Şimdi Ara

PCI Express x1 nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ewet arkadaşlar benim merak ettiğim PCI Express x1 slolarının ne işe yaradığı bilgisi olanlar lütfen açıklama yapabilir mi saygılar

• Ekran kartlarında agp 8x' in daha gelişmiş bir versiyonu diyebiliriz. agp den başlayıp agp 2x, 4x, 8x ve en son 16x demek yerine PCI express denilen slotlardır. agp 8x e göre daha hızlı bir veriyoludur.
  • hocam tamam herşey iyi hoşta ben ufak olan PCI express slotlarını sormuştum ama bu gün bi arkadaşım ne işe yaradığını söyledi sağolasın
  • ne işe yarıyomus bende cok merak ediyorum.yoksa ilerde bu slotlara ses kartı tv kartı gibi gelişmiş elemanlar mı cıkıcak??
  • yeni nesil ekran kartlarının slotu 16x veri iletişimi sağlıyor.hızlı perdormans için yani
  • Arkadaş PCIex 16x slotunu değil PCIex 1x slotunu soruyor.
    Yani 16x slotunun hemen üzerinde yaklaşık 4 cm boyunda küçük bir slot daha var,
    bu slota PCI 1x slotu deniyor.
    gerçekten ben de merak ettim şimdi ne işe yaradığını
    bilenler açıklarsa sevinirim..
  • PCIx yada PCIex in ekran kartlari ile dogrudan bir alakaliar yoktur. Bu veri yolu 32 bit ve 64 bit PCI veriyollarini degistirmek uzere tasarlandi. Bu slotlara uyumlu herhangi bir aygit takilabilir. Ethernet karti olur (10G), medya kart olur yada fiberoptik SAN lar icin kontrol karti olur. Su an icin bu kadar bant genisliginin yogun kullanildigi tek platform ekran kartlari, bu nedenle PCI i AGP ile karsilastirmak gibi genel bir yanilgiya dusuluyor.

PCIx seri iletisim modelini kullanan bir arabirim olarak tasarlandi. Ordaki x1 , x16 degerleri veri iletisim ciflerini temsil ediyor . Kablo gibi dusunebilirsiniz. Her kablodan 4GBps veri iletilebiliyor, bu da saniyede 500Mbyte veri transferi demektir. x16 da bu ciftlerden 16 adet mevcut ve veri yolu kapasitesi 64GBps ye kadar cikiyor, bu da saniyede 8GByte transfer imkani demek. Faha az veri iletim cifti oldugu icin fiziksel olarak da daha az yer kapliyor tabiki dogal olarak.

Su an gunumuz ev kullaniminda bu kadar yuksek veri yollari gereksiz gibi gorulebilir, ancak veri isleme hizlari giderek artiyor, zamanla eski teknoljiler darbogazlar olusturmaya baslicak. HDTV ornegin, yada yuksek cozunurluklu medyalar. Yuksek kapasiteli optik diskler.

Soruyu gelince: O da uzerine uygun kart takilabilen bir yuvar. Ureticiler zaman ayirip yaparsa bu her turlu ek aygit olabilir. Ekran karti, SATA kontrol karti, SCSI kart vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 30 Ocak 2006 11:02:38 >

• bilgi için teşekkürler onbaşım...
    saolasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.