Şimdi Ara

Pendik Kurtköy nasıl bir yer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
4
Favori
39.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İş yerim gebzeye taşınacağı için o taraflardan nezih bir muhitten bir ev almayı planlıyorum.
    2 haftadır kurtköye yoğunlaştım. Yenişehir,çamlık,kurtköy merkez,şeyhli civarlarından baktım. Nasıl bir yerdir aile oturumu için. Hırsızlık,gasp,kapkaç, vs o taraflarda da olur mu. Bütçem buralara yetiyor. 160-200 milyar civarı site içerisinde bir ev bakıyorum.
    Spesifik olarak bölge muhit tavsiye eder misiniz veya uzak dur dediğiniz bölgeler var mı?
    Bütçeme uygun Gece rahatça sokakta yürünebilecek bir yer arıyorum tabi kaldıysa İstanbulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodanaliz -- 23 Nisan 2013; 16:15:17 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pendik Kurtköy: İstanbul'un Dinamik Bir Mahallesi

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Kurtköy, Pendik ilçesine bağlı bir mahalledir. Son yıllarda hızlı bir şekilde gelişen Kurtköy, modern konutları, gelişen iş merkezleri ve çok çeşitli sosyal olanaklarıyla dikkat çekmektedir.

Konum ve Ulaşım

Kurtköy, İstanbul'un merkezi iş bölgelerine kolayca ulaşılabilecek merkezi bir konumda yer almaktadır. Mahallenin yakınından geçen TEM Otoyolu ve çeşitli toplu taşıma seçenekleri sayesinde şehrin diğer bölgelerine kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.

Konutlar

Kurtköy, geniş bir konut yelpazesine sahiptir. Lüks villalardan modern apartman dairelerine kadar her bütçeye uygun konut seçenekleri bulunmaktadır. Mahalle, sakin ve huzurlu bir yaşam ortamı sunarken, şehrin karmaşasından uzaklaşmak için ideal bir yerdir.

İş Merkezleri

Kurtköy, son yıllarda dinamik bir iş merkezi haline gelmiştir. Mahallede çok sayıda yerli ve uluslararası şirketin genel merkezleri ve ofisleri yer almaktadır. Özellikle bilgi teknolojileri ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler, Kurtköy'ün gelişmiş altyapısını ve uygun fiyatlı kiralarını tercih etmektedir.

Sosyal Olanaklar

Kurtköy, sakinlerine çok çeşitli sosyal olanaklar sunmaktadır. Mahallede çok sayıda park, bahçe ve yeşil alan bulunmaktadır. Ayrıca, alışveriş merkezleri, sinemalar, restoranlar ve kafeler gibi eğlence seçenekleri de mevcuttur.

Eğitim ve Sağlık

Kurtköy, kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine sahiptir. Mahallede çok sayıda devlet ve özel okul sowie hastane bulunmaktadır. Bu sayede, sakinler çocuklarının eğitimi ve kendi sağlıkları konusunda rahat edebilirler.

Kurtköy, İstanbul'un yükselen bir mahallesi olarak, modern konutları, gelişen iş merkezleri ve çok çeşitli sosyal olanaklarıyla sakinlerine keyifli ve rahat bir yaşam sunmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kurtkoyde nezih yerlerde oldugunu biliyorum ama gecen gun gittim biraz ters bir yerde kırlık arazi fazlamiydi neydi donuk bi semtti ama bu f1 pistten sonra iyi yerleride yaptilar diye biliyorum hayirlisi olsunda hocam 200 bin lira oyle bi yerdeki eve verilmez bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurtköyden yukarı, sultanbeyliden uzak dur. Pendik sakindir pendiğe gel bence. Kurtköyde iyidir.
  • pendikte oturuyorum. şeyhli mahallesini listenden çıkar
  • Peki kurtköy merkez mi yenişehir mi? Uydukentin oralar daha nezih gibi ancak kurtköy merkez varoş biraz. Güzel sitelerin yanında gecekondular var.
    Güvenlik ve yaşam standardı olarak hangi mahalleleri tavsiye edersiniz.
  • kurtköyden gebzeye gidişin zor olur. onun yerine altkaynarca güzelyalı yada tuzla merkezde oturman daha avantajlı olur. tuzlanın merkezi gayet temiz bi çevre,iyi kültürlü insanlar yaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcykoo34

pendikte oturuyorum. şeyhli mahallesini listenden çıkar

Bu pendik sahil ile kurtköy arası sanırım kötü yerler. Çok gezme imkanım olmadı ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sancaktepe nasıl bir yer?
    3 yıl önce açıldı
    Avcılar nasıl bir yer
    16 yıl önce açıldı
    Maltepe nasıl bir yer?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ensclate

kurtköyden gebzeye gidişin zor olur. onun yerine altkaynarca güzelyalı yada tuzla merkezde oturman daha avantajlı olur. tuzlanın merkezi gayet temiz bi çevre,iyi kültürlü insanlar yaşıyor.

