Şimdi Ara

-)-) pentax k7 hakkında -(-(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pentax k7 hakkında görüşlerinizi belirtirmisinz 450d 500d d80 d90 ile farklarını söylermisinz sizce k7 bu makinelerden aşağı kalır bir makinemi mi fikirlerinizi paylaşırmısınz arkadaşlar

• Seçenekleriniz arasına yeni modeller de eklemişsiniz. Sanırım video da bulunsun istiyorsunuz siz. Yanılıyorsam eğer, seçenekleriniz arasında fotoğraf anlamında 500D ile abartılacak şekilde farkı olmasa da en iyi sonuç alabileceğiniz makine D90'dır. Hâlâ gerek fiyat olarak da en alınabilecek 450D diyorum, fiyat sorun değilse de kesinlikle D90.

Pentax'ın konumu itibariyle; lens, yedek parça, servis bulunabilirliği ve ikinci elde çok değer kaybetmesi gibi sorunlarının da olması; ki bu çerçevede K7 çok iyi bir gövde olsa bile kullanıcıların tercihlerini olumsuz etkilemesini göz önünde bulundurmalısınız.
  • yetkili servis konusu Türkiye distribütörü olmadığı için doğru olabilir ancak, bunu dışındaki lens bulunabilirliği, ikinci elde değer kaybetme durumuna kesinlikle katılmıyorum, gerek pentax lensler sıfır ya da ikinci el, gerekse sigma ve tamron lensler şu anda bulunabilir durumda. ve geniş bir ikinci el piyasası da oluşmuş durumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelcayirGS

arkadaşlar pentax k7 hakkında görüşlerinizi belirtirmisinz 450d 500d d80 d90 ile farklarını söylermisinz sizce k7 bu makinelerden aşağı kalır bir makinemi mi fikirlerinizi paylaşırmısınz arkadaşlar

K7 saydıgınız diger modellerden daha ust segmentte. D300 sınıfı ile kıyaslanır. D300 den daha donanımlı body ve neredeyse yarı fiyatına. Pentax fiyat/performans ciddi urunler sunuyor. Pentax K10D ile cok buyuk basarı elde etmis ve 50 nin uzerinde odul almıstır. Fotograf kalitesinde Orta formatlarla kıyaslanabilecek kadar ciddi bir image kalitesi var. Raw cıktısı 22 bit islemcisi sayesinde ciddi bir renk derinligi elde edilmesini saglıyor. K7 nin getirdigi yeniliklerde yine bayagı ses getirecek cinsten. Mesela 77 segment olcumu, suya dayanıklı kit objektifler, -10 derecede calısma vs. Ozelliklerine bakın anlayacaksınız zaten makinayı. Saydıklarınızdan cok daha otede bir body. Pentax tam bir kullanıcı dostu. Pentax D-SLR nin mucidi ve daha cok orta format ve optik calısan firmadır. 35 mm yede el atarak bayagı basarılara imza atmıstır, halada atıyor.

Objektif bulma sıkıntısı kesinlikle yok. Yukarda denildigi gibi tamron, sigma gibi markalarında bolca destegi var. Ayrıca 30 yıllık objektifleri bile kullanma sansı var. Canon nikonda bunu goremezsiniz. Zaten amator kesimde kac objektife ihtiyacınız varki. Pro kesim gibi onlarca objektif kullanacak degiliz. Bir genis, bir tele, bir macro, birde 50 mm en fazla. Bunlarıda kolayca bulursunuz. Pentaxın objektif kaliteside cok iyidir. Aynı kalitede canon yada nikon tarafında objektif almaya kalktıgınızda cok daha yuksek rakamlar odersiniz. Kit lenslerinin basarısını hic soylemiyorum bile. Lens cesitleride hızla artmakta zaten. Ikinci elde deger kaybetme diye bir olayda yok cunku pentax cok tercih edilen aranılan urunler icinde. Servis sıkıntısıda muhtemelen yakın zamanda cozulecektir. Problem oldugunda ortada kalmıyorsunuz.

http://www.donanimhaber.com/Pentaxin_yeni_DSLR_kamerasi_en_sonunda_yuzunu_gosterdi_K7-14119.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 7 Temmuz 2009; 9:53:25 >

