Şimdi Ara

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
1
Favori
24.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

o alev topu nasıl oluyor acaba?

belirli limitlerin üzerinde iniş takımlarını zorlarsan iniş takımları parçalanır,fizik kuralıdır bu.Siz nasıl izliyorsunuz,nasıl bakıyorsunuz anlamış değilim?

Uçak hem çok hızlı iniş yapmış piste,o hızda piste inmesi zaten intihar..

Alıntıları Göster
    Ayrica ucaklar boyle havalarda daha sert iner piste. Amaci lastikler yere sert vurunca, lastiklerde fren sensorleri sert inis algilayip otomatik olarak fren sistemlerini acar. Pilota gerek kalmadan. Amac budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Gitmiyorki kayıyor zaten.Videoyu izlediysen ateş topu çıkıyor .Bir süre sonra hoplaya hoplaya gitmeye başlıyor zaten.
    Allahtan jet yakıtı alev almamış bu arada, en büyük şans bu zaten.Yoksa facia olurdu Allah korumuş.
    En sonunda da uçurum diyebileceğimiz 40 m yüksekten aşağı düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Şubat 2020; 22:44:0 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    önünde alev var sanki

iniş takımları gitmiş gibi.
  • Az önce arkadaşımla telefonda konuşuyordum. Oğlunun ingilizce öğretmeni Sabiha Gökçen de kulede çalışıyormuş... Herneyse kızın dediği uçaklar kötü hava koşullarında inmeye zorlanmaz başka havalimanına yönlendiririz diyor. Yanlız pegasusta eğer uçak o havalimanı na inmez ise pilottan para kesiliyormuş..
    Uçak başka piste inince yolcuların yol parası sonra yer hizmetleri gibi gibi masrafların bir kısmı...

Velasıl kelam Ali Sabancı değilmi bu şirketin sahibi... Kimse kusura bakmasın iyi olmuş...

Belediye otobüsü değil bu insan taşıyorsunuzdan önce can taşıyorsunuz. Adam gibi bir savcı bakalım bu işin sonunu takip edecekmi.. hiç sanmıyorum ya iliklerine kadar kokuşmuş bu ülkede.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü
    Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü

Düşen uçağın rotasını gösteren görseller..

Radarda görüldüğü gibi uçak tur atmış o esnada kule senden önceki uçaklar pas geçti demiş pilot kararsız kalmış ve risk alıp inmiş.Bu büyük hata kazayı doğurmuş.

Ayrıca ışık dediğiniz o görüntü uçağın gövde üzerine düştüğü anda çıkardığı metal sürtünmesinden kaynaklı yanmadır.Zaten uçağın düştüğü an alev aldığı ve düştükten hemen sonrada kısa sürede söndürüldüğü bilgisi paylaşıldı valilik tarafından.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Neyse kardeş sen de uzmansın anlaşılan.Kolunu sallasan uzmana çarpıyorsun bu forumda ,o yüzden uzatmayacağım.Genel kanı iniş takımlarının hasar aldığı yönünde ,bunu ben demiyorum.
  • Aklıma birşey geldi yeterli yakıt olmadığı için pas geçmemiş olabilir mi?Yapmazlar diye düşünüyorum ama tasarruf için falan gerekli yakıtın altında yakıt varsa mesela?Çünkü kulenin o kadar ikaza rağmen neden inmeye çalışıyorki pilotlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Konuyu ben açmadım, haber editörü açtı... Ben tek bir konu olması için düzenleme yaptım. Dikkat ettiyseniz, diğer iki konuyu silip sizinkini bırakmıştım ki, haber editörünün içeriği gelince, konunuzu kontrol ettim ve ekstra bir içerik olmadığı için ve TEK bir konudan devam edilmesi için haber editörünün konusunu bıraktım. Bunlar sizlere kendimi ifade edebilmem adına verdiğim ekstra bilgiler.

Sonuca gelirsek, amacımız insanları bilgilendirmek ve fikirlerimizi paylaşabilmek ise, "tüm doğru detayları" buradan da yazarak, değerli üyelere ulaştırabilirsiniz. Aynı kendi konunuza yazmak istediğiniz gibi. Amaç bu ise, neyi tartışıyoruz? Şayet ben kendi konumu açmak istiyorum, ayrıca detaylar vereceğim diyorsanız, tabii ki yine açın. Ancak haberin ilk duyurulduğu andaki "manşet" konusu olarak benzer dakikalar olduğu için, tercihim haber editörünün konusu oldu. Hak verirsiniz ki, buna da biz yöneticiler karar veriyoruz.

Üzülüyorum, tekrar tekrar açıklama yapmak zorunda hissettiğim için. Bu da konu ile ilgili son mesajım olsun.

İyi forumlar,

Düzeltme:ek

Alıntıları Göster
    Yaptığınız net yanlış. Bu forumdaki insanların "yöneticilerden" daha çok emeği var.

• Son dakika : kayıp yolcular ucak altında aranıyor sanırım 25 yolcu belki yaralı değillerdir vs ama ölüm sayısı artabilir
    Edit: kayıp 2 yolcu ucagın altından alınması çalışması sürüyor
    Edit2: pilotlar agır yaralı hastaneye getirlmiş bana gelen bilgi vefat ettiği yönünde
    Edit3:az önce kayıp bir kişi çıkartılmış ağır yaralı kalan 1 kişi aranıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 5 Şubat 2020; 23:12:46 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey mümkün değil. Dispatch' ler belirli bir güvenlik oranında ek yakıt bulundurmak zorundadır uçaklarda. Tabii ki ful depo uçmuyor dediğiniz gibi ekonomik sebeplerden ama uluslararası std. lar nedeniyle belirli bir güvenlik oranının altına da düşemezler.

KAYNAK: http://web.shgm.gov.tr/doc5/shtops-rev02.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 5 Şubat 2020; 23:15:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirHan

Böyle bir şey mümkün değil. Dispatch' ler belirli bir güvenlik oranında ek yakıt bulundurmak zorundadır uçaklarda. Tabii ki ful depo uçmuyor dediğiniz gibi ekonomik sebeplerden ama uluslararası std. lar nedeniyle belirli bir güvenlik oranının altına da düşemezler.

KAYNAK: http://web.shgm.gov.tr/doc5/shtops-rev02.pdf
    Evet bunu biliyorum zaten olmaz dedim ama pilotun bu kadar ısrarcı olması insanın aklına herşeyi getiriyor.
  • Kazazedeler rezil bir şekilde hastaneye getirilmiş eğer ölü sayısı artarsa bu sebeptendir videoda kazazede açıklaması rezillik diz boyu...
    luiz ¹⁹⁰⁷twitter
    luiz ¹⁹⁰⁷
    https://twitter.com/ubk23/status/1225142085172584448?s=21

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Az önce arkadaşımla telefonda konuşuyordum. Oğlunun ingilizce öğretmeni Sabiha Gökçen de kulede çalışıyormuş... Herneyse kızın dediği uçaklar kötü hava koşullarında inmeye zorlanmaz başka havalimanına yönlendiririz diyor. Yanlız pegasusta eğer uçak o havalimanı na inmez ise pilottan para kesiliyormuş..
    Uçak başka piste inince yolcuların yol parası sonra yer hizmetleri gibi gibi masrafların bir kısmı...

Velasıl kelam Ali Sabancı değilmi bu şirketin sahibi... Kimse kusura bakmasın iyi olmuş...

Belediye otobüsü değil bu insan taşıyorsunuzdan önce can taşıyorsunuz. Adam gibi bir savcı bakalım bu işin sonunu takip edecekmi.. hiç sanmıyorum ya iliklerine kadar kokuşmuş bu ülkede.
    daha da binmem pegasusa
  • 06 pistine (uçağın koordinat sistemine göre yaklaştığı yön 60 derece) yaklaşan uçağa etki eden rüzgar 270 dereceden 22 knot hamlesi ise 37 knot. (27022G34KT)

Kuyruk rüzgar bileşkesi 15 knot olması lazım. Hamle durumunda bu değer 22-23 kt oluyor.

Kuyruk rüzgarı(tailwind) limitinin yukarısında bir değer olunca bu durum ortaya çıktı malesef.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.