Servisim kurtköyden geçtiği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. google mapsten baktım 20 km civarında. Ayrıca servisi kaçırsam da kendi aracımla gidebililirim. Tuzla yı hiç gezmedim ama alternatif olabilir belki. Ama Kurtköy kısa zamanda getirisi de yüksek olacak gibi geliyor. Sabiha Gökçen in kapasitesinin artacak olması,HABOM ve Teknopark ın açılacak olması. Ayrıca Metro da 1-2 sene içinde gelecek diyolar böylece Merkeze de kolayca ulaşabilirim. Tabi bu söylenenler doğruysa hem oturum hem yatırım anlamında iyi bir tercih olacak gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kodanaliz

quote:

Orijinalden alıntı: Ensclate

kurtköyden gebzeye gidişin zor olur. onun yerine altkaynarca güzelyalı yada tuzla merkezde oturman daha avantajlı olur. tuzlanın merkezi gayet temiz bi çevre,iyi kültürlü insanlar yaşıyor.

Servisim kurtköyden geçtiği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. google mapsten baktım 20 km civarında. Ayrıca servisi kaçırsam da kendi aracımla gidebililirim. Tuzla yı hiç gezmedim ama alternatif olabilir belki. Ama Kurtköy kısa zamanda getirisi de yüksek olacak gibi geliyor. Sabiha Gökçen in kapasitesinin artacak olması,HABOM ve Teknopark ın açılacak olması. Ayrıca Metro da 1-2 sene içinde gelecek diyolar böylece Merkeze de kolayca ulaşabilirim. Tabi bu söylenenler doğruysa hem oturum hem yatırım anlamında iyi bir tercih olacak gibi geliyor.

Söylenenler doğrudur.Ben zaten Tuzla/Aydınlı bölgesinde oturuyorum,maltepeden 2 sene önce felan taşındım.2 sene içinde bulunduğum yere bir sürü site yapıldı.Çevre bi anda gelişti ki gelişmeye devam ediyor.Ama kurtköy daha güzel bir yer tabi.Şuan nerde oturuyosunuz bilmiyorum ama kurtköy/aydınlı/ vb mahalleler güzel yerlerdir ama biraz sakin yerlerdir.Şuan daha metro gelmediği için ulaşım kadiköye ortalama 1 saattir.Uzun vadede güzel bir yatırımdır

• Yenişehir Mah. 12 yıl yaşadık. Babamın işi dolayısıyla önce Kocaeli sonra Sakarya'ya geldik. Yenişehir Mah. tabiri caizse 10 numara yerdir hocam. Mesut Yılmaz İ.Ö.O'nun civarından biraz uzak durun derim. Hem köpek kaynıyor hem de hır gür çıkarma kapasitesi yüksek doğulu insanlar çok o civarda. Sultanbeyli minibüs yolu üzerinde(rota değişmediyse) Önderkent var, Hakmar'ın yanında orası güzeldir. Önderkent'in karşısında Mutlu City var orası da gayet nezih, elit bir sitedir. Otobandan Gebze'ye ulaşım 15-20dk dır. Viaport AVM'ye 2-3km mesafededir Yenişehir Mah. Kısacası, İstanbul/Anadolu Yakasında sakince yaşanacak nadir yerlerdendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Yenişehir Mah. 12 yıl yaşadık. Babamın işi dolayısıyla önce Kocaeli sonra Sakarya'ya geldik. Yenişehir Mah. tabiri caizse 10 numara yerdir hocam. Mesut Yılmaz İ.Ö.O'nun civarından biraz uzak durun derim. Hem köpek kaynıyor hem de hır gür çıkarma kapasitesi yüksek doğulu insanlar çok o civarda. Sultanbeyli minibüs yolu üzerinde(rota değişmediyse) Önderkent var, Hakmar'ın yanında orası güzeldir. Önderkent'in karşısında Mutlu City var orası da gayet nezih, elit bir sitedir. Otobandan Gebze'ye ulaşım 15-20dk dır. Viaport AVM'ye 2-3km mesafededir Yenişehir Mah. Kısacası, İstanbul/Anadolu Yakasında sakince yaşanacak nadir yerlerdendir.

