Bildirim
@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@ (22. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: chilbir
quote:
Orjinalden alıntı: erenelhan
Sevgili oğlum Çağan Ateş
çok tatlı bir çocuğa benziyor, inşallah analı babalı büyür bu arada çok güzel fotoğraf olmuş
Evet oğlum diye demiyorum çok sevimlidir kendisi -
quote:
o dediğin lens kesinlikle manuel odaklamalıdır ve optik olarak hiçbirşey beklememelisin benim görüşüm kesinlikle alma,120 avron var iken biriktir adam gibi bir lens al
ok sagolasin almiyorum ya bende PENTAX SMC DA 50-200 mm/4-5,6 ve Pentax Objektiv SMC DA 18-55mm var simde ben yakinlasmak ve netlik adina birsey almak istiyorum ne tavsiye edersiniz ne alayim bu Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro ile benim elimde olan objektifler arasindaki fark nedir yani 50-200 varken 70-300 almak dogrumudur farki ne forumda gordugum iyi fotolarin hepsi sigma70-300 ile cekilmis acaba objektifin marifetimi yoksa kullanicidami bise var ben cekemezmiyim elimdekilerle ayni fotolari ne dersiniz ne alayim veya ne yapmaliyim -
rica ederim
50-200 de fiyatına göre övülen bir lens, sigmanın avantajı 300mm ye çıkabilmesi ve 1:2 gibi bir zoom objektif için güzel denebilecek makro seçeneğinin olması ve sigma da fiyatına göre fazla güzel işler çıkartabiliyor ancak tabiki fotoğrafı çekende bitiyor iş. 50-200 varken elinde bence masrafa girme aradaki 100mm o masrafa girmene değmeyebilir kanımca. biraz bekleyip para biriktirip kaliteli bir tele-zoom alabilirsin bence, tabi bunlar naçizane düşüncelerim yardımcı olabilirsek ne mutlu -
cok yardimci oldun cok sagol bende diyorum ya nedir bu milletin sigma israri demek fazla bi fark yok yani onu alacagima telezoom alayim var birtane daha buldum ama oda auto fokus degil ya bunlarin hicbirinde auto fokus yok herhalde olanlarda 300 mm ye kadar tamron sigma cosina vivitar vs. ben teleskopmu alsam nequote:
rica ederim
50-200 de fiyatına göre övülen bir lens, sigmanın avantajı 300mm ye çıkabilmesi ve 1:2 gibi bir zoom objektif için güzel denebilecek makro seçeneğinin olması ve sigma da fiyatına göre fazla güzel işler çıkartabiliyor ancak tabiki fotoğrafı çekende bitiyor iş. 50-200 varken elinde bence masrafa girme aradaki 100mm o masrafa girmene değmeyebilir kanımca. biraz bekleyip para biriktirip kaliteli bir tele-zoom alabilirsin bence, tabi bunlar naçizane düşüncelerim yardımcı olabilirsek ne mutlu
ya etrafimda hep daglar tepeler var zoom yapmak ve geyik kartal vesaire yabani hayvan cekmek istiyorum veya o tepeleri gezmektense belli bi mesafeden kimi seyleri cekmek istiyorum 50-*200 le cekiyorum ama oda bi yere kadar insallah bulacaz biseler -
çok uzakları çekmek istiyorsun anladığım kadarıyla, şöyle olabilir mesela maddi durumunu bilmiyorum ama 50-500 sigmanın pentax versiyonu üretiliyor artık türkiyeye gelince ondan alabilirsin ancak fiyat olarak 1500-2000 tl arası sanırım, onun dışında sigma 135-400 pentax var ama türkiyede var mı bilmiyorum.bende 500mm aynalı m42 objektif var çok keskin değil ama idare ediyor beklediğimden iyi yani, öyle birşey düşünebilirsin ya da istanbulda isen deneyebilirsin ben satmayı düşünmüyorum ancak fikrin olur diye söyledim -
mesela bi fotoyu pazar günü cekmistim evin camindan manzara güzelde dahada güzellestirmeye dair birseyler yapmak istiyorum onun icin objektif vs diyorum dün filtre falan dedi birileri siparis ettim insallah gelincede bi deniyeyim bakalim -
