Cok kararsız kaldığım ve bilgi sahibi olmak istediğim bir konu var. Kendimi bildim bileli aşırı derecede bilgisayar oyunlarına ilgim vardır ve basladığım bir oyunu neredeyse bitirene kadar oynarım.Zaman gectikce haliyle sistemim yavaşladı ve coğu oyunda takılmaya basladı. Bunun için sistemimi yükseltmek istiyorum fakat ileriye yönelik düsündüğümde de hem kullanım kolaylığı , taşınabilirliği ve son cıkan oyunlarıda sorun cıkarmadan oynattığı icin laptop ve pc arasında kaldım. Gecenlerde bir arkadasım iyi bir laptop aldı benim bilgisayarım da cod black ops u açmazken arkadas laptop ta istediği yerde takır takır oynuyor , stajyer olduğum için işyerinde ders notlarımıda kayıt edebilirim.Sizce laptop alsam pişman olur muyum?
Konu yanlış yerdeyse modlar tarafından taşınırsa sevinirim en uygun yer olarak burayı düsünmüstüm.
Laptop almanin en buyuk avantaji, tasinabirligidir. Evde, iste, ders arasinda, arkadasinin evinde, oyun partisinde, istedigin yere gotur oyna. Fakat laptop 2-3 sene icinde eskiyen bir alet, desktop gibi upgrade olanagi yok, ve uzerindeki komponentler, desktop icin tasarlanan parcalara gore daha az perfrormansli oluyor. Fakat buna ragmen cikan en son oyunlari laptop'ta yuksek-enthusiast seviyesinde oynamak mumkun
yorumunuz icin tesekkürler sanırım pc yi update edip 2. el not amaclı bir laptop almak daha mantıklı.
Eğer çok eski bir sistemin yoksa ekran kartından başlayarak iyileştirmeler yapabilirsin.Ancak çok masraflı olacaksa yeni ve güçlü bir sistem toplayıp kalan paranlada netbook yada ofis kullanımına yetecek 2.el bi laptop alabilirsin.Direk oyun için laptop alırsan en az 1500-1600 tl yi gözden çıkarman gerekebilir.Hadi gözden çıkardın aldın diyelim.Laptoplar masaüstü bilgisayarlara göre çok daha narin ve çabuk bozulabilen cihazlardır.Sen oyun oynamak için makinanın canını çıkarırsan ki anladığım kadarı ile o potansiyele sahipsin alacağın laptopun ömrü fazla uzun olmaz ve teknik servis yollarında gider gider gelirsin.
Özetle laptopa vereceğin paraya orta seviyede bir konfigürasyon alırken daha az parayla üst düzey bir masaüstü sistem toplayabilirsin.Buradaki düz mantık şudur;en iyi masaüstü sistem en iyi laptopdan iyidir
Yorumunuz icin teşekkür ederim.
quote:
.Sen oyun oynamak için makinanın canını çıkarırsan ki anladığım kadarı ile o potansiyele sahipsin
Bendeki potansiyelin yarısı Türkiye'deki diğer oyuncularda olsa oyun sektörü patlama yaşar
en kral laptopu bile alsan sırf deli gibi oyun oynuyacağım diyorsan kesinlikle masaüstü düşün laptopa vereceğin paraya yazık.
Al iyisinden bi notebook yanındada soğutucu sabah akşam oyna