Şimdi Ara

PCI Express Slotu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
18.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Pc Yi Yeni Topladım Bilgisayarla Uzun Zamandır Haşır Neşirim (8 Yıl Olucak Tamire Başlıyalı)

Anakartımda 2 Tane PCI-Express Slotu Var Bunlardan 1. Olana Taktığımda Görüntü Gelmiyor Fakat 2.slota Taktığımda Görüntü Geliyor 1.Slot 16x 2.slot 8x Hızında.Bu Arada Ekran Kartında Sorun Yok Başka Pc Ye Taktığımda Tıkır Tıkır Çalışıyor.Ben İşimi Garantiye Alayım Dedim Giddim Dükkandan Yeni Ekran Kartı Aldım Geldim Onlada Aynı Sorun Var.Anakartımın Arkasından CLCMOS Tuşu Var CMOS da Temizledim Biosuda Temizledim Fakat Sorun Devam Ediyor. Ben Şundan Şüpheleniyorum Ekranın VGA Grişli Acaba Anakart PCI EXPRESS 16X Slotunda Görüntüyü DVI Yada HDMI Danmı Yönlendiriyor Kaç Yıldır Bu İşi Yapıyorum Bu Sorunu Çözemedim Sırf Statik Elektirik Felan Diyede Elime Titizlikle Eldivende Giydim :) Ben Anakarttan Şühelendim Garantiye Gönderdim Sağlam Dediler Geri Gönderdiler Nerde Bu Sorun Acaba "Acaba Anakart PCI EXPRESS 16X Slotunda Görüntüyü DVI Yada HDMI Danmı Yönlendiriyor" Bu Aklımda Soru İşareti Bıraktı.

İşlemci : İntel 2600K SB

Anakart : MSI P67A-GD53

Ekran Kartı : MSI N460GTX SE OC/MD 1GB GDDR5 256 Bit

RAM : G.SKİLL RipjawsX Cl7 1333Mhz 1.5V 2*2 4GB

HDD : WD 1TB 7200Rpm 64Mb Cache Sata III Black Serisi

PSU : High Power Absoulute 650W 80+

Kasa : Cooler Master RC 690 II

DVD Write : Samsung SH-S223C 22X

Mause : Logitech LS1 Lazer

Klavye : A4 Tech X7-G800MU Q

Beyler Sistemimi Klavyesine Kadar Yazdım Haydi Yardım Edin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yalnış bilgi veriyor olabilirim ama kullanılacak pcı-e slotu biosta "peg ..... ..." diye biryerden ayarlanıyor olması lazım.
  • ben daha önce işlemci soğutusunun büyüklüğü yüzünden bendeki anakartta alttaki 2 slot u kullanmıştım performans açısından hiçbir fark göremedim ekrankartı aynı oyunda aynı değerleri verdi bendeki anakrttaki pcı x slot tek 16x çift 4x te çalışıyor sizinki 8x te çalışıyormuş performans açısından kaybınız olmaz dğer taraftan slot bozuk olabilir garntiye gönderseniz iyi olur
  • işlemciniz yada ekran kartinizda bir problem var. Biosu sifirladiginizi soylemissiniz peki sıfırladınız ekran kartiniz hala acilmiyorsa 8x e dustugunde aciliyorsa islemcinizde de sorun olabilir. sonucta islemci direk ekran kartini yonetiyor sizin bilgisayarinizda
  • İşlemcide Sorunmu Var Hem Gülmek İstiyorum Hem Ağlamak İşlemci Denendi Başka Pc De
  • o zaman siz söyleyin bana nerede bu sorun? baska ekran karti denediniz mi ayni slota?
  • siz gidin garantiye orda göstersinler çalıştığını ne demek sağlammış siz gidin kendi gözünüzle görün öyle karar verin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı slot sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pci-ex yuvasındaki pinleri kontrol edin.Cıkan egilen bukulen varmı.yuvada toz varsa tozunu alın.Anakart uzerinde herhangi bir yerinde bir switch varmı varsa onlardan birisi ilk pci-ex yuvasını kapatıyor olabilir.Anakart kitapcıgı acın bastan sona okuyun kenarda kosede kalmıs bir ayar olabilir.Baska ekran kartı takdım demissiniz ondada calısmadı ise yuvada problem var demektir.Pc-ex yuvaları kuzey koprusune baglıdır.İşlemci ile alakası yoktur.Sizin ekran kartınız orta segment bir kart ve belli bir guce gereksinimi var.Pci ex yuvasına denemek için taktıgınız kart sizin kartınızdan dusuk bir modelmiydi yoksa yuksek bir modelmiydi.Eger dusuk giris seviyesi bir model taktı iseniz pci-ex uzerinden gelen guc bu kartı calıstırabilir fakat daha guclu bir kartta tokezleyebilir.Genelde garanti servislerinde giris seviyesi kart takıp deneler yada test cihazları takarlar yuvalara cok incelemedilerse kucuk ayrıntılar gozden kacmıs olabilir ve size saglam diye gondermis olabilirler.

SAYGILARLA

• quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Pci-ex yuvasındaki pinleri kontrol edin.Cıkan egilen bukulen varmı.yuvada toz varsa tozunu alın.Anakart uzerinde herhangi bir yerinde bir switch varmı varsa onlardan birisi ilk pci-ex yuvasını kapatıyor olabilir.Anakart kitapcıgı acın bastan sona okuyun kenarda kosede kalmıs bir ayar olabilir.Baska ekran kartı takdım demissiniz ondada calısmadı ise yuvada problem var demektir.Pc-ex yuvaları kuzey koprusune baglıdır.İşlemci ile alakası yoktur.Sizin ekran kartınız orta segment bir kart ve belli bir guce gereksinimi var.Pci ex yuvasına denemek için taktıgınız kart sizin kartınızdan dusuk bir modelmiydi yoksa yuksek bir modelmiydi.Eger dusuk giris seviyesi bir model taktı iseniz pci-ex uzerinden gelen guc bu kartı calıstırabilir fakat daha guclu bir kartta tokezleyebilir.Genelde garanti servislerinde giris seviyesi kart takıp deneler yada test cihazları takarlar yuvalara cok incelemedilerse kucuk ayrıntılar gozden kacmıs olabilir ve size saglam diye gondermis olabilirler.

SAYGILARLA

Hocam malesef ki yeni islemcilerde dediginiz pcie kuzey koprusune bagli olayi tamamen islemciye bagli halde. Eski makineler icin sizin dediginiz kesinlik ile dogru

• Arkadaşlar İşlemci Başka Asus Anakartta Denedim Çalışıyor Zaten İşlemcide Sorun Olsa 2.Slota Görüntü Gelmez Bu Arada Gücün Yetmemesi Gibi Bir Durum Yok HP 650W80+ PSU Var 2 SLI & Crossfire Destekli. Anakartımda Herhangi Bir Pin Yok PCI Exp leri Açıp Kapatmak İçin Herhalde Biosda Yanlış Bişeyler Var Şimdi Ekran Kartınıda Eski Pc Yle Denedim Canvar Gibi Maşallah. Ramlaride Denedim 2 Saat Teste Tabi Tuttum Özel Makinede Sağlam
    Güç Kaynağını Teker Teker Voltları Ölçtüm Normal Anakarta Sorun Var Garantidende Sağlam Geldi Kafayı Yiyeceğim Kardeş Benimde Bildiğim Kuzey Köprüsü İle İşlemcinin Alakası Yoktur Hani Onda e-sata usb raid işlemleri felan felan gerçeklerşirdi bu arada anakartımda onboard ekran kartı yok ...
  • Hocam baska ekran karti dene.
    benim islemci dememin nedeni sandy bridge lerin islemcileri pci-e yolunu kontrol etmeleri. yoksa anakart diye atlayacagim. Birde ikinci ekran karti bulursaniz ayni anda 2 pci-e slotuda doldurup deneyin acaba ariza var mi diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: resoman

Arkadaşlar İşlemci Başka Asus Anakartta Denedim Çalışıyor Zaten İşlemcide Sorun Olsa 2.Slota Görüntü Gelmez Bu Arada Gücün Yetmemesi Gibi Bir Durum Yok HP 650W80+ PSU Var 2 SLI & Crossfire Destekli. Anakartımda Herhangi Bir Pin Yok PCI Exp leri Açıp Kapatmak İçin Herhalde Biosda Yanlış Bişeyler Var Şimdi Ekran Kartınıda Eski Pc Yle Denedim Canvar Gibi Maşallah. Ramlaride Denedim 2 Saat Teste Tabi Tuttum Özel Makinede Sağlam
    Güç Kaynağını Teker Teker Voltları Ölçtüm Normal Anakarta Sorun Var Garantidende Sağlam Geldi Kafayı Yiyeceğim Kardeş Benimde Bildiğim Kuzey Köprüsü İle İşlemcinin Alakası Yoktur Hani Onda e-sata usb raid işlemleri felan felan gerçeklerşirdi bu arada anakartımda onboard ekran kartı yok ...