• K7'nin tipi çok hoşuma gidiyor : )
    Tüm özelliklerini bir kenara at tipi çok hoş :D :D : ) Yakışıklı olmuş kerata :D
  • Servis sorunu var yazılmış da benim makinam da Canon EOS 400D yani servis olarak en yaygın servis ağına sahip bir satıcısı var. Gelin görünki 2007de aldığım makinamı bir kere bile çok şükür servise götürmedim. O yüzden bu makinaların fiziksel açıdan pek bir problemle karşılaşacağını sanmam heleki k7'de toz şoka dayanıklı gövde. Ama dünya hali olurda başına bir şey gelirse sorun yaşatır. Ancak başına bir şey gelmesi çok düşük bir ihtimal bence takılmayın. Ayrıca K7 hakkında bu veya başka forumdan alacağınız bilgiler kısıtlı çünkü bu modeli bırakın kullanan birini eline alıp görmüş birini bile bulmanız güç açıkcası. Çok yeni bir model. Yabancı forumlara bakının.
    ikarahal DSLR'yi ilk Pentax mı çıkardı? Aydınlanmak için soruyorum modeli ne idi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cromartie

Servis sorunu var yazılmış da benim makinam da Canon EOS 400D yani servis olarak en yaygın servis ağına sahip bir satıcısı var. Gelin görünki 2007de aldığım makinamı bir kere bile çok şükür servise götürmedim. O yüzden bu makinaların fiziksel açıdan pek bir problemle karşılaşacağını sanmam heleki k7'de toz şoka dayanıklı gövde. Ama dünya hali olurda başına bir şey gelirse sorun yaşatır. Ancak başına bir şey gelmesi çok düşük bir ihtimal bence takılmayın. Ayrıca K7 hakkında bu veya başka forumdan alacağınız bilgiler kısıtlı çünkü bu modeli bırakın kullanan birini eline alıp görmüş birini bile bulmanız güç açıkcası. Çok yeni bir model. Yabancı forumlara bakının.
    ikarahal DSLR'yi ilk Pentax mı çıkardı? Aydınlanmak için soruyorum modeli ne idi?

SLR mucidi demek istedim, pardon.

pentax ta servis ihtiyacı olanlar icin

Elitel servisinden Nazmi beyle gorusun. Kendisi cok olumlu ve yardımcı olan biri diye bahsedilir.
    Tel: 0216 342 53 33

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 7 Temmuz 2009; 11:13:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @ikarahal

Dediklerinizin büyük çoğunluğna katılıyorum fakat D300 ile aralarında yarı yarıya bir fiyat farkı yok. Fiyatları arasında 200-300$ fark bulunmakta. Sizde biliyorsunuz ben K20D aldım ve memnun olmadım. K7 den umutluyum. 77 noktadan pozlama sistemi beni en çok çeken yanı sırf bu artısı ve video için aradaki 600$ a kıyabilirim. Ama k20d gibi karanlık kareler verecekse almam şu an türkiyeden birinin almasını ve denemesini bekliyorum...

Birde K7 de göze çarpan en büyük dezavantaj boyutları gibi duruyor. Benim ellerim çok küçük olduğundan benim için daha iyi bile olabilir ama büyük ellerde kaybolabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 8 Temmuz 2009; 2:55:03 >
  • sarpuli

Karanlık gibi bir problem yok. Uzun uzadıya konusuldu. O pozlama degeri kisisel olarak hosuna gitmediyse ayarlarla kolayca halledersin. Daha 1 ay bile olmamıs makinayı alalı. Tanımadan, hakim olmadan pesin hukum vermisin. Bas ceksin tarzı dusunuyorsan zaten D-SLR ye bulasma. Neden direkt orta sınıf d300 yada k20 gibi makinaya gecmeyin diyoruz once baslangıc d60 yada k200d gibi model alın ogrenin fotografcılıga hakim olun diyoruz iste bu yuzden. İleri seviye makinalarda tecrube sarttır. Makina seni degil, sen makinayı yonlendirirsin tum kontrol sendedir. Yaptıgın ayarlarla tamamen istedigin kareyide cok kaliteli sekilde alırsın.
    Tecrubeli fotografcılar hic bir ayarı makinaya bırakmaz. Otm diye bir kavram yoktur. Senin makina ile otm yaptıgın pozlamayı onlar el pozometresi ile ayrıca olcerler yada gri kart kullanırlar. Beyaz ayarından, pozlamaya, netleme sistemine kadar hersey manuel kullanılır. Bu makinalarda o dusunceyle uretilir. Yoksa birseyler mutlaka yanlıs cıkar yada istedigin gibi olmaz.

