendirme yaparım.
  • Bilgisayarcı anakartın sıkıntılı dedi. Başka bir bilgisayarcıya götürdüm beraber baya kurcaladık açmayı başardık. Bios resetlenince pc bir seferlik açılıyor ondan sonra gene aynı.. O da yapamadı başka bir bilgisayarcı önerdi götürdüm ona bıraktım yarın tekrar gideceğim.
  • Aynı sorunu başka yaşayan olur diye bilgi veriyorum sorun çözüldü sayılır.

ekran kartı slotuna herhangi bir ekran kartı takınca işlemcinin ekran kartı da takılan ekran kartı da rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Bana tuhaf geldi bilen bir arkadaş bu durumu aydınlatırsa iyi olabilir :)

Fakat bunu yaptıktan sonra windows yüklenmedi sürekli mavi ekran verdi. Bilgisayarı servise tekrar götürdüm ve problemin ram da olduğu anlaşıldı aldığım rami yarın iade edeceğım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.