Şimdi Ara

Pendik Kurtköy nasıl bir yer (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
4
Favori
39.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence de havaalanının oralar iyi oralardan bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fowell-one

Doğma büyüme oralıyım, 33 yaşındayım, oradan taşınalı bir kaç yıl oldu, evlenince taşındım işe daha yakın olmak eve erken gidip gelmek için.
    Ailem halen orada oturuyor, hafta sonları gidiyorum, kendi evim orada boş boş duruyor, bir sürü arkadaşım, eşim dostum ahbabım var.
    Şurada sallananların birine denk gelmedim ben bu süre zarfında. Anlatılan hikayeler 10 sene önceye ait.
    Uydurup uydurup yazılmış gibi duruyor.
    Kurtköy neden pendikten iyi:

1- Pendik sahil komple dolgu (sahilin asıl başlangıcı mc donalds-karakolun sırasının 2-3 mt önüdür sonradan doldurdular senelerce leş gibi koktu) güvenli olduğunu düşünmüyorum ayrıca zeminininde kötü olduğu türkiye deprem haritasında görülebilir.
    2- Yeni bina neredeyse yok denecek kadar az, bunun haricinde ki binalar 30-40 yaşında.
    3- sultanbeyli,samandıra,tuzla ve kartalın ne kadar bilimum apaçisi varsa hepsi pendikte.
    4- fazla sesli ve sıkışık sanki herşey üst üste binmiş gibi.

Fazlasınıda sayarım ama gerek yok.
    Kurtköy'e gelince

1- Yapılanma yeni
    2- Söylenenin aksine artık köpek möpek kalmadı çünkü boş arsa/arazi kalmadı hersey site oldu
    3- Neredeyse pendik e göre daha nezih çünkü kiralar fırladı bu oranda aidatlarda uçtu fakir adam oturamıyor adam akıllı yerde misal mia park ta 2+1 1000 TL + 350 TL aidat var. Pendikte o paraya sahile sıfır 3+1 tutuyorsunuz.
    4- Alışveriş merkezleri fazla (via port, carrefour, atlatsin, grup center vs.) güvenlikleri adam akıllı öyle sarkma/rahatsız etmez/apaçi takımına müsade etmiyorlar kollarından tuttukları gibi atıyorlar dışarı.
    5- halk artık kafasına göre eli bilmem neresinde gezinemiyor çünkü 3 yıl kadar önce polise devredildi jandarmadan (jandarma sadece kurna,kurtdolmuş,baraj taraflarına bakıyor)
    6- ulaşım problemsiz 24 saat ulaşım mevcut havaalanından dolayı

Problemlerine gelecek olursak: pendik köprüsünden kurtköy merkeze kadar (yaklaşık 3-4 km falan bu mesafe) 43 tane trafik ışığı var (sayması bedava hatta en son dumankaya hasar merkezinin orayada bir ışık koydular 44 ediyor onunla), trafik tam bir bela merkezden pendik köprüsüne yarım saatte anca iniyorsunuz, artık haddinden fazla kalabalıklaşmaya başladı, kiralar gereğinden fazla yüksek.
    Bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen, ayrıca bir arkadaş istanbul park (f1 pisti) nin oraların çok arazi olduğunu gecekondu olduğunu söylemiş ora nere kurtköy nere ilçesi bile farklı biri pendik biri tuzla.

Size tavsiyem Yenişehir (Uydukent) taraflarında 10 yıllık binalara bakmanız 98 sonrası yapılar falan olabilir fakat daha eskilere bakmayın (cumhuriyet sitesi, işçi evleri eski yapılardır.) mümkünse uydukent merkezde biryerler bakın daha canlıdır diğer kısımlara nazaran.

