Şimdi Ara

PCI-E frekansını kaça getiriyosunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni soğutucu aldım overclock limitimi bulmaya çalışıyorum. Ne yaptıysam 258 fsb den sonrasını getiremedim. 266 fsb'de prıgramlar falan çalışmıyo masaüstü yüklenirken o derece yani. Voltaj arttırıyorum olmuyo, e ısı da düşük, ramler de tamam

aklıma tek gelen pci-e frekansı oldu. auto'da bırakıyorum ben. 133'e aldım bidefalık olmadı gene. siz kaçta kullanıyosunuz

• 100 de sabitliyorum, autoda bende de problem çıkıyor.
  • PCI-e ne işe yarıyo arkadaşlar

bende 100 de duruyo
  • Frekansı 100'e sabitle..
  • tamam öyle bırakırım da ne işe yarıyor onu sölermisin?
  • 100 de denemiştim diye hatırlıyodum ama bi daha denedim olmadı. 257 fsb de 1 saat prime95 çalıştırdım üstüne 2 saat borderlands oynadım tık demedi. 266 yapınca masaüstü açılırken tüm programlar hata veriyo ve pc reset atıyo. nekadar voltaj varsa yeterince arttırdım, ısı da iyi, psu da kaliteli 400watt. galiba anakart daha fazlasını kaldırmıyo 3.00 ghz hayelleri suya düştü tabi başka birşey gelmiyosa aklınıza ?
  • Pcı veri yolunun hızını arttırıyor 100 yapınca lakin 101-106 arası arttırmalar yaparsan stabilitenin bozulacağını farkettim bizzat ancak Extreme bir sistemde ve özellikle sli ve crosfire yapıcaklar için 100'ün üstü tercih edilir ama deneme yanılma yolu
  • 133 mü yaptın? Ne yaptın be güzel kardeşim yazık donanımınına. İyiki birşey olmamış, şanslıymışsın. PCI-Express frekansını 100'de sabitle. Belki 105-110 yapılır ama daha üstü çok tehlikeli. Bilgisayarındaki harddiskler de PCI-Express veriyolunu kullanıyor unutma. Harddiskleri de o hıza zorlamış oluyorsun. Bozabilirdin harddiskleri veya ekran kartını yakabilirdin. Bilinçsizse oynamayalım BIOS ayarlarıyla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagancelik -- 30 Mart 2010; 16:09:25 >
  • ne bilim bi türlü işlemciyi 2.8 yapamayınca en son o geldi aklıma. baktım bios'da 200'e kadar gidiyo 133 deneyelim dedim bi halt değişmedi.
  • 120den sonrası cok tehlıkelı.Arkadasın dedıgı gıbı harddısce de zarar verebılırdın.Ben de 105,110,115 mhzlerı denemıstım ama stabıl olmadı pc.
  • Ben 101 yapmaya korkuyorum.
  • 100 e auto arasında şöyle bi fark oluyo: auto yapınca bazı oyunlarda ati recover hatası veriyo. 100 yapınca sorun yok. 133 de hiç kullanmadım ben. masaüstüne kadar gelip kapatmıştım.

aha dürüm geldi :)
  • p4m900 via chipsetli anakartım var o/c yapamamıştım açılmıyordu bir türlü. Pci-ex i 100 den 110 a çektim ve sadece %10 overclock oldu işlemci.2200 mhz lik işlemci, 2420 olmuştu en fazla. Stabildi ama ekran kartım çok ısınmaya başlamıştı hakikaten...
  • 101 verin derim. yabancı bir sitede 101 in sisteme o.c yapıldığında daha stabil olduğunu okumuştum ben öyle yapıyorum herhangi bir sorun yok hatta bf3 de kart daha iyi sonuç veriyor gibi geldi bana. ama mesela 105 denedigimde windows açılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Travis Touchdown

ne bilim bi türlü işlemciyi 2.8 yapamayınca en son o geldi aklıma. baktım bios'da 200'e kadar gidiyo 133 deneyelim dedim bi halt değişmedi.

Ramler çakılıyordur. Ram frekansını düşürün.
  • arkadaşlar dikkatlice okuyun. arkadaş pcı-ex frekansından bahsediyor. hiçbir performansa etkisi olmaz hemde yakarsın kartı stabilliği bozulur profosyonel occiden tavsiyeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

101 verin derim. yabancı bir sitede 101 in sisteme o.c yapıldığında daha stabil olduğunu okumuştum ben öyle yapıyorum herhangi bir sorun yok hatta bf3 de kart daha iyi sonuç veriyor gibi geldi bana. ama mesela 105 denedigimde windows açılmıyor.

güzel hortlama olmuş. 2 yıl neredeyse. bu arada olmadımı olmuyo arkadaş. 2.6 da kullanıyorum işlemciyi :)
  • konuyu tekrardan hortlatmak istemem ama q9300 işlemci 270 mhz PCI Express frekansınının ayarlandığı bölümü 105 yaptım 100 yapınca overclock olmuyor mecbur 105 yapıyorum bir sorun olurmu 2 gündür oynuyorum bf4 ü bir sorun olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.