Şimdi Ara

PCIe M.2 olan bir SSD almak istiyorum fakat anakartım uyumlu mu anlamadım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    PCIe M.2 SSD satın almak istiyorum fakat mevcut laptop anakartım destekliyor mu girişi var mı ? Emin olamadığım için sizlere sormak istedim. Sormadan satın alıp hüsrana uğramak istemiyorum.
    almak istediğim ssd linki :

www.hepsiburada.com
    Toshıba OCZ RC100 Nvme 240GB 1600/1100MB/S PCIe M.2 SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/toshiba-ocz-rc100-nvme-240gb-1600-1100mb-s-pcie-m-2-ssd-thn-rc10z2400g8-pm-HB00000M3PLN

PCIe M.2 olan bir SSD almak istiyorum fakat anakartım uyumlu mu anlamadım ?PCIe M.2 olan bir SSD almak istiyorum fakat anakartım uyumlu mu anlamadım ?

• cihaz 2242 boyutunda m2 portunu kullanan sata ssd leri destekliyor attıgınız ürün pci express ssd oyüzden kullanamassınız
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    Anakartta m2 ssd yuvası mevcut alabilirsiniz..

diye yazdı birisi ama
  • yigitcanballi Y kullanıcısına yanıt
    yuva mevcutta baglantı yolu sata, pci express degil fiziksel olarak alıp takarsın okey ama çalışmaz ürün
    İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim .
    Sizce 9Z
    www.hepsiburada.com
    SanDisk Ultra 3D 250 GB 550MB-525MB/s Sata 3 2.5” SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-250-gb-550mb-525mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssdh3-250g-g25-p-HBV000007MM9Z
    almam işimi görür mü ?

Gösterdiğim baglantı yoluna uygun bir örnek ssd gösterir misiniz acaba ?

1)aşagıdaki linkdeki ürünü takıp kullanabilirsiniz lakin bence mantıklı değil

2)linkini attıgınız ssdyi alıp kullanabilirsiniz işinizi görür
    3)isterseniz dvd rom yuvanıza bir adet ssdcaddy alırsınız mekanik diski oraya takarsınız yeni aldıgınız(linkteki sandisk ultra 3d veya başka bir ssd) yi şuanki disk yuvanıza takarsınız

!!!!!DİKKAT DVD ROM YUVANIZDAKİ SATA PORTU SATA 2 YANİ TEORİK OLARAK 300 MB/SN OLARAK LİMİTLİ ORAYA MEKANİK DİSK TAKIP KULLANMANIZDA BİR PROBLEM YAŞAMASSINIZ AMA ORAYA BİR SSD MONTAJ EDERSENİZ SSD DİSKİNİZİ TAM PERFORMANSLI KULLANAMASSINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr1818 -- 1 Ocak 2020; 16:4:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

1)aşagıdaki linkdeki ürünü takıp kullanabilirsiniz lakin bence mantıklı değil

2)linkini attıgınız ssdyi alıp kullanabilirsiniz işinizi görür
    3)isterseniz dvd rom yuvanıza bir adet ssdcaddy alırsınız mekanik diski oraya takarsınız yeni aldıgınız(linkteki sandisk ultra 3d veya başka bir ssd) yi şuanki disk yuvanıza takarsınız

!!!!!DİKKAT DVD ROM YUVANIZDAKİ SATA PORTU SATA 2 YANİ TEORİK OLARAK 300 MB/SN OLARAK LİMİTLİ ORAYA MEKANİK DİSK TAKIP KULLANMANIZDA BİR PROBLEM YAŞAMASSINIZ AMA ORAYA BİR SSD MONTAJ EDERSENİZ SSD DİSKİNİZİ TAM PERFORMANSLI KULLANAMASSINIZ
    Engin bilgilerinizle beni aydınlattığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Kısaca doğru mu anladım teyit etmek istiyorum.

Aldığım ssd yi şuan kullandığım hard diskin yerine takıyorum. ve boşa çıkan hard diski ise cdrom yerine aparatını satın alıp aparatın içine takıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    estagfirullah rica ederim doğru anlamıssınız yeni ssd şuanki hdd bölümüne takılacak elinizdeki mekanik diskide ssdcaddy denen aparat ile dvd romu söküp oraya montajlıyorsunuz yada isterseniz dvd rom kalır söktügünüz disk için bir adet 2.5 inch hdd kutusu alır taşınabilir harddisk haline getirebilirsiniz ben aşagıya bir adet örnek olsun diye usb 3.0 kutu örnegi bırakıyorum
    www.hepsiburada.com
    Dark Storex E29 Usb 3.0 2.5" Disk Kutusu (DK-AC-DSE29) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dark-storex-e29-usb-3-0-2-5-disk-kutusu-dk-ac-dse29-p-HBV0000079QJA

Çok teşekkür ederim öneriniz için. Fakat masaüstündeki dosyalarımı D sürücüsüne atarak saklamayı düşünüyorum. Hem harddiski sürekli yanımda taşımaktansa laptop içinde olması daha cazip geliyor ama sizin söylediğinizden sonra da kafam karışmadı değil :)
    imkan varsa linkteki gibi 350 liraya 480 gb ssd yi alın mekanik diskide taşınabilir şekilde kullanın

Evet dediğiniz gibi yapacağım aralarında 100 tl fark var ve değer de. harici harddisk yapma fikri çok iyi oldu bi taşla iki kuş vurmuş olurum. Peki siz alacak olsanız attığınız toshiba markalı ssd mi yoksa

