Şimdi Ara

Pc uyanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir kasa topladım. ancak pc uyku moduna geçtikten sonra asla uyanmıyor. uyuduğunda kasa üzerindeki tüm ışıklar sönüyor fanlar kapanıyor. daha sonra hiç uyanmıyor. reset tuşu çalışmıyor, kapatma tuşuna uzun bassam da birşey değişmiyor. kasanın arkasındaki power düğmesini aç/kapa yapınca ancak bilgisayarı en baştan açabiliyorum. microsoft kablosuz/wiraless klavye/mause setini kullanıyorum. sanırım pc uyuduğunda klavye ve mause de işlemez duruma geliyor ve bu yüzden pc yi uyandıramıyorum. sizin görüşünüz nedir?

• klavye/mouse'su usb'den bağlıyorsan evet klavye ve mouse çalışmaz (bende de öyle oluyor)
    ama pc'nin güç düğmesine basınca gelmesi lazım
  • Ne yazık ki güç düğmesinden de uyanmıyor, hatta reset bile aılmıyor.
  • Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > Güç Seçenekleri > Güç Düzeni, Gelişmiş ve Hazırda Beklet sekmelerindeki ayarlamaları yapın. Power tuşu ile uyanmasını sağlayabilirsiniz.
    Bir ikinci seçenek ise; kullandığınız microsoft kablosuz/wiraless klavye/mause setinizin PS2 veya USB'den bağlı olduğu ve bilgisayar kapalı iken PS2 veya USB'den besleme alamadıkları için çalışmayıp bilgisayarınızın uyanmadığıdır. Bu sorunu çözmek için; anakart üzerindeki jumper ayarları ile PS2 veya USB'nin beslemesi ayarlanabilmektedir. Bu ayar anakart üzerinde olur. Anakart üzerindeki USB Power Select Jumper ayarını +5VSB yaparak değiştirip bir deneyin. Bu şekilde bilgisayar kapalı iken de klavye ve mausu nizde besleme (+5VDC) olacaktır.

Pc uyanmıyor

Anakart üzerinde USB ile ilgili USB Power Select Jumper denen USB'nin hangi kanaldan (kaynaktan) besleneceğini seçebileceğimiz Jumper ayarı mevcuttur. Anakarttaki yeri anakartının markasına ve modeline göre farklılıklar gösterir. Örnek olarak verecek olursak, aşağıdaki resimi inceleyin. Kendi anakartınız için User Manual inceleyin.

Pc uyanmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > Güç Seçenekleri > Güç Düzeni, Gelişmiş ve Hazırda Beklet sekmelerindeki ayarlamaları yapın. Power tuşu ile uyanmasını sağlayabilirsiniz.
    Bir ikinci seçenek ise; kullandığınız microsoft kablosuz/wiraless klavye/mause setinizin PS2 veya USB'den bağlı olduğu ve bilgisayar kapalı iken PS2 veya USB'den besleme alamadıkları için çalışmayıp bilgisayarınızın uyanmadığıdır. Bu sorunu çözmek için; anakart üzerindeki jumper ayarları ile PS2 veya USB'nin beslemesi ayarlanabilmektedir. Bu ayar anakart üzerinde olur. Anakart üzerindeki USB Power Select Jumper ayarını +5VSB yaparak değiştirip bir deneyin. Bu şekilde bilgisayar kapalı iken de klavye ve mausu nizde besleme (+5VDC) olacaktır.

Pc uyanmıyor

Anakart üzerinde USB ile ilgili USB Power Select Jumper denen USB'nin hangi kanaldan (kaynaktan) besleneceğini seçebileceğimiz Jumper ayarı mevcuttur. Anakarttaki yeri anakartının markasına ve modeline göre farklılıklar gösterir. Örnek olarak verecek olursak, aşağıdaki resimi inceleyin. Kendi anakartınız için User Manual inceleyin.

Pc uyanmıyor

Hocam peki bu işlemi kartın üzerinden mi yoksa bios tan mı yapacağız?

• "jumper" demiş ya, donanımsal bişey yani, anakartının kullanma kılavuzuna bakarsan baya yardımcı olur sana (yoksa google'dan "x motherboard manuel" şeklinde arayabilirsin)

benim anlamadığım (ya da şaşırdığım) şey pc kapalıyken herhangi bi parçaya akım gitmesi, muazzam bişey
  • sanırım nihat35nihat oldukça açklayıcı bir msj yazmış,
    umarım faydası olacaktır,
    dkkatlice dedklerini uygula ,sorun çözülür umarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşların dediklerini yapamam diyosan uyku modunu kapat en basit çözüm.
  • aynen, ben uyku kullanmıyorum, hazırda bekletme kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.