Gecen bir kac sey soyledim makina ozelligi hakkında o ne dedin. Yani makinayı neredeyse hicmi hic tanımıyor, kompakt gibi kullanmaya calısıyorsun. Bu durumda o makina ne yapsın. Tecrubeli birine ver bak o makinayla ne isler cıkarıyor. İsi bilen kit objektifle bile cam gibi kareler alıyor.

Fiyat yazısı aceleye geldi haklısın.
    Nikon D300 un body liste fiyatı 4.149,60 TL (Yalcınlar)
    Piyasada 3.500 ytl civarına bulunuyor.

K7 turkiye fiyatı ne olur gorucez artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Temmuz 2009; 9:56:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

sarpuli

Karanlık gibi bir problem yok. Uzun uzadıya konusuldu. O pozlama degeri kisisel olarak hosuna gitmediyse ayarlarla kolayca halledersin. Daha 1 ay bile olmamıs makinayı alalı. Tanımadan, hakim olmadan pesin hukum vermisin. Bas ceksin tarzı dusunuyorsan zaten D-SLR ye bulasma. Neden direkt orta sınıf d300 yada k20 gibi makinaya gecmeyin diyoruz once baslangıc d60 yada k200d gibi model alın ogrenin fotografcılıga hakim olun diyoruz iste bu yuzden. İleri seviye makinalarda tecrube sarttır. Makina seni degil, sen makinayı yonlendirirsin tum kontrol sendedir. Yaptıgın ayarlarla tamamen istedigin kareyide cok kaliteli sekilde alırsın.
    Tecrubeli fotografcılar hic bir ayarı makinaya bırakmaz. Otm diye bir kavram yoktur. Senin makina ile otm yaptıgın pozlamayı onlar el pozometresi ile ayrıca olcerler yada gri kart kullanırlar. Beyaz ayarından, pozlamaya, netleme sistemine kadar hersey manuel kullanılır. Bu makinalarda o dusunceyle uretilir. Yoksa birseyler mutlaka yanlıs cıkar yada istedigin gibi olmaz.

Gecen bir kac sey soyledim makina ozelligi hakkında o ne dedin. Yani makinayı neredeyse hicmi hic tanımıyor, kompakt gibi kullanmaya calısıyorsun. Bu durumda o makina ne yapsın. Tecrubeli birine ver bak o makinayla ne isler cıkarıyor. İsi bilen kit objektifle bile cam gibi kareler alıyor.

Fiyat yazısı aceleye geldi haklısın.
    Nikon D300 un body liste fiyatı 4.149,60 TL (Yalcınlar)
    Piyasada 3.500 ytl civarına bulunuyor.

K7 turkiye fiyatı ne olur gorucez artık.

Yine aynı yerlerde takılıp kalıyoruz ve olay hep benim beceriksiliğime bilgisizliğime geliyor :) Ben size k20d ile iyi sonuçlar alınmaz demiyorum benim alacağım dslr üzerinde ayarlamalar yaptığımda istediğim gibi sonuç vermeli ki bu k20 de mümkün ama p ve auto modda en azından en ucuzundan bir compact çekim kalitesi sunamalı. Çokmu şey istiyorum? k20d elime ilk geçen dslr değil. Nikon D50 yıllarca kullandım D200 bir aya yakın kullandım. Ayrıca EOS 400 ve 450D ilede denemeler yaptım ve hiçbirinde böyle sonuçlar görmedim. Işık şartları çok extrem olur bişe demem ama bulutsuz bir havada çektiği kareler karanlıksa bana uzak dursun. Umarım k7 de öyle değildir. Pentaxdan vazgeçmemk istiyorum umarımda geçmem...

• Sn sarpuli

Her baslıgın altında bu konuyu acman insanları yanlıs yonlendirebilir.
    Sonucta bir cok kisinin hayalini susleyen makinandan bahsediyoruz.
    Boyle bir sıkıntı olsa cozumu cok basit pentax yeni firmware cıkarır algoritma bile degismeden 0.5 + pozlama yaptırırlar olur biter. Ama dunya capında demekki boyle bir sikayet yok. Amatorden profesyonel kesime kadar bir suru insan kullanıyor. Usta ellerde anormal sonuclar uretiyor. Yoksa pentax bu denli uzerinde durdugu onem verdigi bu body de boyle bir seyi gozden kacırırmı hic. Bu kadar D-SLR kullanmıs birisinin boylesine basit bir pozlama olayına takılması ve o kadar avantajı gormemesi bana cok ilginc geliyor kusura bakma. Alıskanlıklarına gore sana karanlık geliyor olabilir. Her makina gecisinde bu tarz seyler yasanır. Cunku makinaların hepsinin yorumu ayrıdır. Aynı kareyi canon, nikon, fuji ve pentaxla cek hepsinde farklı bir sey cıkar. Kimi daha canlı renk, kimi daha keskin, kimi daha detay veren vs. Her kullanıcının beklentiside farklıdır iste ayar kısmı bunun icin var istedigin gibi ozgurce ayarla makinaya hukmet. Haftasonu aklıma takıldı bende Canon 400D ile K10D yi kıyasladım. Aynı noktayı pozladım ve netledim. Fenerbahceden adalar tarafını. Baktım canon 1 stop fazla pozladı ve gokyuzu patladı. Simdi bu canon kotumu demek. Olayı biraz genis acıdan dusunun. Bak millet orta sınıf canon almıs sensorde ölü pixel yuzunden huzuru kacmıs servis arıyor, sen pentax ın ayrıcalıgı ile menuden hemen remap islemi yapar cozersin. 30 yıllık ucuz ve keskin objektifi alır takar cam gibi foto cekersin. Pentax kullanıcı dostudur. Memnun degilseniz hemen satın bence makina yerini bulsun. Sizde mutlu olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 9 Temmuz 2009; 9:30:58 >

• Bence böyle bir az pozlama sorunun var olup olmadığını anlamak için bu forumdaki diğer k20d kullanıcıları diyafram ve enstantane öncelikli modlarda yaptığı bir kaç stop vermeden yalnız bir manzara fotoğrafını kapalı hava olursa daha iyi olur RAW halde burada paylaşırlarsa belki de sarpulinin bahsettiği kadar bir sorun olmadığı veya saprulinin makinasında problem olduğu anlaşılabilinir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Sn sarpuli

Her baslıgın altında bu konuyu acman insanları yanlıs yonlendirebilir.
    Sonucta bir cok kisinin hayalini susleyen makinandan bahsediyoruz.
    Boyle bir sıkıntı olsa cozumu cok basit pentax yeni firmware cıkarır algoritma bile degismeden 0.5 + pozlama yaptırırlar olur biter. Ama dunya capında demekki boyle bir sikayet yok. Amatorden profesyonel kesime kadar bir suru insan kullanıyor. Usta ellerde anormal sonuclar uretiyor. Yoksa pentax bu denli uzerinde durdugu onem verdigi bu body de boyle bir seyi gozden kacırırmı hic. Bu kadar D-SLR kullanmıs birisinin boylesine basit bir pozlama olayına takılması ve o kadar avantajı gormemesi bana cok ilginc geliyor kusura bakma. Alıskanlıklarına gore sana karanlık geliyor olabilir. Her makina gecisinde bu tarz seyler yasanır. Cunku makinaların hepsinin yorumu ayrıdır. Aynı kareyi canon, nikon, fuji ve pentaxla cek hepsinde farklı bir sey cıkar. Kimi daha canlı renk, kimi daha keskin, kimi daha detay veren vs. Her kullanıcının beklentiside farklıdır iste ayar kısmı bunun icin var istedigin gibi ozgurce ayarla makinaya hukmet. Haftasonu aklıma takıldı bende Canon 400D ile K10D yi kıyasladım. Aynı noktayı pozladım ve netledim. Fenerbahceden adalar tarafını. Baktım canon 1 stop fazla pozladı ve gokyuzu patladı. Simdi bu canon kotumu demek. Olayı biraz genis acıdan dusunun. Bak millet orta sınıf canon almıs sensorde ölü pixel yuzunden huzuru kacmıs servis arıyor, sen pentax ın ayrıcalıgı ile menuden hemen remap islemi yapar cozersin. 30 yıllık ucuz ve keskin objektifi alır takar cam gibi foto cekersin. Pentax kullanıcı dostudur. Memnun degilseniz hemen satın bence makina yerini bulsun. Sizde mutlu olun.

