Şimdi Ara

PENTAX K10D, CANON 400D, NİKON D80

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yakın bir zamanda dubaiye gideceğim ve iyi bir digital slr almak istiyorum. son olarak bu üç makine arasında kaldım. siz hangisini ve neden önerirsiniz. şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

• İlk bakısta insanın direk nikon diyesi geliyor ama pentax k10d yi baya ovuyolar ama sole bi elime almıslıgım yok fakat k10d d80 e gore biraz daha ucuz olacaktır muhtemelen.. eger para soz konusu deilse D80 iyi bi secim olabilir
  • Daha henüz hiç birinin doğru düzgün fotoğraflarını görmedik. Herkes genelleme yorum yapıyor, bu insanı yanıltır. Ben fotoğraf görmek isterim, bu yüzden makina alma tarihini erteledim.
  • Dpreview da D80 400D karşılaştırmalı testi var. Bariz bir şekilde bence 400D nin çekimi daha çok detay yakalıyor.Ancak tabi Test Prime lenslerle yapılıyor. Ben testi gördükten sonra resmen D80 i bir kenara ittim birincisi daha pahalı 2ci si iyi lenslerle daha iyi çekimi hangisini yapıyorsa onu alırım nede olsa, DSLR aldım mı baya bir kullanmayı planlıyorum. K10D kağıt üstünde 400D ye de D80 e de takla attırıyor. Ancak Pentax ın kendi sitesinde öyle Sample lar yayınlaldılarki ayıp dedirtti. Ne D80 in ne de K10D nin şimdilik 400D nin Focus hızına ve noise performansına yetişemeyeceğini düşünüyorum. Eğer makine kasasıyla ilgilenmeyin görüntü performansıyla ilgileniyorsan, ben olsam 400D ve K10D arasında seçim yapmaya çalışırdım.
  • ayrıca bu 10mp makinalarda noise sorunu cok olur..
    eger ilk defa boyle bi işi girişiyosanız ve iyi bi makinam olsun diyosanız nikon D70S oldukca iyi bi makinadır.
  • Sony Alfa 100'ü düşün incele al derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmad

ayrıca bu 10mp makinalarda noise sorunu cok olur..
    eger ilk defa boyle bi işi girişiyosanız ve iyi bi makinam olsun diyosanız nikon D70S oldukca iyi bi makinadır.

Neye göre çok olur?
    eksik yönlendirmeyelim insanları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 8 Ekim 2006; 19:32:44 >
  • noise olayı megapikselden çok makinenin kalitesi ve sensör tipi ile ilişkili. örneğin canonun sensörleri daha az noise oluşturuyor. ama diğer yönlerden bu sensörlerin dezavantajlarıda var. ccd sensör kullanan nikon ve pentax ta noise sorunu olacağını zannetmiyorum. zaten belirli asa nın üstünde rastlanmasıda doğal.
  • Ergonomi olarak nasıl bir farkı olabilir 350 ile 400D tamamen ölçüleri aynı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Christhof

http://forum.donanimhaber.com/m_9751861/mpage_1/key_//tm.htm#9768973

Biz uyarıyoruz millet palavra sıkmaya devam ediyor, ne yazıkki böylelerinden kurtuluş yok Rouvax.

Ben tercihimi k10d den yana kullanırdım. Öncelikli olarak youtube da k10d nin videosu var, onu seyredin. 2. Canon 400D de eski digic II işlemcisi kullanıyor, ABD den bi arkım bu makinayı duyar duymaz 350D sini sattı ama 400ü kullandıkça hem ergonomi olarak hemde özellik bakımından 350mi arıyorum dedi. D80 ise özellikleri bakımından K10d ile yarıştıracağım ender makinalardan (giriş seviyesi slr) ancak türkiyedeki fiyat politikası nasıl olacak. Japon piyasasında ağustos ayının en çok satan slrsi Nikon D200 2.Sony A100 3. Pentax K100D(evet doğru K100D), Nikon 80 de 5. sıradaydı

insanlari elestirecegine kendi yazdigin yorumun icinde mantik ara 400d govde ozellikleri itibari ile 350d nin aynisi ustelik makinanin kullandigi islemci isini iyi yaptigi surece digic 10 olsa ne olur ;firma niye degistirsin son kullanici makinayi bir butun olarak begenip almak zorunda yani icindeki digic2 oldugu icin degil; birde 350d de olupta 400d ne olmayan ne ozellik varsa sorun arkadasiniza ve ozetleyin bize bizde ogrenelim ....