Benim gucun yetmemesinden kastım ekran kartları pci-ex yuvalarından da guc alırlar buraya guc saglayan bir transistor gorevini belki tam yapamıyordur.Fazla yuklenince sapıtıyor olabilir.Gucten kastım oydu.

SAYGILARLA

• Bende Kendimi Balkondan Aşağıya Atmak Üzereyim Halan Daha Çözemedim Olayı Ben Eski Tiplerden Anlarım Kardeş Qxxxx P4 Felan Serilerinden SB Çok Karışık Bir Yapısı Var L3 Bellek Yerleri Bile Birleştirildi Anlamıyorum
    Birde FSB Den QPI a Geçilmesi Kafamı İyice Bulanıklaştırdır Zaten Biosda Click BİOS Pfff Atıcam Pc Yi Aşağıya...

Bu Arada İşlemcide Ne Gibi Hata Olabilirki Garantiye Göndermeliyimmiki Acaba ?

Edit

Şimdi Anakartta Hassas Voltaj Kontrolü Yaptım Gayet Normal Ekran Kartına Voltaj Veriyor Kardeş.

Edit

Elime Yeni 2600K İşlemci Geçirdim Disbiratörden Zar Zor Kopardım Deneme Amaçlı Ondada Aynı Sorun :(

İşlemci Sağlam Yani :(

Edit Sallıyacam Kardeş Ya Bırakcam 8x de Çalışssın Oyunda Bile % 2 En Fazla Fark Oynuyor Toms Hardwareden testleri gördüm ben Bakalım 1-2 Yıl Geçsin Başka Anakart Alırım Belki Bu Sefer Kesinlikle ASUS Alcağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammetasari -- 5 Haziran 2011; 23:37:34 >

• Evet Arkadaşlar Bilmiyerek Düzelttiğmn Sorun Yeni Noctua NH-D14 Almam Ve Kasayı Bozup Yeniden Birleştirmemle Yeniden Oluştu. Çözüm Lazımm :S
  • merhaba

Biosda PEGI ve PEGII diye bir ayar var.

Ekran Kartı 2.ci slotunda çalıştığında ve PCI-X16 ayarlarına bir göz at istersen.

Defult ayarlarda PEGII seçiliyse onda açar (PCI X8 slotu yani 2.ci slot ).

Ekran kartı 2. slota takılıyken biosda PEGI i seç ve ekran kartını PEGI'e tak olur inşallah.

Yani biosu ne kadar reset yaprsan yap defeultta aynı şeyle karşılaşırsın.

PEGI seç bakalım.
  • Kardeş Eski Bioslarda Vardı Öyle Bir Seçenek Fakat BU Click Bios O Seçeneği Bulamıyorum Ben .
  • quote:

Kardeş Eski Bioslarda Vardı Öyle Bir Seçenek Fakat BU Click Bios O Seçeneği Bulamıyorum Ben .

Sorun çözüldü mü?
    msi z77a g45 anakartta üstteki spotta ekran kartını görmüyor.Fanlar dönüyor ama görmüyor kartı?Alttaki spotta sorun yok
    i5 2500k ve asus gtx 560ti top
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfDarkness

quote:

Kardeş Eski Bioslarda Vardı Öyle Bir Seçenek Fakat BU Click Bios O Seçeneği Bulamıyorum Ben .

Sorun çözüldü mü?
    msi z77a g45 anakartta üstteki spotta ekran kartını görmüyor.Fanlar dönüyor ama görmüyor kartı?Alttaki spotta sorun yok
    i5 2500k ve asus gtx 560ti top

sorunu nasil cozdunuz

Benimkinde sorun yokmuş.Ekran kartı driverini tekrar yükleyince düzeldi

• Aynı problemi yaşıyorum. Aynı şeyleri denedim hiçbir sonuç alamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.