İnsanları yanlış yönlendirmek istemem bende sizin gibi pentax ın kullanıcı dostu olduğuna katılıyorum hatta lensimi satmadım ve K7 hayalleri kuruyorum. Yanlız alacak insanlarda belki benim gibi pişman olabilirler onlarada bir ön bilgi olsun istiyorum ha yazma artık derseniz yazmam. Makinelerin yorumları farklı olabilir, mesela sizden ve birçok kişiden duymuşumdur nikonlarda gereğinden fazla renklerin canlı olduğunu v.s.
    Pentax bunu çözemezmi? Onu bende bilmiyorum belkide bundaki amaç ışık patlaması olmasın da, kare biraz az pozlansa da olur olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 10 Temmuz 2009; 1:48:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Cromartie

Bence böyle bir az pozlama sorunun var olup olmadığını anlamak için bu forumdaki diğer k20d kullanıcıları diyafram ve enstantane öncelikli modlarda yaptığı bir kaç stop vermeden yalnız bir manzara fotoğrafını kapalı hava olursa daha iyi olur RAW halde burada paylaşırlarsa belki de sarpulinin bahsettiği kadar bir sorun olmadığı veya saprulinin makinasında problem olduğu anlaşılabilinir.

İlk aklıma gelen bendeki gövde de sorun olduğuydu sonra ben almadan önce bazı arkadaşların bu konuda beni uyardığını hatırladım ve onlarla görüştüm onlarda da sonuç aynıydı hatta birçok yabancı forumdada bundan şikeyetçileri bulmak mümkün. Bazı incelemelerde bu - hanesine yazılmış bir durum zatem. Ayrıca dpriview incelemesindeki örnek fotoğrafların çoğunda +0.7 gibi bir pozlama telefisi var.
    Bu şekilde bir olumsuzluğun olduğu ortada ama bu olumsuzluğun çözümüde gayet kolay oda ayrı bir olay ama ben ısınamadım elime alasım kullanansım gelmedi ve gövdeyi sattım. K7 yi de deneyerek almak istiyorum ama oda pek mümkün değil. Alan arkadaş olursa direk P ve Auto da çekilmiş fotoğraflarını isteyecem.(DSLR alacaksan P ve Auto yu ne yapacan demeyin) Birde şu var fotoğraf çekiyoruz ve içerisinde hiç biz olmuyoruz:) bu zaten sinir olduğum bir durum bide arkadaşların eline verdikmi makineye hakim olamamaları dahada büyük sorun. Bunun üzerine çekecek eşe dosta pozlama telafisi felan desek artık siz düşünün gerisini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 10 Temmuz 2009; 1:50:51 >

• sarpuli pozlama telafisi yapmak çok mu zoruna gidiyor. bende a modda ölçüm dengesizliğinden şikayetçiyim ama iç mekanda +1 gün ışığında -1 ile sorunu çözüyorum. bende bazen arkadaşların eline makinayı verdiğimde onlarda ya fazla pozluyor ya karanlık ama hiç dslr bilgileri yok böle çekmeleri normal zaten. doğru pozlanmış bi kare çekmelerini beklemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

sarpuli pozlama telafisi yapmak çok mu zoruna gidiyor. bende a modda ölçüm dengesizliğinden şikayetçiyim ama iç mekanda +1 gün ışığında -1 ile sorunu çözüyorum. bende bazen arkadaşların eline makinayı verdiğimde onlarda ya fazla pozluyor ya karanlık ama hiç dslr bilgileri yok böle çekmeleri normal zaten. doğru pozlanmış bi kare çekmelerini beklemiyorum

İşte beklenti farkı bu oluyor. Ben eşşek yükü ile para verdiğim bi eşyadan illa uzman ellerde iş görmesini değil bilmeyendede iş görmesini istiyorum. Eğer tüm dslr lar böyle ols diyecek bişe yoktu ama değiller...

