Şimdi Ara

PC TOPLAMA ÖNERILERI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı haftasonları. Arkadaşlar malumunuz dolar 5 seviyelerine yaklaştı. Pc toplamak için düşmesini her beklediğim gün tersine arttı. Çevremde 7 seviyelerine geleceğini tahmin eden insanlar var, bu yüzden beklemeyi istemiyorum.

Geçelim konumuza az çok donanım hakkında bilgi sahibiyim Ancak anlamadığım bir şekilde örnek vermek gerekirse bir işlemcinin ghz, onbellek vb değerlerde aynı olmasına rağmen sırf nesil farkından dolayı, 4 çekirdek bir işlemci 8 çekirdekten pahalı olabiliyor. Bunun nedeni nedir ? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Çin üzerinden 2. El sıfır karışık bir pc toplamayı düşünüyorum. Yardımcı olabilecek veya tecrubesini paylaşmak isteyen herkesin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam türkiyeden toplamak daha mantıklı olur bence. Siteler indirime girince parça parça alırsınız birleştirirsiniz. Sanırım tam olarak bilmiyorum fakat işlemci nesili ne kadar yeniye o kadar iyi oluyor diye biliyorum. Yanlış olabilir ama

• qpelg54 kullanıcısına yanıt
    Ciddi fiyat farkları var. 2000 tl lik toplama yaptığım parçalar, burada 3500 tl ye kadar cıkıyor. Nesil farkı, Eğer sadece uyumluluk için bu dereceyse ryzen yerine fx alınabilir.

• Çin ve 2. el :)
    bence bu lonuyu bir daha düşünün..
  • Ben de parça parça topluyorum hocam. Alibaba dan gtx 750ti aldım kargoyla birlikte 350 lira tuttu ve 13 günde geldi. İşlemci ve anakartı da 2.el buldum 370 liraya g4560 ve h110m tam hatırlamıyorum anakart modelini. 7 ay daha garanti süreleri var. Sıfır alsam 600 küsür tutacak 370 liraya 1 haftaya satılmazsa alacağım. Ram olarak da yine Alibaba da kingston 8gb ddr4 var 380 lira civarıydı onu düşünüyorum. Kısacası güç kaynağı hdd yi de eklersek 1500,1700 arası bir şeye toplamış olacağım inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gelelim ilk soruna nesil farkını sen kendin görmek istersen 2 işlemci belirle Intel sonra ark.intel.com da karşılaştır (Google işlemci ve modeli yaz karşılaştırma listesine ekle sonra diğerini ekle karşılaştır) fark edeceksiniz farki ama o özellikler benim işime yaramaz derseniz mesela x5460 gibi bir işlemci kullanabilirsiniz

İkinci olarak siz bana isterseniz bütçenizi yazın ben size bütçenizi uygun en iyi sistemi öneririm 2. El sıfır karışık

• StarForce kullanıcısına yanıt
    Güvenilir şirketler mevcut. E tabi riski yok değil. Kendi memleketimiz de kazıklandığımızı da düşününce..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama PC 2000TL
    10 yıl önce açıldı
    Almanyadan Pc Toplama
    5 yıl önce açıldı
    Pc Toplama da yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _Türkolog_ kullanıcısına yanıt
    Mağaza linkleri mevcut mu ? Bu şekil toplamak daha mantıklı geliyor. Gümrüğe takılsa bile vergisi %18 civarında oluyor. En azından buradaki parekende saticilarinin %100 kâr payını kendi cebine koymuş oluyorsun.

• Faruk63aslan F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için. Tek anlamak istediğim ghz değerleri aynı olan iki işlemci nasıl oluyorda aynı performansa sahip değil. Amd Fx ve ryzen serilerinin arasında ki fiyat farkı bariz şekilde. Fx 6 çekirdek hatta 8 çekirdek işlemci, ryzen 4 çekirdekten daha ucuz. Bu arada Bütçem Şuan 2000-2500 arası.