merak ettigim bir nokta ise hic bir dslr makina ile cekim yapip yapmadiginiz'dir cunku fotografta kompozisyon onemlidir onun digic 2 ' si bunun sensoru 10 mp oburunun 8mp degildir makina arac'tir amac degil ; anladigim kadariyla siz cektigi fotograflara bakip tatmin olan bir'i degilde herkesin edinmek istedigi ekipmalari toplayip hava atarak tatmin olma yolunda olan birisiniz cunku cok azda olsa fotograftan anlayan biri olsaniz 4 tane gece cekimi linki koyup siz olasniz hangi makinayi alirdiniz diye ? topic acip forumu kirletmezdiniz cunku listelediginiz makinalarla ilgili topic ler zaten mevcut

• bu onun yorumu, benim değil. Belkide kastedmek istediği ufak bilgi lcdsi ve birkaç butonun yer değiştirmesidir çünkü akabinde bunlardan bahsetti. Özet olaral 350dyi yıllarca kullanan biri olarak 400dyi sevmedi.

@zalman, sizin üslubunuz ve seviyeniz beni aşmaktadır o yüzden size cevap vermeyi bile uygun görmemekteyim.
  • 350D yi seven birinin bence 400D yi sevmemesi mümkün değil, bence beklediği yenilikleri göremediği için hayal kırıklığı yaşamıştır.
    400D ve sensörü hala bence sınıfının en iyi makinelerinden...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

350D yi seven birinin bence 400D yi sevmemesi mümkün değil, bence beklediği yenilikleri göremediği için hayal kırıklığı yaşamıştır.
    400D ve sensörü hala bence sınıfının en iyi makinelerinden...

Demek istediğimi tam kelimeleriyle ifade ettiniz. Bence bu alışmakla alakalı, zamanla ısınacaktır
    Canon hakikaten cmos sensör teknolojisini çok uç noktalara taşıdı, ama 400d ve 350d de aynı sensörler kullanılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman

quote:

Orjinalden alıntı: Christhof

Biz uyarıyoruz millet palavra sıkmaya devam ediyor, ne yazıkki böylelerinden kurtuluş yok Rouvax.

Ben tercihimi k10d den yana kullanırdım. Öncelikli olarak youtube da k10d nin videosu var, onu seyredin. 2. Canon 400D de eski digic II işlemcisi kullanıyor, ABD den bi arkım bu makinayı duyar duymaz 350D sini sattı ama 400ü kullandıkça hem ergonomi olarak hemde özellik bakımından 350mi arıyorum dedi. D80 ise özellikleri bakımından K10d ile yarıştıracağım ender makinalardan (giriş seviyesi slr) ancak türkiyedeki fiyat politikası nasıl olacak. Japon piyasasında ağustos ayının en çok satan slrsi Nikon D200 2.Sony A100 3. Pentax K100D(evet doğru K100D), Nikon 80 de 5. sıradaydı

insanlari elestirecegine kendi yazdigin yorumun icinde mantik ara 400d govde ozellikleri itibari ile 350d nin aynisi ustelik makinanin kullandigi islemci isini iyi yaptigi surece digic 10 olsa ne olur ;firma niye degistirsin son kullanici makinayi bir butun olarak begenip almak zorunda yani icindeki digic2 oldugu icin degil; birde 350d de olupta 400d ne olmayan ne ozellik varsa sorun arkadasiniza ve ozetleyin bize bizde ogrenelim ....