• http://www.file-upload.eu/download-1705807/IMGP0080.DNG.html
    sarpuli diyafram önceliğinde çekilmiş bir k7ye ait raw dosyası
    renk doygunluğu biraz fazla gibi yani hakikaten canlı bir foto hiç işlem yapmadan. iso 400'de çekilmiş bir incele %100 crop yap bir bak. bana o karanlık olayı bu modda bu makinada yok gibi geliyor. ki yok
  • Bunlar konusmaya bile degmez konular aslında. D-SLR makina bu kelvinden basla gelismis parantez cekime kadar her turlu ayar imkanı var, haliyle isteyen ayarlarla yuksek, isteyende dusuk pozlatır. Simdi +5 e gore ayarlansa bir grupta patlama oluyor diye sikayet ederdi. Yani kisiden kisiye cok degisen bir durum bu.
    9 adet cross type sensor bile koymuslar ki canon nikon ust seviyelerde bile bu yok. Isık olcumu degerini degistirmeyimi hatalı yapacaklıar. Kimi dogal renk, dogal keskinlik ister, kimide canlı renk yuksek keskinlik ister. Kimide max kalite ister raw ceker. Poz telafisi adımlarının hassasiyetini bile degistirerek user modunda istediginiz gibi dengeyi yapın oyle kalsın o zaman. Hep istediginiz gibi cıksın. Hatta K20D de HDR modu var. Alın size baska cozum. Yada parantez cekime alın 3 kare farklı pozlama ile pespese ceksin alın size daha baska cozum.
    Fotograf bilgisi hic olamayan birine Canon eos 1ds verseniz oda dugmeye basmaktan baska bir sey yapamaz.
    Kare hatalı cıktımıda aa kotu cekti resmi der :) Ama isi bilen tecrubeli biri o makinayla siir gibi kareler cıkarır. Yani deneyimsiz tecrubesiz arkadaslar iyi fotograf cekemiyor diye makina degistirilirmi. Makinayı siz kendiniz icin alıyorsunuz siz ogrenin siz hakim olun tecurbenizle makinayı konusturun. Arkadasınız eline alıp oylesine deklşansore basıp vaay super fotograf cekiyor desin diye gereksiz cabada bulunmayın. Fotografı makina degil siz cekeceksiniz. Tecrube ve seviyeniz olcusunde sonuc alırsınız. Makinanın ne oldugu belli boylesine bir makinanın getirdigi avantajları kullanın keyfini cıkarın. 30-40.000 usd lik Orta formatların verdigi sonucları yakalayın. Yok ben bu kadar ayarla kelvin, pozlama tipi, netleme tipi, poz telafisi, raw, diyafram, enstantene, iso, ael, hyper mod, mtf, tripot, objektif degisme, Sr, vs vs gibi konularla ugrasamam alır otomatige cekerim diyorsanız D-SLR nin zaten anlamı yok.
    Bence Ismek, halk egitim gibi fotografcılık kurslarına gidin bir dunya sey ogreneceksiniz ve su soylediklerinize inanın belli seviyeye gelince guleceksiniz. Ben 7 ay kursada gittim asla P yada Auto mod kullandırmadı hocamız. Bizim isimiz Tv ve Av moduylaydı sadece. Pentaxa ozgu TAv ve Sv moduda ayrı bir guzellik. Makina cantada ani cekimleri kacırmamak adına P modunda hazır dururdu sadece. Elinizdeki makinada Hyper mod olmasından doyalı P modunu bile kullanırken pozlama sınırını asmadan enstantene ve diyafram oncelikli kullanabiliyorsunuz. O body de daha neler var neler. Degerini bilene.

• quote:

9 adet cross type sensor bile koymuslar ki canon nikon ust seviyelerde bile bu yok.

Aaaa lütfen, D300'de 15 tane var
  • Evet Pentax K10D ile o sınıfta 9 cross type sensor kullanınca digerleride hemen ceki duzen verdi kendine :)
    D200 de bir adetti mesela. Pentax giris seviyesi K100Ds de bile 9 cross type sensor kullanıldı. O donemlerde giris seviyesi hatta orta segment bile hep 1 cross type sensordu. Mesela D90 hala 1 sensor.

O donemdeki durum:
    D80 ve D200'de de birer tane cross-type sensor bulunur ve bu sensörler merkezdedirler.
    Nikon D2X de bu sensörlerden tıpkı Pentax K10D de olduğu gibi 9 tane vardır.
    Canon 350D, 400D, 30D de bu sensörlerden bir adet bulunur.
    Sony A100 de de bu sensörden bir tane vardır.
    Canon nun 1D serisinde ise 7 tane vardır.

Guncele bakmadan yazınca boyle oluyor, pardon :)

Acaba A/D converter durumu nasıl digerlerinde. Pentax ilk 22 bit islmeciyi 2007 de kullanmaya basladı ve renk suzme kabiliyeti cok arttı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.