Şimdi Ara

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
1
Favori
24.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hava çok kötü değildi, şiddetli rüzgar yok sis yok.
    Pegasus maliyeti indirmek için kötü/tecrübesiz pilotlar seciyorar olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statistik S kullanıcısına yanıt
    Pardon havanın kötü olmadığını hangi verilere göre yorumluyorsun ? Rüzgarın şiddetli olması için şiddeti ne kadar olması lazım mesela havacılık için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapovski -- 5 Şubat 2020; 21:50:27 >
    Hava kötü değil miydi ? Ev nerede sizin ? Ayrıca havaalanı iniş hattındaki yer rüzgarı ve yukarı rüzgarları bilemezsiniz balkona çıkıp.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Legends06 L kullanıcısına yanıt
    Sabihanin yanında çalışıyorum ve kazadan yarım saat önce ordan çıktım. Bu kış çok daha kötü günler geçti

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Hava çok kötü değildi, şiddetli rüzgar yok sis yok.
    Pegasus maliyeti indirmek için kötü/tecrübesiz pilotlar seciyorar olabilir.
    hocam sizce kötü hava nasıl olur
    kasırga felan mı

• Burada tüm datalar flu olduğu için kesin bir şey söylemek doğru olmasa da edindiğim kanı pilotların riskli bir insiyatif almış olmaları yönünde.

-Kule ile aralarında geçen konuşmadan önceki iki uçağın ciddi meteorolojik nedenlerden pas geçtiği belirtiliyor.

-Peki ve daha önemlisi tüm kule dönütleri inmeme yönündeyken pilotlar neden inme konusunda ısrar eder?

-Sonuç olarak kişisel düşüncem ekonomik gerekçeli kurumsal psikolojinin pilotları fazlaca tehlikeli insiyatif almaya ve en kısa sürede inmeye zorluyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 5 Şubat 2020; 21:54:36 >
    Sabihanın yanında çalışman bir şeyi değiştirmez. Havacılık için hava durumunun iyi yada kötü olduğunu neye göre yorumluyorsun ?
  • routemaster kullanıcısına yanıt
    Bu kazada uçak yapan firmanın da hatası var
    euronews
    New York Times: THY uçak kazasında Boeing'in hatası gizlendi
    https://tr.euronews.com/amp/2020/01/20/ny-times-thy-kazas-nda-abd-liler-bask-yapt-boeing-in-hatas-gizlendi

Eşim kontrolör Sabiha gökçende ve ben de hemen Sabiha Gökçe’’nin dibinde çalışıp Kurtköyde oturuyorum . Neyse sen daha iyi biliyorsundur :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kasapovski kullanıcısına yanıt
    O konuda yorum yapacak kadar bilgili değilim ama 3 kere aynı kaza olursa hava falan bahane

• THY nin Amsterdam kazasına benziyor.Gerçi o pistten çıkma değildi ama hasar tipi aynı. İnşallah burda ölen olmaz...

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 5 Şubat 2020; 21:55:24 >

• 346 KM süratle inişe geçti, sigortadan parasını almak için uçağı parçaladı peş peşe 3 üncü kasıt kazamı inanmak zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legends06 L kullanıcısına yanıt
    O konuda kesin bilgi vermek haddim değil ama bu dahil, pegasusun hiç bir kazasında "kötü hava şartları" cumlesini işitmedim

• Sadece Pegasusa mı hava kötü oluyor birader ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Merhaba,

Merak edenler için konuları ben sildim, haber editörü değil. Detaylı konu derken?... Bir cümle ve iki fotoğraf içeren bir konuydu. Haber editörü ile neredeyse aynı dakikalarda açılmış konular ve üyenin konusunda mesaj veya önemli bir içerik olmadığı için, bu konudan devam edilmesi daha doğru. Çünkü bu şekilde konu ana sayfaya ve mobil uygulamaya da yansıyor.

Burada tuhaf bir durum göremiyorum.

Kazada kimsenin yaralanmamasını umuyorum. Geçmiş olsun.

İyi forumlar,

Alıntıları Göster

Konumu saat 18:39'da açmışım siz ise 18:50'de açmışsınız. Olay o an daha çok yeni olduğu için fazla detay girememiştim evet doğru ancak bilgiler geldikçe güncelleyecektim ki sildiniz. 15 yıldan fazladır sivil havacılıkla ilgileniyorum kazayla ilgili tüm doğru detayları toplayıp girmeyi düşünüyordum zira bilgi kirliliği yaratmaması açısından teyide muhtaç bilgileri yazarak konuyu açmak istemedim. Sorun konuyu kimin önce açtığı da değil aslında. Sorgusuz şekilde konuları siliyorsunuz ve insanların tepkisi de buna yönelik.

• Bir de bu uçakların bakmayın öyle devasa ,çok sağlammış gibi göründüğüne.Araba ile takla atarsın yürür çıkarsın ,uçakta az sert iniş yaptın mı gitti iniş takımları.Sonrası Allaha kalmış.Bu anlamda uçak kazalarını motorsiklet kazalarına benzetiyorum ben.En ufak hatanın affı ve telafisi yok.
    Gene de ucuz atlatılmış Allaha şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 5 Şubat 2020; 22:6:53 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.