Çok saol hocam çok faydalı bilgiler verdin. Çok fazla site var bakalım her haftasonu gidip dolaşıyorum evleri. SAdece Avrupa yakasından geldiğim için biraz garip hissediyorum. Benim evimin etrafında Güneşli de 3-4 büyük market varken burada bu imkanım çok olmayacak sanırım. Yenişehir uydukent in oraların evleri hem eski hem pahalı bir 2 sokak geriden alabileceğim sanırım.

• yandın dostum orda insan tüccarlığı yapıyorlar.geçenlerde küçük bir genç kıza tecavüz etmişler sakat yer kurtköy dikkat derim.
  • cok modern yapilar var ama gel gor ki insani degistiremiyorsun. gasp da olur bicaklama da. dikkatli olcaksin serseri cok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal_raul

yandın dostum orda insan tüccarlığı yapıyorlar.geçenlerde küçük bir genç kıza tecavüz etmişler sakat yer kurtköy dikkat derim.

Kurtköyün merkezi mi mi bahsediyorsun yenişehir bölgesinden mi? Şeyhli desen anlarım çünkü kötü bir yere benziyor ama diğer taraflar tenha yerler olmadığı sürece problemsiz gibi geldi bana. eğer net bilginiz yoksa yanlış yönlendirmeyelim. Yenişehirde oturan arkadaş gayet olumlu yorumlar yapmış çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kodanaliz

quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Yenişehir Mah. 12 yıl yaşadık. Babamın işi dolayısıyla önce Kocaeli sonra Sakarya'ya geldik. Yenişehir Mah. tabiri caizse 10 numara yerdir hocam. Mesut Yılmaz İ.Ö.O'nun civarından biraz uzak durun derim. Hem köpek kaynıyor hem de hır gür çıkarma kapasitesi yüksek doğulu insanlar çok o civarda. Sultanbeyli minibüs yolu üzerinde(rota değişmediyse) Önderkent var, Hakmar'ın yanında orası güzeldir. Önderkent'in karşısında Mutlu City var orası da gayet nezih, elit bir sitedir. Otobandan Gebze'ye ulaşım 15-20dk dır. Viaport AVM'ye 2-3km mesafededir Yenişehir Mah. Kısacası, İstanbul/Anadolu Yakasında sakince yaşanacak nadir yerlerdendir.

Çok saol hocam çok faydalı bilgiler verdin. Çok fazla site var bakalım her haftasonu gidip dolaşıyorum evleri. SAdece Avrupa yakasından geldiğim için biraz garip hissediyorum. Benim evimin etrafında Güneşli de 3-4 büyük market varken burada bu imkanım çok olmayacak sanırım. Yenişehir uydukent in oraların evleri hem eski hem pahalı bir 2 sokak geriden alabileceğim sanırım.

Hayırlısı olsun hocam. Market konusunda sıkıntı çekmezsiniz etrafta küçüklü büyüklü bir çok market mevcut. Viaport AVM yetmezse E-5'ten Pendik'e gidersiniz. Pendik Neomarin veya Neomarin'in karşısındaki Pendorya AVM'lerde işinizi rahatlıkla görür.

• Pendikten al , e-5 yakın yerlerden yol üzeri olsun... Kurtköy falan sakat yerler hocam ama sen dersen siteden alıcam o zaman başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Purenite

Pendikten al , e-5 yakın yerlerden yol üzeri olsun... Kurtköy falan sakat yerler hocam ama sen dersen siteden alıcam o zaman başka

Siteden almak istememin sebebi güvenlik zaten. Şehir içinde de siteden ev almak imkansız. Kafam çok karıştı şimdi. Şu anda da sitede oturduğum için aksini düşünmüyordum, ayrıca otopark sıkıntısı da olmuyor doğal olarak. Pendik sahilde hırsızlık olayı çok oluyor mu acaba site dışı düşünsem.
  • Doğma büyüme oralıyım, 33 yaşındayım, oradan taşınalı bir kaç yıl oldu, evlenince taşındım işe daha yakın olmak eve erken gidip gelmek için.
    Ailem halen orada oturuyor, hafta sonları gidiyorum, kendi evim orada boş boş duruyor, bir sürü arkadaşım, eşim dostum ahbabım var.
    Şurada sallananların birine denk gelmedim ben bu süre zarfında. Anlatılan hikayeler 10 sene önceye ait.
    Uydurup uydurup yazılmış gibi duruyor.
    Kurtköy neden pendikten iyi:

1- Pendik sahil komple dolgu (sahilin asıl başlangıcı mc donalds-karakolun sırasının 2-3 mt önüdür sonradan doldurdular senelerce leş gibi koktu) güvenli olduğunu düşünmüyorum ayrıca zeminininde kötü olduğu türkiye deprem haritasında görülebilir.
    2- Yeni bina neredeyse yok denecek kadar az, bunun haricinde ki binalar 30-40 yaşında.
    3- sultanbeyli,samandıra,tuzla ve kartalın ne kadar bilimum apaçisi varsa hepsi pendikte.
    4- fazla sesli ve sıkışık sanki herşey üst üste binmiş gibi.

