Şimdi Ara

PC TOPLAMA REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar ve saygılar arkadaşlar.

Uzun zamandır youtube tan pc toplama videolarını takip eden bir oyun sever olarak 7000, 6000, 3000, 1500, TL lik sistem rehberlerinin tamamını performans videoları da dahil olmak üzere izledim. Fakat aklımda hala bazı parçalar konusunda soru işaretleri var. Hem aklımdaki sorulara cevap bulmak hemde rebber niteliğinde bir konu ve tartışma platformu olması açısından siz değerli ustalara akıl danışmak isterim. Umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz

Bütçeyide başladaman önce söyleyecek olursak bende bulunan parçalar haricinde 3000 TL gibi düşünmekteyim.

İlk olarak kesinleştirdiğim parçalar bahsetmek isterim:

• Ekran Kartı: Asus GTX970 ROG STRIX (1440TL)
    • Ram: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram (191TL)

Bende mevcut parçalar:

• SSD: Sandisk 120 GB
    • HDD: Seagate 1 TB

Şimdi gel gelelim cevap aradığım sorulara:

1. İşlemci: İlk olarak İ7 4790 (Benchmark: 10,027) modelini düşündüm (1050 TL). Güç tüketimi 88w.
    a. Bu işlemciye alternatif bir AMD veya daha uygun bir İ5 işlemcisi tavsiye eder misniz? Ederseniz neden? (Güç tüketimi değerini yazmamdaki amaç AMD nin bu konuda rakip olarak söyleyebileceğim 9590 gibi ürünleri 220w tüketmekte. Kısa vade de ürün fiyatından kısalım derken hem power supply watt artışından hem de uzun vadede elektirik faturasında biz kullanıcılara yansımasını istemeyiz)

2. Anakart: Türkiye nin slikon vadisi olarak nitelendirebileceğimiz Kadıköy de geçirdiğim bir günün ısrarla bana tavisye edilen GIGABYTE Z97-HD3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C) (350 TL) modelini düşündüm. Tabiki sizlerin tavsiyesi üzerine daha farklı modellere de yer vere bilirim. Örneğin; MSI B85M GAMING Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600 MHz SATA 3.0 (325 TL). Hangi modeli neden tavsiye eder siniz?

3. Kasa & power supply: İnternette gördüğüm ve baktığım modeller (tamamen fiyat ve göze hitabı); EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG MidT (140 TL), THERMALTAKE LITEPOWER BLACK EDITION 700W (257 TL)
    Bu konudaki sorularım şu şekilde;
    a. Kaç Watt bu kasa için yeterli olur? (Örneğin işlemci:80w anakart:30w ekrankartı: 250w gibi değerler ile bu soruyu cevaplarsanız çok daha aydınlatıcı olacaktır)

b. Power supply ve kasa birlikte mi alınmalı yoksa ayrı ayrı mı? (Gerek fiyat gerek parça kalitesi açısından sormuş olduğum bir sorudur. Örneğin: power supply kalitesi veya verimsiz bir ürün olabiliyorken kasa ya geldiğimizde gayet kaliteli alaşımların kullanılmış olduğu görebiliyoruz)

4. Ups: Şöyle;

a. Gerekli midir?

b. Hangi model bu toplayacağım bilgisayara idealdir?

NOT: Fiyatlar vatan bilgisayaradan aldım başka güvenilir ve özellikle daha ekonomik siteler varsa bunları da beni yönlendirmeniz doğrultusunda konuya ekleyeceğim.

• Bu saatten sonra z97 toplamak ne kadar doğru olur bilemem ama tavsiyem Z170 bir sistem kurmanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hangi marka(model) ve neden diye sora bilirmiyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Toplama Taksit Seçenekleri
    geçen yıl açıldı
    Toplama PC 2000TL
    10 yıl önce açıldı
    PC Toplama
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.