merak ettigim bir nokta ise hic bir dslr makina ile cekim yapip yapmadiginiz'dir cunku fotografta kompozisyon onemlidir onun digic 2 ' si bunun sensoru 10 mp oburunun 8mp degildir makina arac'tir amac degil ; anladigim kadariyla siz cektigi fotograflara bakip tatmin olan bir'i degilde herkesin edinmek istedigi ekipmalari toplayip hava atarak tatmin olma yolunda olan birisiniz cunku cok azda olsa fotograftan anlayan biri olsaniz 4 tane gece cekimi linki koyup siz olasniz hangi makinayi alirdiniz diye ? topic acip forumu kirletmezdiniz cunku listelediginiz makinalarla ilgili topic ler zaten mevcut

• quote:

Orjinalden alıntı: kard

arkadaşlar yakın bir zamanda dubaiye gideceğim ve iyi bir digital slr almak istiyorum. son olarak bu üç makine arasında kaldım. siz hangisini ve neden önerirsiniz. şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

d80 en iyisi. bu makine için d70 fiyatına d200 gibi bir yakıştırma yapılıyor:)
    350d nin ikiz kardeşi 400d halen giriş düzeyindeki en iyi makine mi? bence onu eleyin. dandik bir kit lensi var çünkü. ve 2-3 sene öncesinin teknolojisine çuval yükü para ödeyeceksiniz.
    sony a100 neden listede yok. giriş düzeyinde en iyi makinelerden birisi. fiyatı uygun, kit lensi de oldukça iyi.
    bence o fiyat aralığında sonya100 ve nikond80 arasında tercih yapılmalı.
  • bravo zalman, biraz agresif olmuş ama söylediklerin dogru.

ben hem 350d kullandım
    hem d70 kullandım
    hem pentax ist kullandım
    hem de 20d kullandım.

şu an uzun süreden beri 30d sahibiyim.

ÖNEMİNE göre sıralamak gerekirse :

Kullanım kolaylığı
    1. 350d - ele iyi oturmuyor, çok ufak body ve kullanım kolaylıgı kötü, düğmeler vs bence yeterli degil yerleri de kötü, insan bununla fotoğraf çekerken eziyet görüyor bence. diğer makineleri kullanmayanlar bunu bilemez tabi. lcd büyüklüğü ve çözünürlüğü de yetersiz. LCD'ye eskiden önem vermezdim ama pentax ve 30d'den sonra kullandıkça ne kadar önemli olduğunu anlıyor insan.

2. D70/d70s - lcd'ler pek iyi degil. Ama body harika. Hem hafif hem büyüklük olarak en mantıklı boyutlarda. Nikon body tasarlamasını cidden iyi biliyor. Ele direk iyi oturuyor. D70 serisinde tek kötü tasarım olayı bası tuşların (iso vs. gibi) yetersiz oluşu. Ama çift DIAL (bilmeyenler için : diyafram/perde ayarları için dönen tekerlekler) çok çok güzel bir olay, özellikle manuel çekimde.

3. Pentax : 350d kadar ufak bir body olmasına karşın Grip'i daha iyi, bu da tutmayı daha kolay hale getiriyor. Gene de body çok ufak tutulmuş. Elleriniz büyükse iyi grip'e ragmen pek iyi oturmuyor.
    Body'de tuşların sayısı oldukça az. Bazı önemli ayarlar için (beyaz ayarı vs.) 2-3 kere basmak gerekiyor. Bu da insanın bi noktadan sonra canını sıkıyor. LCD'si 2" (benim kulandıgım ist Ds) ve 210bin pixel. Çok iyi bir görüntüsü var.

4. 20d : Body harika. Hem de plastik degil magnezyum. Büyüklük olarak çok güzel oturuyor. Grip muhteşem. Tek parmakla bile düşürmeden gripten çok taşıdıgım oldu. Tuşların yerleri ve DIAL'ların yerleri de birkaç günde alışınca çok güzel oluyor. 20d'nin tek kusuru ekran ufak (1.8") çözünürlük standart 130bin pixel. iş görüyo ama bi pentax ekranı kalitesi yok. Bu makine cidden taş gibi. Kaldır duvara vur gene bişey olmaz bir görüntüde.

5. 30d : 20d'nin her özelliğini barındırıyor + ekran 2.5" 230bin pixel. Fazla söze gerek yok. Ekstradan daha da güçlendirilmiş body vs vs.

