Şimdi Ara

PCI-E x16 anakarta PCI-E x16 2.0 destekli ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum saphire 4830 ve bu ekran PCI-E x16 2.0 destekli ve benim sorum anakartım PCI-E x16 1.0 destekli bu ekran kartını alırsam performans alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim sistem özeliği p4631 3.0ghz- asus p5bmx-wifi -2gb kingston 667mhz

• Alabilirsin sorun olmaz yeni nesil ekran kartlarının neredeyse hepsi 2.0.2.0 anakart piyasada fazla yok diye biliyorum.
  • İşlemci o kartı boğar. Eğer anakartınız destekliyorsa, core 2 duo bir işlemci alın (en düşük E4xxx serisi). Pentium ile bu kart kullanılmaz.

Anakart ve ekran kartı olarak ise sorun yok. Herhangi bir uyumsuzluk olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 17 Nisan 2009; 20:13:44 >
  • hazır konu açılmışken fazladan konu açmayayım.

Benim anakartım (asus p5b) pci-e 1.1 destekli. ekran kartımda 4870. Acaba ben 2.0 lık bir anakart alsam arada bir fark olabilirmi? olursa muhtemelen ne kadar olur?
  • İyi niyetli yapmış olsanızda bu hareketiniz konunun kirlenmesi ve sapması demektir.

Sorunuza gelince, bant genişliği olarak düşündüğümüzde hd4870 için pci-e 16x gayet yeterlidir. Ancak ati, hd4870x2'yi çıkaracağı zaman bu kartın kullanılacağı sistemde pci-e 2.0 desteği olmasının performansa getiri sağlayacağı hakkında uyarılar da bulunmuştu. Bununla ilgili bir inceleme yapıldığını hiç görmedim ancak hd4870x2 gibi bir kart için pci-e 2.0 yeni yeni gerekli oluyorsa hd4870 için gerekli olacağını zannetmem.

Genel olarak pci-e 2.0'ın avantajı sli ve crossfire çözümleri için diyebiliriz. Çünkü bu gibi sistemler de kartlar pci-e 8x hızında çalışmaktalar. Ancak pci-e 2.0 ile düşündüğümüzde bu hız 2'ye katlanmış oluyor. Yani pci-e 2.0 8x aslında pci-e 16x'e eşit bant genişliği sunabiliyor. Tek kartlı sistemler de ise kart zaten 16x hızında çalıştığı için sorun yok.

Ayrıca şunu da belirteyim; geçen sene 9600gt kullanırken pci-e 16x ile pci-e 2.0 arasında performans farkı görememiştim. HD4870'e de bir getiri sağlayacağını zannetmem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.