Şimdi Ara

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
1
Favori
24.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uçak 0 km olursa güvenlidir mantığı yanlış. Pegasus Türkiyenin en genç dünyada en genç filolardan birine sahip. Uçağın teknik bakımı ve pilotaj daha önemli. Havayolları kadar denetimden geçen göz altında olan başka kurum yoktur Türkiyede... Boeing Airbus bile seni denetliyor. Uçağı kiralayan bile denetliyor. Diğer onlarca yurt dışı, yurt içi otoriteleri geçtim ama insan faktörü denen bir şey var. En önemli şey bana göre eğitim. Sadece pilotun eğitimi değil kuleden pilota herkesin çok çok iyi eğitimli olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 5 Şubat 2020; 21:19:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynep_35

havacılık sektörü ve havayolu şirketleri, minibüsçüler odasına veya gebze harem minibüs koperatifine tabi değildir.
    bu işler öyle kolay değil.
    havacılığın türkiye'deki en ciddi ve profesyonel sektörlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    bu sektörün esas denetmenleri yerel bürokrat ve memurlar değildir.
    pegasus, diğer havayolu şirketleri gibi, uluslararası ve saygın kuruluşlar olan icao, iata, easa, gibi kurumlar ile bunların alt kuruluşları tarafından her hafta, her gün denetlenir.
    uçaklarının, organizasyonlarının ve süreçlerinin standartlara uygun olup olmadığı daima incelenir.
    bir aksaklık tespit edildiğinde havayolu şirketleri ikaz edilir, düzeltilmezse çok kolay bir şekilde uçuştan men edilirler.
    hiçbir gelişmiş ülke, havalimanlarına uçuş düzenleyen, kendi vatandaşlarını da taşıyan bir kanatlı bombaya müsade etmez.
    diyelim ki türk markalarına ve türkiye devletinin denetimlerine itibar etmiyorsun.
    şöyle düşünün fransa hükümeti paris orly havalimanına uçak diye inen boeing görünümlü bir canlı bombaya izin verir mi?
    vermez kardeşim.
    havacılığın metro turizmi falan diye yaftalanmayı ne thy hak eder, ne borajet, ne atlasjet ne pegasus.
    köy minibüsü değil bunlar.
    70-80 milyon dolarlık, sigortalı, kaskolu uçaklar.
    yer mi öyle allaha emanet uçurmak?
    Pegasus dışında neden kimse 1 yıl içinde üst üste 3 kere pistten çıkmaz ? Bunlara engel olmuyorsa Icao IATA easa neis ise yarıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: reko

inanılmaz hatalılar..allaha şükür vefat eden yok diyor ama pilotlar vefat etti yolcu ve kabındende durumu belirsizler var..böyle s.lakça açıklama mı olur..
    Yetkililer Pilotların durumu iyi dediler canlı yayında. Tabi şuan ortalık çok karışık 2-3 saate netleşir.
  • Statistik S kullanıcısına yanıt
    TK267 sayılı THY uçağı 22 Kasım’da Ukrayna’da pistten çıkmıştı. İnanın THY ile Pegasus arasında güvenlik açısından bir fark yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pegasus bildiğin hint havayolu gibi.
  • reko kullanıcısına yanıt
    Kule bu durumlarda pilota bırakır kararı ki zaten ilgili personel tüm bilgileri aktarıyor pilota ona rağmen pilotun kararı neyse odur son karar. Kontrolör sadece meydanda gelişen durumlarda, örneğin piste köpek girmesi, kırık oluşması, pistte kalan bir uçak ya da araç olması gibi ,uçağı pass geçirir.

• reko kullanıcısına yanıt
    Aman hocam arkadaşlarınızın ismini açıklamayın hiçbir yerde. Çok sıkıntı yaşarlar.

• +1. Editör arkadaşa adminler tarafından uyarı verilmeli. Haksız ve mantık dışı sebeple konu ne zamandır siliniyor? Kendisi daha önce açmışsa konuyu onun kalması daha doğru. Ne elmayı tanırım ne editörü şahsi düşüncem!

• quote:

Orijinalden alıntı: Just_brtsh

Pilotlar ile ilgi bir şey demedim.

THY, Sun Express, AtlasJet vs. firmalarda niye böyle türbülanslar olmuyor? Diğer firmaların niye her iki seferinden biri rötarlı olmuyor?

Burada yaşadığım tecrübelerden bahsediyorum. Pegasus gözümde her zaman geri kaldı diğer firmalardan. "Uçan Dolmuş" lakabını da hak eden bir firma.

İşin teknik kısmı hakkında pek bilgiye sahip değilim. Yine diyorum, yaşadığım şeyler bunlar. Şaka gibisin.
    Hocam uçuşu cok olanın kaza riski de çok olur. Dediğiniz firmaların Sabiha Gökçen den kaç tane uçuşu var ki?

• Az once aracla enkazin yanindan gecerken cektim. Olay sadece pistten cikma degil. Ucak, pistin disina cikip 20-30 metrede yukseklik dusmus. Olay yerinde yuzden fazla ambulans vardi. Bu kazada olu olmamasi maalesef ki mumkun degil gibi ki umarim olu yoktur.

Fotograflarda ucagin bulundugu yer, otoyol seviyesinin altinda. Havalimani ise yukaridaki projeksiyon isiklarinin bulundugu yer.

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü
    Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 5 Şubat 2020; 21:38:15 >

• Şimdi yeni görüntü geldi inerken galiba motor yanıyor. Alev topu gibi ilerleyip uçurumdan düşüyor uçak. Ama inerken mi alev alıyor hava da mı oluyor tam anlaşılmıyor.

• Bu pilotlarin liyakati veya hatasi var midir ?

3 parca olan ucak icin pilotaj hatasi var gibi ...

Pegasus a tesaduf otesi kazalari hep farkli gerekcelerle aciklana dursun ... Pegasus hedeftedir...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Pilota hatası olabilir ancak “Pegasus kötü pilot seçiyor” suçlaması yanlış olur.

• THY melek demiyorum ama doğruyu söylemek lazım son kaç yılda iki kaza yaptı, birinde havalimanı kusurlu bulunmuştu ve her iki kazada da hava şartları kötüydü. Pegasusta hep ayni olay ve hepsi de normak veya kötü denilmeyecek (yanlisim varsa düzeltin lütfen ) şartlarda oldu

• Statistik S kullanıcısına yanıt
    Hava şartları bugün kötüydü ve sanırım üstüne de pilot hatası da eklenmiş gibi duruyor. sadece suçu Pegasus’a yüklemek saçma geliyor

• Oyle demek istemedim. Pilotluk sinavlari sakat mi acaba ?
  • Sudafed kullanıcısına yanıt
    Alev değil o. Landing lights. Yağmurdan ve zeminin ıslaklığından dolayı fazlaca yansımış.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.