Sensör / Noise :
    Noise şu yüzden önemli : mesela d70'de gerçek bir noise problemi olduğu aşikar. Bir manzara çekin, gökyüzünde bile noise var. Ama bu o kadar da önemli degil günlük kullanımda. Esas olay gölgede başlıyor. Gölgeler çok noise içeriyor. Ben bunu kabul edemiyorum. D50 / D70s'de bu biraz iyileştirilmiş dediler ama denedim, ben bu iyileştirmeyi göremedim. Aynı şeyler Pentax için de geçerli. Sonuçta d70 ile aynı özelliklerde muhtemelen sony 6 mp sensör kullanıyor. Gölge olayı çok önem verdiğim bir konu.

Noise için esas önem aslında noise'dan "ben rahatsız olmam" diyenler için. ISO800de bir çekim yapıyorsunuz, ayrıntılar kayboluyor. Canon'un özelliği burda devreye giriyor.

Örneklerden incelediğim kadarıyla, Canon'da mesela gördüğüm kadarıyla 20d/30d/350d/400d ile çektiğiniz fotograflarda noise oranı D80 ile aynı olmasa bile aynı oldugunu varsaysak da, yakaladıgı ayrıntılar bakımından canon sensörler daha iyi çalışıyor.
    Bu eskisi kadar bariz degil ama hala Canon 1 adım önde.

Eğer hayvan, kuş, spor, hareketli nesneler filan çekiyorsanız, bunun önemini o zaman çok iyi anlarsınız. Netlik, yüksek iso'dan Canon'da daha az etkileniyor.

Herneyse, bu kadar genel bilgiden sonra yukarıdaki soruya kendim cevap vereyim.

Cevap : nikon d80.

çünkü azıcık noise veya ayrıntı hiçbir zaman kullanım kolaylıgı ve body kalitesinin önüne gecemez. toz bilmemnesi dahil.
    400d'nin minyatür bodysi ile fotograf çekmek D80 dururken mantıksız. K10d'yi görmedim hiç birşey söyleyemiyorum.
    Ama D80 ile aynı özelliklerde olsa da (en azından sensörü aynı) OBJEKTİF bolluğu ve fiyatları yüzünden Nikon gene bu seçimde tek geçilir.

• bu doyurucu bilgiler için teşekkürler. fiyat olarak sadece body düşünüldüğünde D80, k10d ye göre 100 dolar fazla(amerikadaki fiyat), ayrıca k10 da antishake özelliği ve sensör temizleme özelliği var birde gövdenin suya karşı oldukça rezistan olduğu belirtilmiş. sizce bu özellikler önemli değilmi. bu makine konusundaki benimde tek çekincem lens fiyatları ve çeşitliliği. bu konudada nikon herzaman bir adım önde.
  • pek araştırmadım ama okuduğum kadarı ile söylüyorum pentaxın objektifleri çokta pahalı değil ayrıca sigmanın lenslerinin çoğunun pentax modellerle uyumluları var.yani bir çok çeşit objektif kullanmıyorsan bence fazla zorluk çekmezsin.

not:ayrıca pentaxlar eski sovyet yapımı objektiflerle de uyumluymuş.ama onları kullanırken AF özelliğinden yararlanamıyormuşsun.
  • Pentax hangi ülkenin arkadaşlar uzak doğumu yine?Bunlara peki sigma lensler oluyormu?O değilde K100 ile K10d güzel.
    Ama Sony A100'takliti gibi gördüm.İlk toz önleyiciyi o çıkardı ve slrlerde titreşim önleyicisinide o çıkardı.
    Alfa serileri kesin ocakta ötmeye başlar.
  • toz önleyici ilk defa olympus e300 de vardı diye biliyorum.

ayrıca titreşim engelleyici body de minolta'da ilk çıktı diye biliyorum. sony sonradan satın aldı minoltayı.

lens fiyat + bolluk bakımından nikonla pentax'ı karşılaştırmak pek dogru olmaz.
    nikon 1 degil 2 adım önde. pentax'ın orjinal lensleri de çok kaliteli ama nikon kadar hemen ve uygun fiyata bulunamayacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.