Şimdi Ara

peltier soğutmasındaki düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8-10 litre enfazla alan strafordan üstü açılıp kapanabilen saklama yeri yapıp sağ, sol ve önüne 136,8w (TEC1-12709) peltier takıcam ama peltier taktığım yerlerin stafor kalınlığı 1-2.5cm
    peltier takmadığım yerlerin kalınlığı 2-3,5cm oluca. peltier straforunun yanlarına plastik spreyi sıkçam ki fazla ısınıp erimesin ve de peltierler nem yaparsa çalışmadığı aman o nemin akması için peltierin 5-8cm altına kadar straorun içinden 0,5çaplı hortum indirip tek bir şişede birleştircem ve şişeye de hava alma payı bırakçam.
    peltierler 15,2v ile çalışıyor ama ben taşınabilir olsun diye 12v bağlıcam yani birisinden 108W güç elde etçem ama birtanesine 7A bağlayıp 84W elde etçem
    peltierin soğukluğunu yaymak için iki adet ve 5v ile çalıştiricam
    bir adet ise alüminyumdan levha yapıcam ve iki adet 4cm 12v fan takıp durumuna göre v ayarlıcam ve bir de
    soğutmak için ikisinde
    ve 84w olande
    arkalı önlü eklicem
    108w olanlara 12v 14A yüksek amperi olmasından bir seviyeye kadar birşey olmuyor
    84w güç verene de 12v 7A bağlıcam
    yorumlarınızı, fikirlerinizi ve tavsiyelerinii bekliyorum
    emekleriniz için teşekkürler
     peltier soğutmasındaki düşünceleriniz peltier soğutmasındaki düşünceleriniz

• Yazdiklarindan pek birsey anlasilmiyor. neyse kolay gelsin kardes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Yapıp patettini alınca paylaşırım.
  • Selam

Aynı peltier den 2 adet bende aldım (TEC1-12709) bir tanesi kırık gelmişti yenisini istedim, satıcı göndermiş.

Fikir benim düşündüğüme çok yakın büyük soğutucu bulamadığım için iki cpu soğutucusunu tek bir bakır yada alüminyum bloğa yerleştirerek ısıyı iki adet cpu soğutucusuna dağıtmak. yalnız o akasa ısı borulu soğutucu ile masraflı olucak senin için ben stok işlemci soğutucu kullanmayı planlıyorum.

Bu arada peltierler çok güçlü tek soğutucu kesinlikle yeterli değil ilk çalıştığında aniden soğuyor ama ısınan taraf soğutulamadığı için kaynamaya başlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: meraklı jojuk

Yapıp patettini alınca paylaşırım.

Patentini
  • bizim arkadaş da almış getirmişti bir türlü iletim e geçirememiştk :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda bu aralar yaptığım her gün çalıştırdığım bir peltier devrem var 2fan soğutucu plak 90watt peltier led flalan taktım .
    iyi soğutma halinde dondurduğuna çok kez şahit oluyorum memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıvı soğutma ısı değerleri
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ASiL35 kullanıcısına yanıt
    iyi soğusun diye venom soğutucular yerine ne kullanabileceğimle ilgili örnekler yazarmısınız sınır 100tl aşşağıda lazım çünkü iki tane alıcam sağ ve sol olanlar uzunluğu pek önemli değil ısınan yeri iyi soğutsun yeter. 100tlye kadar en iyi soğutuculardan 10-15 tane örnek yazabilirmisiniz. bir taneyi 12v 7A ile çalıştıracağım için 84w elde edicem onun soğutucusunu ve soğukluğunu yayıcısını ayarladım.
    bu resimdekinin arka tarafına peltieri ve üzerlerine de soğutucuyu takıcam bu hepsi için yani hem 108w hem 84w ta çalışanda.
    yaradım ederseniz çok minnetkar kalırım çünkü sizdede aynısı varmış
    bir de ortalama 10lt kapateli yere bunları takıcam 300w elde etçem çünkü hepsini 12v ile çalıştırcam ve de bir taneye 7A vericem
    ve de işte bira maliyetli olabilir ama bunu geliştircem geliştirmelerimi ortalama bitirincede patentini alıcam ama sadece bu kadarcık birşey değil büyük olucak
    bu sorduğum sadece aklımın takıldığı bir parçası
    iyi günler

• Naykimayki kullanıcısına yanıt
    bu yazdığım bir parçası bana sorun çıkardığı için soruyorum.
  • Güzel olmuş ancak patentini alacağın bişeyi internette paylaşmak çok mantıksız :)
  • Bildiğimiz stok soğutucudan bahsediyorum. 1 peltier için 2 adet (belki daha fazla). başka akıma gelmiyor.

• ASiL35 kullanıcısına yanıt
    peki peltier - kaç dereceye düşüyor
  • Henüz denemedim ayrıca termometrem de yok.
  • bende 06 altı olanı var. sanırım sizfdeki 09 olanı.

Ben sadece tek bir soğutucu ile soğutabiliyorum. Soğuk tarafı temazsız yani çıplak -14.5 dereceye gelirken. Bildiğimiz "işlemci aliminyumyumu+fan" ile soğuttuğum sıcak taraf 40 derecelerde oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.