benim son denememde plaketin tamamı eridiği için pess ettim artık istanbulda böyle PCB yapan yerler varmı? ne kadar sürede yapıyolar? biz mi gidip alcaz yoksa onlamı yolluycak??
eğer profesyonel bir şeyler yaptırmak istiyorsan BIT Elektronik ile irtitaba geçebilirsin...
İlker Bey ile görüşebilirsin...
ilker ORAN Çelik Elek,Pcb,Komponent ve Dizgi Hizmetleri Işletme Müdürü
ben oraya bir sipariş verdim... ay sonu elimde olması gerekiyor...
ünal elektronik ,baskidevre.com gibi yerlerde yaptırılabilir..ama adet cok olursa tabi..
Bu çözümler amatör uygulamalar için fazla lüks olur. Kardeşim pes etmek ne demek laf mı şimdi bu yani?
bulabileceğin en iyi yer karaköy olacaktır. oradaki pasajlarda istediğin devreyi yapacak birçok yer olduğundan fiyetler düşük olacaktır. ama yakınlarında meslek lisesi varsa oranın elektrik-elektronik teknolojileri(artık yeni adları bu) bölümünde sana yardımcı olabilirler.
adresindeki şeklinde çıkartıyorum. ilk başlarda bende sorun yaşadım, asit miktarını ve süreyi ayarlayınca mükemmel sonuç alabiliyorsun. Lazer yazıcı çıktısı daha iyi sonuc veriyor. Tabi en ince yol 0.5mm olmalı. daha ince yollar çıkmıyor.
1 tane bir şey yaptırmak istiyorsan, sana evde yapıp göndereyim.
teknoboy tüm plaket eriyosa koyduğun perhidrolü biraz azalt az olsun ama fazla olmasın. az olursa süre biraz uzar ama en azından tüm plaket gitmez see u
ben karaköy civarına gidip geleyim yada en iyi son bir deneme yapıp elimdeki son plaketiteklikeye atıym bu arada karaköydeki hangi elektronikçi yapıyo bunu? ve ne kadar sürüyo? yani beklerimde
karakoyde LAFAYET ELEKTRONİK var.karakoy pasajı no:4 0212 251 42 78 1-2 adette yapıyolar ama hemen verirlermi onu bilmiyorum.telefon acıp ogrenebilirsiniz.
iyimiş. tanesini kaça yapıyorlar ki? bir iki adet içinde eleman baskı ve yeşil baskı yaparlar mı
ben 500 tane yaptırmıştım.sipariş verirken bi kaç kişi geldi üçer beşer adet istediler yaparız dedi dukkan sahibi.adet bir ikide olsa mutlaka yapan başka yerlerde vardır.
teknoboy arkadaşım, Liu Kang' da dediği gibi pes etmek işin en kolay yolu. http://www.deli-prof.net adresindeki gibi kolayca pcb yapabilirsin. hatta orada asetat önermiş. sen en iyisi onun yerine kuşe kağıt kullan. imkanın varsa lazer yazıcınla yap fotokopi ile değil. bu şekilde 0.3 mm bile çıktı alabiliyorsun.
Kolay Gelsin
( teknoboy bu kadar sözden sonra eminim yaptığı ilk pcb nin resmini buraya koyacaktır )
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme