Şimdi Ara

Peltier Nerden Bulabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hep soğutmak için kulanıcağımızı düşünmüştüm çay tiryakisisin sanırım dostum.
    alıursın çaydanlığı pc nin yanına masaya altınada peltieri yerleştirr ohhh 7/24 aralıoksız çay keyfi :)
  • http://www.gittigidiyor.com/main/search.php?aramakategori=&aramakelime=peltier&search_type=detail&submitit.x=17&submitit.y=11 Burda bir Kaç tane var.

Bir soruda ben sormak istiyorum arkadaşlar peki şimdi peltier aldık Cpu ya taktık üzeri buz tutuyor bilgisayarı kapatınca bu buzlar eriyince su oluşacak yoksa peltier in altına bir huni bağlayıp hortumla suyu dışarımı atacağız acaba

Peltier Nerden Bulabilirim?

• Ne yani Peltier'e 12 volt verdigimizde...bir tarafı ısınıyor diğer tarafı soguyor mu ?

Ben sadece sıcak ve soguk uyguladıgımızda 12 v cıkıs aldıgımızı zannediyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: TarantuLa46

Ne yani Peltier'e 12 volt verdigimizde...bir tarafı ısınıyor diğer tarafı soguyor mu ?

Ben sadece sıcak ve soguk uyguladıgımızda 12 v cıkıs aldıgımızı zannediyordum

Sen galiba peltieri yanlış anlamışın. tabiiki öyle.sen ne için kullanmayı düşünüyordun?
  • Peltier'i bende tam olarak anlayamamışım.Evet bir tarafına sıcak diğer tarafına soğuk uygulandığında çıkışta 1-1,5 voltluk bir gerilim elde edilebiliyormuş.
    İncelemek isteyen arkadaşlar buyrun.
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/26/termoelektrik.pdf
  • Peltier arıyorsanızwww.peltiercenter.com da değişik güçlerde peltier satışı var. kredi kartı veya havaleyle ödemesini yaptıktan sonra hemen adrese kargoluyorlar.
  • konu uzun süredir kapalı ama takip eden varsa yardım alabilirim. biolite diye bir alet var ben bunun çok çok basitini yapmıştım bi ara ama şimdi çok daha iyisini yapmak istiyorum bu sebepten 4*4 veya 5*5 TEG (termo electric generator) aramaktayım ebuy dan irtibat kurdum ancak Bu konuda her türlü fikir ve öneriye açığım. Mevcut plan şu şekilde

Folding Firebox Stove gibi bir aletin etrafına monteli olacak
    6-8mm lik bir fan ile soğutma sağlayacak
    dahili bir bataryası ve voltaj regilatörü olacak
    2 Usb 1 9volt çıkış olacak
    içinde batarya olacağından basit bir şarj düzenleyici ve voltaj regilatörü yapacağım.

karar veremediğim hususlar şu şekilde:
    biolite gibi sabit yapmak yerine tablet şeklinde yapıp herhangi bir kamp ateşi ile de kullanılabilir yapabilir miyim ?
    daha büyük bir sistemi su soğutmalı olarak planlayabilirim kapasitesi çok daha yüksek olur ancak taşınma sıkıntısı baş gösterecektir.
    circut board ve bir işlemci ile çok güzel bir sistem yapılır ancak bu parçaları etkili soğutmak için neler yapabilirim
    elbette ki maliyet 100tl altında olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: kilitci

Ben geçenlerde karaköyden almıştım fakat epey aramıştım zor buldum.kibrit kutusu kadar bişeydi benim aldığım tam olarak watt ını bilmiyorum adam 6 veya 7 voltla çalışır demişti fiyatı 20 ytl idi
    fakat ben 12 vol verince aşırı ısındı ve yandı hayrını göremedim

ısınan tarafına soğutucu bağlamadan kesinlikle çalıştırmaman gerekirdi.

Ve bunlar piyasada bir çok şekilde satılıyor. Önemli olan watt ın yüksek olması. ne kadar yüksek o kadar soğuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: kilitci

Ben geçenlerde karaköyden almıştım fakat epey aramıştım zor buldum.kibrit kutusu kadar bişeydi benim aldığım tam olarak watt ını bilmiyorum adam 6 veya 7 voltla çalışır demişti fiyatı 20 ytl idi
    fakat ben 12 vol verince aşırı ısındı ve yandı hayrını göremedim

ısınan tarafına soğutucu bağlamadan kesinlikle çalıştırmaman gerekirdi.

Ve bunlar piyasada bir çok şekilde satılıyor. Önemli olan watt ın yüksek olması. ne kadar yüksek o kadar soğuk.

Senden önce yorum atan arkadaş hortlatmış tekrar konuyu, sende gidiyon 2007 de atılan yoruma alıntı yapıyon :D önce son atılan yorumu okuyaydın iyiydi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII
    Senden önce yorum atan arkadaş hortlatmış tekrar konuyu, sende gidiyon 2007 de atılan yoruma alıntı yapıyon :D önce son atılan yorumu okuyaydın iyiydi :)

ahhaha :D koptum ha. Hiç tarihe bakmadım.
  • buzdolabının içinde peltier var mıdır varsa bu peltier kullanılabilir mi ? sorumu cevaplarsanız sevinirim
  • bana da lazım acil bişi denicem
  • direnc.net te bile var. 90w 15 tl idi en son sanyrym.12-16v ile çaly?yr yani araba aküsü ile tam uyumlu.
    ysynan kysmyny so?utmazsanyz bozulur ve kar?y kutup iyi so?umaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 66lanetli99

buzdolabının içinde peltier var mıdır varsa bu peltier kullanılabilir mi ? sorumu cevaplarsanız sevinirim
    quote:

Orijinalden alinti: 66lanetli99

buzdolabinin içinde peltier var midir varsa bu peltier kullanilabilir mi ? sorumu cevaplarsaniz sevinirim

peltier sadece araba buz dolabynda vardyr

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.