Sandisk mi toshiba mı almalıyım ? İkiside 480 GB

Sandisk yazma hızı
    250 - 449 MB/s

Toshiba yazma hızı
    450 - 599 MB/s

sandisk olan disk kargo parasıyla aynı paraya denk geliyor toshiba ile zaten , ben kendim sandisk ssd plus 240 gb kullanıyorum ama toshiba olan diski tercih ederim toshiba 3d nand daha iyi ve daha performanslı ayrıca sandisk yazma ömrü belirtmiyor toshiba o verileride paylaşmış toshiba olan alınır
    Çok teşekkür ederim dostum vakit ayırıp beni bilgilendirdiğin için.
    Senin tavsiyeni uygulayacağım.
    eyvallah
    rica ederim iyi forumlar
  • PCIe m.2 SSD ler henüz yeni ve çoğu laptop desteklemediğinden sorun yaşanabiliyor.
    Bir arkadaş sizin laptopun desteklemediğini yazmış doğru olabilir ama en garantisi laptop üretici sayfasından marka ve modele göre cihazınızın PCIe m.2 SSD desteği olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
    Diyelim ki destekledi bitmiyor bu sefer kurulumda sorun yaşanabiliyor. Windows10 kurulumunda problem yaşanmaz doğrudan görür ama win7 veya win8 kurulumlarında PCIe yuvasına takılı ssd yi görmez. Bunlarda sonradan pci aygıt driveri yüklenmesi gerekiyor.
    En iyisi hdd yuvanıza bir sata ssd alın çıakrdığınız hdd yi de harici kutu alıp yedeklemede kullanırsınız.
    DVD yuvasını hdd olarak kullanırsanız şöyle bi olumsuzluğu var. Laptopu kullandığınız sürece orada 5400rpm le dönen bir disk olacak ve laptopun sarsıntılarında illaki etkilenecek ve zaman içerisinde diskte hasar oluşmaya başlayacak ama ssd lerde fiziki dönen parça olmadığı için etkilenmeyecek ve laptopu biraz daha hareketli, sarsıntılı (!) kullanabileceksiniz.
    Bu arada daha geçen ay başımdan geçenleri yazayım
    240 gb kapasiteli 2 adet ssd satın aldım.
    Biri sata ssd, diğeri PCIe m.2 SSD
    sata ssd yi hdd yuvasına, diğerini de pci yuvasına taktım. Amacım pci yuvasındakine win7 kurup, sata ssd yi depolama amacıyla kullanmaktı.
    Özel win7 usb hazırladım usb 3.0 driver gömdüm (usb portlar 3.0 olduğundna win7 kurulumda görmüyor) kurulumda sata portu görüyor, pci yuvadakini görmüyor epey bi uğraştım ardından hotfix gömüp denedim pci dakini gördü. Win 7 yi kurdum ama kurulum sonrası restart ardından mavi ekran...
    Baktım olacağı yok. Win 7 yi sata porttaki ssd ye kurdum.
    İnat ettim ya pci yuvadakine de sistem kuracam. Oraya da uefi win10 kurdum, biostan uefi moda geçince win10 açılıyor, legacy modda win7 açılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

PCIe m.2 SSD ler henüz yeni ve çoğu laptop desteklemediğinden sorun yaşanabiliyor.
    Bir arkadaş sizin laptopun desteklemediğini yazmış doğru olabilir ama en garantisi laptop üretici sayfasından marka ve modele göre cihazınızın PCIe m.2 SSD desteği olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
    Diyelim ki destekledi bitmiyor bu sefer kurulumda sorun yaşanabiliyor. Windows10 kurulumunda problem yaşanmaz doğrudan görür ama win7 veya win8 kurulumlarında PCIe yuvasına takılı ssd yi görmez. Bunlarda sonradan pci aygıt driveri yüklenmesi gerekiyor.
    En iyisi hdd yuvanıza bir sata ssd alın çıakrdığınız hdd yi de harici kutu alıp yedeklemede kullanırsınız.
    DVD yuvasını hdd olarak kullanırsanız şöyle bi olumsuzluğu var. Laptopu kullandığınız sürece orada 5400rpm le dönen bir disk olacak ve laptopun sarsıntılarında illaki etkilenecek ve zaman içerisinde diskte hasar oluşmaya başlayacak ama ssd lerde fiziki dönen parça olmadığı için etkilenmeyecek ve laptopu biraz daha hareketli, sarsıntılı (!) kullanabileceksiniz.
    Bu arada daha geçen ay başımdan geçenleri yazayım
    240 gb kapasiteli 2 adet ssd satın aldım.
    Biri sata ssd, diğeri PCIe m.2 SSD
    sata ssd yi hdd yuvasına, diğerini de pci yuvasına taktım. Amacım pci yuvasındakine win7 kurup, sata ssd yi depolama amacıyla kullanmaktı.
    Özel win7 usb hazırladım usb 3.0 driver gömdüm (usb portlar 3.0 olduğundna win7 kurulumda görmüyor) kurulumda sata portu görüyor, pci yuvadakini görmüyor epey bi uğraştım ardından hotfix gömüp denedim pci dakini gördü. Win 7 yi kurdum ama kurulum sonrası restart ardından mavi ekran...
    Baktım olacağı yok. Win 7 yi sata porttaki ssd ye kurdum.
    İnat ettim ya pci yuvadakine de sistem kuracam. Oraya da uefi win10 kurdum, biostan uefi moda geçince win10 açılıyor, legacy modda win7 açılıyor.
    Ahahaa azmin ve başarın taktire şayan :) iyi uğraşmışsın umarım seni tatmin etmiştir.
    Bilgiler için de teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.