Fazlasınıda sayarım ama gerek yok.
    Kurtköy'e gelince

1- Yapılanma yeni
    2- Söylenenin aksine artık köpek möpek kalmadı çünkü boş arsa/arazi kalmadı hersey site oldu
    3- Neredeyse pendik e göre daha nezih çünkü kiralar fırladı bu oranda aidatlarda uçtu fakir adam oturamıyor adam akıllı yerde misal mia park ta 2+1 1000 TL + 350 TL aidat var. Pendikte o paraya sahile sıfır 3+1 tutuyorsunuz.
    4- Alışveriş merkezleri fazla (via port, carrefour, atlatsin, grup center vs.) güvenlikleri adam akıllı öyle sarkma/rahatsız etmez/apaçi takımına müsade etmiyorlar kollarından tuttukları gibi atıyorlar dışarı.
    5- halk artık kafasına göre eli bilmem neresinde gezinemiyor çünkü 3 yıl kadar önce polise devredildi jandarmadan (jandarma sadece kurna,kurtdolmuş,baraj taraflarına bakıyor)
    6- ulaşım problemsiz 24 saat ulaşım mevcut havaalanından dolayı

Problemlerine gelecek olursak: pendik köprüsünden kurtköy merkeze kadar (yaklaşık 3-4 km falan bu mesafe) 43 tane trafik ışığı var (sayması bedava hatta en son dumankaya hasar merkezinin orayada bir ışık koydular 44 ediyor onunla), trafik tam bir bela merkezden pendik köprüsüne yarım saatte anca iniyorsunuz, artık haddinden fazla kalabalıklaşmaya başladı, kiralar gereğinden fazla yüksek.
    Bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen, ayrıca bir arkadaş istanbul park (f1 pisti) nin oraların çok arazi olduğunu gecekondu olduğunu söylemiş ora nere kurtköy nere ilçesi bile farklı biri pendik biri tuzla.

Size tavsiyem Yenişehir (Uydukent) taraflarında 10 yıllık binalara bakmanız 98 sonrası yapılar falan olabilir fakat daha eskilere bakmayın (cumhuriyet sitesi, işçi evleri eski yapılardır.) mümkünse uydukent merkezde biryerler bakın daha canlıdır diğer kısımlara nazaran.

• viaport'un oralarda veya havalimanına yakın yerlere bak oralarda yeni yapılan çok sayıda site var. fiyatları hakkında bilgim yok.
    Kurtköy formula 1 pistinden sonra baya bi yatırım aldı ve çok sayıda ev yapıldı.

Yukarda bi arkadaş tuzla dedi. Tuzla merkez & sahil bölgesinde 200 Bin liraya ev bulamaz. Sıfır veya 2013'te yapılanlardan bahsediyorum.
    Mesela 2013 temmuzda bitecek olan çınarlıbahçe evleri bile 1+1 fiyatı 225Bin tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

viaport'un oralarda veya havalimanına yakın yerlere bak oralarda yeni yapılan çok sayıda site var. fiyatları hakkında bilgim yok.
    Kurtköy formula 1 pistinden sonra baya bi yatırım aldı ve çok sayıda ev yapıldı.

Yukarda bi arkadaş tuzla dedi. Tuzla merkez & sahil bölgesinde 200 Bin liraya ev bulamaz. Sıfır veya 2013'te yapılanlardan bahsediyorum.
    Mesela 2013 temmuzda bitecek olan çınarlıbahçe evleri bile 1+1 fiyatı 225Bin tl

Topraktan girdiğinde 40 bine alabiliyorsun o projeleri.
    Kurtköy deki en son yapılan yer vista

http://yarbayyapi.com/byvista_f.php

fiyat listesi yukarıda benim o siteye komşu binada ailem yaşıyor, binada bir daire de de ben oturuyordum.
    2010 yılında arsa alındı inşaat başlamadan 2+1 olan 2 daireyi 110.000 liraya aldım ben. 60.000 peşinde kalanınada 2 binlik senet yaptım.
    1 sene sonunda evi teslim ettiler, bugün tanesini 150 den rahat satabiliyorum.
    Biraz araştırma yapmak gerekiyor topraktan girilebilen yerlerde çok ucuza alabiliyorsunuz o bölgede evleri.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.