• quote:

Orijinalden alıntı: vbDuman

Mağaza linkleri mevcut mu ? Bu şekil toplamak daha mantıklı geliyor. Gümrüğe takılsa bile vergisi %18 civarında oluyor. En azından buradaki parekende saticilarinin %100 kâr payını kendi cebine koymuş oluyorsun.
    Gümrüğe takılmaz hocam satıcıya mesaj atın almadan önce 15 dolar yazsın.

Ekran kartı :

ASUS Video Kart Orijinal GTX 750Ti 2 gb 128Bit GDDR5 Grafik Kartları nVIDIA Geforce GTX750Ti Hdmi Dvi için Kullanılan VGA kartları Üzerinde Satış

http://s.aliexpress.com/Vj2yYzUV?fromSns=Copy to Clipboard

Ram:

Kingston Orijinal Ram Hiper Fury DIMM Siyah Bellek RAM 8 gb 16 gb DDR4 2400 mhz Masaüstü 288 pin 1.2 v Dahili Bellek Ram Için PC

http://s.aliexpress.com/MBfA3iuu?fromSns=Copy to Clipboard

İşlemci ve anakart linki yok onları 2.el de buldum hocam siz de Facebook, sahibinden gibi sitelerde takip edebilirsiniz.

• vbDuman V kullanıcısına yanıt
    Bak nesil derken yani yeni özellikler daha çok özellik demek sana birkaç örnek vereyim sadece

En basit örnekler GHz aynı olmasına rağmen desteklediği sistemler değişir

1 maksimum ram ve ram yuvası

Sen 3 GHz bir işlemci al en fazla 2 GB ram destekledi diyelim nasıl olur

2 işlemcinin aktif üretilmede ve yazılım geliştirmelerinin devam etmesi en son bir kaç nesil çalışır durumda olur genelde bu yüzden herhangi bir durumda destek katkı vb şeyler alabilirsiniz ayrıca yeni çıkan bütün donanımlar hep son nesillere göre olur mesela SSD 5 yılında icat ediliyor ama o dediğin aynı GHz deki 2 yılında üretilen ial maçı bunu desteklemez

3 yonga setleri bile sadece fiyatı artırabilir bak Xeon işlemcilerden en iyi sayılan fiyat performans x5460 771 lga ama bu anakartlar genelde eski ve DDR3 en fazla oluyor sen sadece isl mci hızı için gidip neden tam ekran kartı sata bunların hızını inanılmaz derecede azaltasin

Daha örnek verebilirim yada direk sana özellik adlarını yazabilirim (vpro, güvenlik, vb)

Ha mesela desteklediği Maksimum ekran kartı ve ram hızı çok önemli aslında ama fazla bakılmaz gidip ekran kartı alırsın en iyi işlemci hızına bakarsın çok iyi ama ekran kartıniz 5 GB 384 bit olmasına rağmen o işlemci en fazla 2 GB 64 bit gibi çalıştırır onu ark.intel.com da dediğim gibi bir kere işlemciye veya işlemcileri karşılaştır ordaki özellikleri tek tek oku anlarsın en fazla 2 dk alır

• Faruk63aslan F kullanıcısına yanıt
    Gayet açıklayıcı yorum. Teşekkür ederim.

Kargo gelirken imzalı şekilde mi geliyor ? Çevremde kargosu eline ulaşmayan insanlar var. Imzasiz kargolarin takibi mümkün olmuyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: vbDuman

Kargo gelirken imzalı şekilde mi geliyor ? Çevremde kargosu eline ulaşmayan insanlar var. Imzasiz kargolarin takibi mümkün olmuyor çünkü.
    Kargoyu alırken imza atıyorsunuz. Valla ben ekran kartıyla beraber 2 ürün aldım aliexpress'ten ikisini de eve getirdiler. Bir sorun olmadı. Zaten bu şekilde fiyatı 300,400 lirayı bulan ürünler hem hızlı geliyor hem de kargoda sorun yaşama ihtimaliniz düşüyor.

Anladım Teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.