az önceki foto asagidan yukari cekilmisti bunuda baska bi gün yukardan asagiya cekmistim -
filtre olarak manzara seviyorsan polarize filtre sana daha doygun renkler sağlayacaktır, onun dışında uv alabilirsin, yüksek rakımlarda etkili olduğu söyleniyor onun dışında objektifi korumak için takılır genelde ve kaliteyi düşürmez, mesela benim 20yıllık manuel objektifimde bile var -
quote:
çok uzakları çekmek istiyorsun anladığım kadarıyla, şöyle olabilir mesela maddi durumunu bilmiyorum ama 50-500 sigmanın pentax versiyonu üretiliyor artık türkiyeye gelince ondan alabilirsin ancak fiyat olarak 1500-2000 tl arası sanırım, onun dışında sigma 135-400 pentax var ama türkiyede var mı bilmiyorum.bende 500mm aynalı m42 objektif var çok keskin değil ama idare ediyor beklediğimden iyi yani, öyle birşey düşünebilirsin ya da istanbulda isen deneyebilirsin ben satmayı düşünmüyorum ancak fikrin olur diye söyledim
ya ben türkiyede degilim Liechtensteindayim orasi nerde dersenhttp://www.panoramio.com/photo/2304002
yani türkiyeye gelmeden herhalde buralara gelmis olur ama tam olarak istedigimi ne verebilir soru bu ve sorunda bu -
madem yurt dışındasın lensleri buradan daha ucuza alabiliyorsundur sanırım, o zaman sana kendi hayalim olan sigma 100-300 f4 ü önereyim überlens diyorlar bunun için,
http://www.photozone.de/Reviews/Canon%20EOS%20Lens%20Tests/328-sigma-af-100-300mm-f4-ex-hsm-apo-lab-test-report--review?start=1
300mm seni kesmezse 1.4 tc takarak çok az kalite kaybıyla f5.6 diyaframla kullanabilrsin. ayrıca 70-300 parasna göre güzel fakat 200mm den sonra pek iç açıcı değilmiş bu nedenle ona 1.4 tc takmanın da bir getirisi olmayacak bilakis çok götürüsü olacaktır
edit:testin canon için olanı vardı o yüzden onu koydum pentax versiyonu da üretiliyor ve 1300 dolar yazıyor sigmanın sitesinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chilbir -- 8 Nisan 2008; 21:26:16 > -
PENTAX 50-200mm keskinlik ve alan derinliği açısından oldukça başarılı bir lens. Değiştirmek için bariz fark edecek bir lens alınması daha mantıklı olur..
Pentax K10D + Sigma 70-300mm Apo DG Macro
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Nisan 2008; 23:14:08 > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chilbir -- 9 Nisan 2008; 23:02:22 > -
-
oo çok güzel olmuş bu yildizbirşey sorabilir miyim?kesme işlemi uyguladın mı fotoya orjinal kadraj mı yoksa? -
quote:
Orjinalden alıntı: Emr²
,quote:
Orjinalden alıntı: yildiz
.. Havalar düzelince güzel bir haftasonu gezisi yapalım diyorum bu yakınlarda..
Gezi fikri süper walla.
Birde hocam sen ne kadara ve nereden aldın lensi ben bu aralar alma aşamasındayım.
Benim soru kaynamış araya.
Hocam bende bu haftalarda 70 -300 düşünyorum.
NEreden ve ne kadara aldığını öğrenebilirmiyim? -
chilbir kesme işlemi yada yakınlaştırma yok orjinal kadraj. Tam boy 10mp link yapıp veriyorum.
Orjinal boyut >>http://img206.imageshack.us/img206/2108/imgp1179pe9.jpg
Emr² Sigma 70-300 Apo dg Macro objektifi Hayyamda spot 300 - 350 ytl arası sıfır kapalı kutu olarak bulabilirsin..
Pentax K10D + Sigma 70-300mm Apo DG Macro -
quote:
Orjinalden alıntı: yildiz
chilbir kesme işlemi yada yakınlaştırma yok orjinal kadraj. Tam boy 10mp link yapıp veriyorum.
çok teşekkür ederim orjinal kadrajsa aslında fena lens gibi görünmüyor -
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X