İçime biraz olsun su serpildi teşekkürler. Yeni bina ve havuz diye diretiyorduk ancak deprem sonrası eski binaları da gündeme alacağım daha merkezi bir yerde oturabilmek için. Havuz içinde spor salonuna vs içinde bir yere yazılırız artık napalım. O hayalimizi biraz erteleriz :)

• İmara açılsa super olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kodanaliz

quote:

Doğma büyüme oralıyım, 33 yaşındayım, oradan taşınalı bir kaç yıl oldu, evlenince taşındım işe daha yakın olmak eve erken gidip gelmek için.
    Ailem halen orada oturuyor, hafta sonları gidiyorum, kendi evim orada boş boş duruyor, bir sürü arkadaşım, eşim dostum ahbabım var.
    Şurada sallananların birine denk gelmedim ben bu süre zarfında. Anlatılan hikayeler 10 sene önceye ait.
    Uydurup uydurup yazılmış gibi duruyor.
    Kurtköy neden pendikten iyi:

1- Pendik sahil komple dolgu (sahilin asıl başlangıcı mc donalds-karakolun sırasının 2-3 mt önüdür sonradan doldurdular senelerce leş gibi koktu) güvenli olduğunu düşünmüyorum ayrıca zeminininde kötü olduğu türkiye deprem haritasında görülebilir.
    2- Yeni bina neredeyse yok denecek kadar az, bunun haricinde ki binalar 30-40 yaşında.
    3- sultanbeyli,samandıra,tuzla ve kartalın ne kadar bilimum apaçisi varsa hepsi pendikte.
    4- fazla sesli ve sıkışık sanki herşey üst üste binmiş gibi.

Fazlasınıda sayarım ama gerek yok.
    Kurtköy'e gelince

1- Yapılanma yeni
    2- Söylenenin aksine artık köpek möpek kalmadı çünkü boş arsa/arazi kalmadı hersey site oldu
    3- Neredeyse pendik e göre daha nezih çünkü kiralar fırladı bu oranda aidatlarda uçtu fakir adam oturamıyor adam akıllı yerde misal mia park ta 2+1 1000 TL + 350 TL aidat var. Pendikte o paraya sahile sıfır 3+1 tutuyorsunuz.
    4- Alışveriş merkezleri fazla (via port, carrefour, atlatsin, grup center vs.) güvenlikleri adam akıllı öyle sarkma/rahatsız etmez/apaçi takımına müsade etmiyorlar kollarından tuttukları gibi atıyorlar dışarı.
    5- halk artık kafasına göre eli bilmem neresinde gezinemiyor çünkü 3 yıl kadar önce polise devredildi jandarmadan (jandarma sadece kurna,kurtdolmuş,baraj taraflarına bakıyor)
    6- ulaşım problemsiz 24 saat ulaşım mevcut havaalanından dolayı

Problemlerine gelecek olursak: pendik köprüsünden kurtköy merkeze kadar (yaklaşık 3-4 km falan bu mesafe) 43 tane trafik ışığı var (sayması bedava hatta en son dumankaya hasar merkezinin orayada bir ışık koydular 44 ediyor onunla), trafik tam bir bela merkezden pendik köprüsüne yarım saatte anca iniyorsunuz, artık haddinden fazla kalabalıklaşmaya başladı, kiralar gereğinden fazla yüksek.
    Bilip bilmeden yorum yapmayalım lütfen, ayrıca bir arkadaş istanbul park (f1 pisti) nin oraların çok arazi olduğunu gecekondu olduğunu söylemiş ora nere kurtköy nere ilçesi bile farklı biri pendik biri tuzla.

Size tavsiyem Yenişehir (Uydukent) taraflarında 10 yıllık binalara bakmanız 98 sonrası yapılar falan olabilir fakat daha eskilere bakmayın (cumhuriyet sitesi, işçi evleri eski yapılardır.) mümkünse uydukent merkezde biryerler bakın daha canlıdır diğer kısımlara nazaran.

İçime biraz olsun su serpildi teşekkürler. Yeni bina ve havuz diye diretiyorduk ancak deprem sonrası eski binaları da gündeme alacağım daha merkezi bir yerde oturabilmek için. Havuz içinde spor salonuna vs içinde bir yere yazılırız artık napalım. O hayalimizi biraz erteleriz :)

Eğer adam akıllı bir fitness salonu olan yer düşünüyorsanız min. 200 TL aidatı gözden çıkarmanız gerekiyor hocam.
    Misal benim vista da var diyorlar doğru var ama içinde 5 koşu bandı 5 bisiklet üç beş ağırlık birazda mekik sehpası var :)

• Peki havuz vs yi insanlar kullanabiliyor mu. O kadar aidat verip hijyen vs gibi sorunları oluyorsa hiç havuzlu site bakmayalım zaten.
  • Sitesine göre değişiyor, fakat şöyle birşey var.
    Bazı kiraların ucuz olduğu siteler var çok abartılmasına rağmen dumankaya trend ve konsept 2+1 için 750 liraya falan bulunabiliyor ama aidatları yüksek (bazen 400 e kadar çıkıyor) böyle bir aidat verdiğinizde sitedende bu oranda hizmet alıyorsunuz. Bu konuyu en iyi şöyle anlarsınız eğer kira düşük aidat yüksekse o site iyidir :)
  • @fowell-one köpek nasıl kalmadı geçen gün grup center den mesut yılmaz okulunun oraya kadar yürüdüm ve üşenmedim köpekleri saydım 36 tane köpek vardı geceleri sürekli havlamaları cabası. 96'dan beri yenişehir mahallesinde yaşıyorum yukarıda başka birisi demiş mesut yılmaz okulunun o taraftan bakma serseri kaynıyor diye öyle bir durum yok o serserilerin neredeyse hepsi askere gitti kimse kalmadı yani temiz, ev bakacaksanız dumankaya konsept ten bakın miapark taraflarına yanaşmayın 250 bin den başlıyor diye biliyorum, sultanbeyli tarafına kesinlikle gitmeyin çok çok pişman olursunuz şimdiden hayırlı olsun.
  • Birader benim çocukluğumda gençliğimde oralarda geçti grup center ın orada olan köpeklerin yarısı sokak köpeğiyse yarısı cins köpek.
    Hepsinin kulağında kısırlaştırılma ve kuduz küpeleri var.
    Bir diğer konuda belediye gelip onları toplayıp sahiplendirmek istediğinde ordaki halk ayaklanıyor ve bırakmıyorlar, besleyende sizin komşularınız şikayet edende siz ve komşularınız. Nereden biliyorsun polemiği doğmadan, 2 yıl azalık yaptım aynı sıkıntıları yenişehir muhtarı ile görüşürken bizzat köpeklerin toplanmaması için toplanan imzaları kendi gösterdi ve başkan kenan şahin e götürmek zorunda kaldı. Köpek kalmadı dediğim yere gelecek olursak bahsettiğim yer kurtköy merkez bütün kalan boş büyük araziler site olduğundan artık dağıldı köpekler.
  • Pendikte yasiyorum ve cokta seviyorum burayi. Sakin biryer trafik sorunuda yok denecek kadar az.

• quote:

Sitesine göre değişiyor, fakat şöyle birşey var.
    Bazı kiraların ucuz olduğu siteler var çok abartılmasına rağmen dumankaya trend ve konsept 2+1 için 750 liraya falan bulunabiliyor ama aidatları yüksek (bazen 400 e kadar çıkıyor) böyle bir aidat verdiğinizde sitedende bu oranda hizmet alıyorsunuz. Bu konuyu en iyi şöyle anlarsınız eğer kira düşük aidat yüksekse o site iyidir :)

Dumankaya konsepte baktım. 200 TL aidat ödüyorsun. Spor salonu var içinde özel. Ama site sakinleri kullanamıyor nasıl iş anlamadım. Ayrıca üyelik yapılması gerekiyormuş. İyice suyunu çıkarmışlar. Ha gerçi site sakinlerine %50 indirim yapılıyormuş ama 200 TL verip te yararlanamamak garip geldi.
    En güzeli normal bir sitede evi alıp istediğin salona gitmek. Hem istediğin zaman gidersin.

Köpek konusuna gelince de sokak köpekleri zararsız gibi görünüyor hepsi aşılı. Hem insanların verdiği kadar zararı köpek vermiyor.

• Pendik iyi, sakindir. Sabahları gider sahilde yürüyüşünü de yaparsın. Tam aile mekanı, köpek havlama derdi de yok. Belediye hepsini topluyor. 1 Otobüs veya gebze harem ile gebzeye geçmen de kurtköye nazaran daha rahat olur.

Pendik Kurtköy'den gelişmiş olduğu için daha tercih edilebilir, Karadenizli çoktur ama burada. Trabzonlular olarak ele geçirdik buraları, kafan dayanacaksa Trabzonlu komşulara gel bekleriz
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,
    İş yerim gebzeye taşınacağı için o taraflardan nezih bir muhitten bir ev almayı planlıyorum.
    2 haftadır kurtköye yoğunlaştım. Yenişehir,çamlık,kurtköy merkez,şeyhli civarlarından baktım. Nasıl bir yerdir aile oturumu için. Hırsızlık,gasp,kapkaç, vs o taraflarda da olur mu. Bütçem buralara yetiyor. 160-200 milyar civarı site içerisinde bir ev bakıyorum.
    Spesifik olarak bölge muhit tavsiye eder misiniz veya uzak dur dediğiniz bölgeler var mı?
    Bütçeme uygun Gece rahatça sokakta yürünebilecek bir yer arıyorum tabi kaldıysa İstanbulda.

gebze'de oturuyorum, kurtköy güzel yer, VİAPORT'un arkasında siteler var oralar güzel yerlerdir oralardan öneririm hocam. sorun olmaz yani. Ama neden o taraflara gittiniz işyerine git gel yorucu olur. Gebze'dede güzel yerler ve siteler var. tabi seçim sizin.

• Pendikli olarak söylüyorum Kurtköy ve pendikten uzak dur. hiç iyi yerler değil. öyle göründüğü gibi de değil. ne kadar barzo apaçi varsa hepsi buralarda. Tuzla'ya bak derim. Tuzla içmeler ve Tuzla merkez tarafları iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

Pendikli olarak söylüyorum Kurtköy ve pendikten uzak dur. hiç iyi yerler değil. öyle göründüğü gibi de değil. ne kadar barzo apaçi varsa hepsi buralarda. Tuzla'ya bak derim. Tuzla içmeler ve Tuzla merkez tarafları iyidir

Apaçinin olmadığı yer kalmadı maalesef istanbulda nerede kalacağımı şaşırdım. Sonunda gidicem bu şehirden sınıra yaklaşıyorum :) Güzelim şehri içine edildi. Bir ev için 40 kere düşünür olduk. Ben Bağcılar Güneşli de oturuyorum. Güneşli kısmen Bağcılara göre iyi ama yine de apaçi çok. Gece 10dan sonra dışarı çıkmazsan, tenha yerlerde dolaşmassan bulaşan olmuyor. Kurtköy içinde bu şekildedir diye düşünüyorum. Ama tabi orada oturanlar daha iyi bilir. Ben kendim için değil daha çok eşimin rahat etmesine uğraşıyorum. Bu kadar insan kalıyorsa kurtköyde biz de kalabiliriz muhtemelen.
    Allah sonumuzu hayretsin.

• quote:

Apaçinin olmadığı yer kalmadı maalesef istanbulda nerede kalacağımı şaşırdım. Sonunda gidicem bu şehirden sınıra yaklaşıyorum :) Güzelim şehri içine edildi. Bir ev için 40 kere düşünür olduk. Ben Bağcılar Güneşli de oturuyorum. Güneşli kısmen Bağcılara göre iyi ama yine de apaçi çok. Gece 10dan sonra dışarı çıkmazsan, tenha yerlerde dolaşmassan bulaşan olmuyor. Kurtköy içinde bu şekildedir diye düşünüyorum. Ama tabi orada oturanlar daha iyi bilir. Ben kendim için değil daha çok eşimin rahat etmesine uğraşıyorum. Bu kadar insan kalıyorsa kurtköyde biz de kalabiliriz muhtemelen.
    Allah sonumuzu hayretsin.

valla hocam şöyle diyim size. çok var Kurtköy taraflarında. kimse alınmasın kızmasın ama doğulu çoktur. birçok kafacı o taraflarda oturur kalır

ha nezih bir siteye taşınırsanız tabi ki durum değişir. göçmen konutları vardı sanırım onun oraları pek iyi değil ve çok soğuk oluyor oralar

viaport yakınlarındaki siteler çok güzel tabi nezih ve sakin ortamı olduktan sonra sitede sağlam ise oturulur fakat mahalle ve genel yerleşim yerlerini pek tavsiye etmem kurtköyde. Pendikte'de tavsiye edebileceğim yer. Altkaynarca'da Deniz Park siteleri iyidir. bende oraya yakın oturuyorum, yüzme havuzlu kapalı kocaman alanı olan bir yer. sahile yürüyerek 10dk. Kadıköy otobüsleri geçiyor pendik merkeze 15dk yürüme mesafesi. hastanenin hemen arkası. önünde kocaman bostancı bilmem ne otel ünlüler geliyor genelde inna çok geliyor oraya formula ekibi de geldiğinde o otelde kalıyor

Pendik merkezde de ev bulabilirsen olur ama iç kesimlerde olursa. fakat üstkaynarca, altkanarca, topselvi, sapanbağları vs o taraflarda pek iyi değil. kafanızın rahat edeceği site olması tavsiyemdir.

inşallah bulursunuz kafanıza göre yerler

• Hocam o dediğin sitenin fiyatı baya bi sağlammış.
    http://www.milliyetemlak.com/ilandetay/1384-64/pendik-altkaynarcada-deniz-park-sitesinde-luks-satilik-daire

İnşallah bulacaz ama git gel zor oluyor her hafta kısıtlı zaman bakabiliyorum taa istanbulun bi ucundan diğer ucuna. Yakın otursam iş çıkışı falan da giderim ama 70 km yol geliyorum her seferinde.
    Biraz tanımaya çalışıyorum şu anda oraları.
  • evet oraları biraz pahalı

Pendik'te batı mahallesine de bakabilirsin. genelde o kesimde elit kesim ve yaşlılar emekliler oturur sessiz ve sakin yerlerdir. Pendik lisesi yakınları da olabilir sahil tarafında pendik çıkışına doğru

Pendik Kurtköy nasıl bir yer

• Benim turkiyedeki evim dumankaya konsept. Hicbir sekilde pisman olmazsin, sakinleri orta tabaka. Pilot hostes falan kaliyor hatta onur air komple bizim binada... Kopek sorunu yok denmis, yalan. Sitesen cikar cikmaz suru halibde gezem kopekler var. Otobus ile pendik koprusune inmek de uzun suruyor, 16K falan apaci dolu. Bur tane avm var atlantis mi ne ama sinek avliyor. Viaport ise tiklim tiklim. Aslina vakarsan oralarda yapacak bir halt yok. Ruh gibi bit mahalle. Uydukent ve yenisehir disindan bakma...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemal_raul

yandın dostum orda insan tüccarlığı yapıyorlar.geçenlerde küçük bir genç kıza tecavüz etmişler sakat yer kurtköy dikkat derim.

Kurtköyün merkezi mi mi bahsediyorsun yenişehir bölgesinden mi? Şeyhli desen anlarım çünkü kötü bir yere benziyor ama diğer taraflar tenha yerler olmadığı sürece problemsiz gibi geldi bana. eğer net bilginiz yoksa yanlış yönlendirmeyelim. Yenişehirde oturan arkadaş gayet olumlu yorumlar yapmış çünkü.

gasp, kapkaç olmaz diye bir garantiyi kimse veremez. Ama bu tarz olaylarıyla ünlü biryer değil. Avrupa yakasındaki biçok yerden daha nezihtir. Yakınında yaşıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: profiteer

Pendikli olarak söylüyorum Kurtköy ve pendikten uzak dur. hiç iyi yerler değil. öyle göründüğü gibi de değil. ne kadar barzo apaçi varsa hepsi buralarda. Tuzla'ya bak derim. Tuzla içmeler ve Tuzla merkez tarafları iyidir

bir Pendik li olarak katılmıyorum. İllaki apaçi var, heryerdeler çünkü. Ama sıkıntı olacak derecede değil. Tuzla merkez taraflarının iyi olduğuna bende hemfikirim, bunun sebebide nüfus yoğunluğunun az olması.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.