anakart asus z170-p ekran kartısapphire rx 470 4gb işlemci g4400 anakart ın ana slotu olan pcıex_16 slotu ekran kartını görmüyor.
anakart da ki 4 slottan 3ü görüyor,o slota takınca aygıt yöneticisinde görünmüyor bile,sadece elektrik aldığı için fanlar dönüyor.
ekran kartında sorun yok çünkü 5 ekran kartı denedim.hepsi diğerlerinde çalıştı onda çalışmadı. işlemciden kaynaklı bir sorun olabilir mi?
quote:
ekran kartında sorun yok çünkü 5 ekran kartı denedim.hepsi diğerlerinde çalıştı onda çalışmadı.
bu nasıl cümle beynim yandı.işlemciyle alakası yok.slot bozuktur değilse biostan karttan ama işlemci yüzünden olmaz.pci-e kontrolcüsü işlemci içinde değil anakartta.sorun varsa anakarttadır.
anlaşılamayacak bir şey yok.aynı marka model 5 ekran kartım var... anakart daki diğer slotlarda aygıt yöneticisinde görünüyor bu slot da görünmüyor. anakartı kendi ekran kartımla servise yolladım,görüyor diyorlar. ben takınca görmüyor.servisin farklı yaptığı tek iş farklı bir işlemci takmış olabilir diye düşündüğümden ve nette bununla ilgili konularda işlemci lafı geçtiğini okuduğum için böyle yazdım.
aynı marka model 5 tane kartınız var ıse sorun olan 470 4gb lık kartı farklı bır makıneye takınız ve kullanmaya devam edınız
sorunlu olan kart değil.her kart diğer slotlarda çalışıyor yazmışım.
farklı bir slota takın ve kullanın demek istediyseniz de 5ini birden takacağım anakarta.(mining)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme