Şimdi Ara

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
1
Favori
24.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kontrolör arkadaş arka rüzgarın 37 nat olduğunu , yani 65km/s , iletiyor pilota ve kendisinden önceki uçağın pass geçtiğini söylüyor o saatten sonra artık konu pilotta. Pilot durumu biraz zorlamış gözüküyor. Anlık olarak çok ciddi rüzgar şiddeti değişikliği gösterebilen bir meydan Sabiha Gökçen. Yani demem o ki iş yerimizden çıkıp hissettiğimiz hava ile hemen yanımızdaki meydanda işler çok farklı olabiliyor :) bu arada had bilip bilmemekten ziyade, pilotları,şirketleri,kurumları,çalışanları basitçe yargılamamak gerekiyor , yoksa hepimizin bir fikri mutlaka vardır :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Sadece Pegasusa mı hava kötü oluyor birader ya?
    sgokcen e heç gettin mi
    sanırsın ki pegasus özel havalimanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaj hatası olduğu net.

Yağışlı havalarda uçak inmez diye bir kaide yok,yıllarca olumsuz hava koşullarında uçaklar indi-kalktı.

Uçağın 30-40 metre kala zemine çakıldığı söyleniyor,zaten uçağın üçe ayrılmasını da bu gayet açıklıyor.

Yağışlı havalarda pilotlar uçaklarını normal hava şartlarına göre yere daha sert iniş yapmak zorundadır zira yağışlı zeminin iniş zamanı lastiklere yapacağı "yastıklama" probleminin önüne geçmek için zemine sert iniş yaparak lastiklerin zemindeki su birikintisini bertaraf ederek daha çok zemine tutunma olanağı sağlanır ancak bu uçak 30-4* metre kala gövde üzerine çakılmış,tamamen pilotaj hatası diyebiliriz şayet iniş takımlarında bir sorun oluşmamış ise.
  • Pilot kaynaklı, net.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

sgokcen e heç gettin mi
    sanırsın ki pegasus özel havalimanı

Alıntıları Göster
    Tabiki gittim birader.Pegasusun uçağı fazla olduğunu bilyorum da ,şimdiye kadar tehlikeli denen havaalanı da yeni İstanbul havalimanı.Buyur şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ahaber
    Sabiha Gökçen'de Pegasus uçağı pistten çıktı ve üçe bölündü! İşte uçağın pistten çıktığı an...
    https://www.ahaber.com.tr/video/gundem-videolari/sabiha-gokcende-pegasus-ucagi-pistten-cikti-ve-uce-bolundu-iste-ucagin-pistten-ciktigi-an

Anladığım kadarıyla çok sert bir iniş yapıyor ve daha ilk anda iniş takımları gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Konumu saat 18:39'da açmışım siz ise 18:50'de açmışsınız. Olay o an daha çok yeni olduğu için fazla detay girememiştim evet doğru ancak bilgiler geldikçe güncelleyecektim ki sildiniz. 15 yıldan fazladır sivil havacılıkla ilgileniyorum kazayla ilgili tüm doğru detayları toplayıp girmeyi düşünüyordum zira bilgi kirliliği yaratmaması açısından teyide muhtaç bilgileri yazarak konuyu açmak istemedim. Sorun konuyu kimin önce açtığı da değil aslında. Sorgusuz şekilde konuları siliyorsunuz ve insanların tepkisi de buna yönelik.

Alıntıları Göster
    Konuyu ben açmadım, haber editörü açtı... Ben tek bir konu olması için düzenleme yaptım. Dikkat ettiyseniz, diğer iki konuyu silip sizinkini bırakmıştım ki, haber editörünün içeriği gelince, konunuzu kontrol ettim ve ekstra bir içerik olmadığı için ve TEK bir konudan devam edilmesi için haber editörünün konusunu bıraktım. Bunlar sizlere kendimi ifade edebilmem adına verdiğim ekstra bilgiler.

Sonuca gelirsek, amacımız insanları bilgilendirmek ve fikirlerimizi paylaşabilmek ise, "tüm doğru detayları" buradan da yazarak, değerli üyelere ulaştırabilirsiniz. Aynı kendi konunuza yazmak istediğiniz gibi. Amaç bu ise, neyi tartışıyoruz? Şayet ben kendi konumu açmak istiyorum, ayrıca detaylar vereceğim diyorsanız, tabii ki yine açın. Ancak haberin ilk duyurulduğu andaki "manşet" konusu olarak benzer dakikalar olduğu için, tercihim haber editörünün konusu oldu. Hak verirsiniz ki, buna da biz yöneticiler karar veriyoruz.

Üzülüyorum, tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda hissettiğim için. Bu da konu ile ilgili son mesajım olsun.

İyi forumlar,

Düzeltme:ek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 5 Şubat 2020; 22:19:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    o alev topu nasıl oluyor acaba?

belirli limitlerin üzerinde iniş takımlarını zorlarsan iniş takımları parçalanır,fizik kuralıdır bu.Siz nasıl izliyorsunuz,nasıl bakıyorsunuz anlamış değilim?

Uçak hem çok hızlı iniş yapmış piste,o hızda piste inmesi zaten intihar..
  • Janti kullanıcısına yanıt
    Madem böyle düşünüyorsunuz o zaman ''ilk görüntüler'' başlıklı haberi de silmeniz gerekiyor çünkü insanlarda ilgili haber başlığı altında tartışıyor bu konuyada editlenebilirdi o resimler.Art niyetli yaklaşmıyorum fakat bu konuda hatalı olduğunuzu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 5 Şubat 2020; 22:21:34 >
  • Elma kullanıcısına yanıt
    Seni çok iyi anlıyorum.Bu benim mesajımda silinir muhtemelen ama,burası herhangi bir konuya ciddi derecede ilgi olup içerik üretenlere göre bir yer değil.O devir geçeli çok oldu maalesef.Yönetici biziz ne istersek yaparız tavrıyla iş yapılıyor artık.Konu açıp foruma bedavadan birşeyler kattığına değmez boşver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Yetkililer Pilotların durumu iyi dediler canlı yayında. Tabi şuan ortalık çok karışık 2-3 saate netleşir.

Alıntıları Göster
    yetkili derken badem bıyıklı valiye bakarsan pilot diğer ucusuna gidecek adam halbuki ölmüş..neyse teyit edilmiş 1 ölü var..pilotlar için dediğim gibi birazdan net haberler gelir pilotlardan biri yada ikisi ölü..bu net..kartal başhekimi bir ölü geldi dedi..
  • Benim anlatmak istediğim başka bir şeydi ama sen geç dalganı bakalım neyse.

• aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim otomobil mi bu sigortadan para almak için parçalasın. Aletin burnunda oturuyor adam, ilk gidecek kendisi, böyle bir şey olabilir mi ya.
  • son dakika..ölüm haberleri geliyor netleşen 1 ölü..kayıp yolcularda varmış..
  • Janti kullanıcısına yanıt
    Neyi tartisacagimiza siz yoneticiler mi karar veriyorsunuz artik:)
    yanlis yapmissiniz. Hala ustelemeye calisiyorsunuz. Gercekten uzatmayin.arkadas ve tepki gostersen herkes hakli.
    Son karari veren "siz yoneticilerinde"bu tarz hareketleri son bulur umarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit pistten çıkma durumu yok. İniş yapılamayacak derecede bir rüzgarda iniş denemesi yapılıyor, başarısız olunca uçak sert bir şekilde piste çarpıp yoldan çıkıyor. Yani düşme söz konusu. Trabzon'da da çıkmıştı fakat parçalanma yoktu. Bol sefer az uçak firmanın bu tür kazalar yapmasına sebep oluyor. Hemen diğer sefere yetişelim mantığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

346 KM süratle inişe geçti, sigortadan parasını almak için uçağı parçaladı peş peşe 3 üncü kasıt kazamı inanmak zor
    Uçak kazasında şirket parasını alir ama sonraki yil tum ucaklarina bir ekstra prim odemek zorunda kalır. Kaybettiği prestijin ortaya çıkardığı kayip cok daha fazladır. Asla böyle bir işe girmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.