Şimdi Ara

Pentax K7 mi Canon D500 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar çok araştırdım ve bütçeme uygun 2 makina arasında karar veremedim.
    Bende Pentax'ın optio serisi makinası var 2 kere perde hatası verdi ve teknik servis o dönemde dijital kameralarda perde sorunu olduğunu belirtmişti. Bu yüzden Pentax'a şüpheyle yaklaşıyorum, çünkü Türkiye'de tek servisi var. Ama forumdaki övgüler karşısında kayıtsız kalamıyorsunuz :)

Canon'un gece çekimlerini beğeniyorum ben yetersiz ışıkta dahi "flashsız" iyi çekim yapabilmeyi istiyorum. Genelde kullanacağım alan macro çekimler küçük objeler ve hareketli kareler.
    Harici ışık kullanmama gerek kalmadan hangisi en iyi çözümü verir sizce?

K7nin yağmur ve tozdan etkilenmemesi benim için en büyük artı oldu ama canonun özellikleride özellikle sesli video çekimi artısı.

Siz ne yapardınız aralarındaki fiyat farkınıda gözönünde bulundurun seçiminizi yaparken
    lütfen.

• Gece çekimlerinde çekim yapmak istiyorsan Pentax K-x'i tercih edebilirsin. İso performansı çok başarılıdır sorduğun diğer modellere göre.
    Tabi giriş seviyesinde bir body olduğundan K-7 kadar suya, toza dayanıklı değil body olarak.

Macro ağırlıklı çekimler yapacağım demişsiniz. K-x alırsanız aradaki fiyat farkıyla bir de Tamron 90mm 2.8 macro lens alabilirsiniz. Böylelikle hem gece çekimleri için çok başarılı bir bodyniz hem de iyi bir macro lensiniz olur.
  • teşekkürler, aklına bilgine sağlık.
  • Yetersiz ışıkta flaş kullanmadan çekim yapmak için bence de k-x daha uygun. Canon da uygun tabi, ama k7 bu iş için yeterli gelmeyebilir, gerçi ben 1600 ISO'da problemsiz kullanıyorum ama k-x gibi olmaz. K7 daha karışık bir cihaz yeni başlayan için değil, genelde ISO 400'ü geçmek istemezsin.
  • karar verdim arkadaşlar teşekkür ederim.
    Şu anda Pentax K-x almam daha sonra elimden çıkarmak istediğimde çok mantıklı gelmiyor yinede, tavsiyelerinizden sonra inceledim gerçekten iyi bir makina imiş ancak, toz suya dayanıklılığı açısından Pentax üzerinde duruyordum. Ama K-x modelinin o kadar dayanıklı olmaması beni uzaklaştırdı bu seçimden. Fikirleriniz bilgi paylaşımınız için teşekkürler.
  • siz aleti nerede kullanmayi dusunuyorsunuz? uzerine su dokmediginiz veya uzun sure yagmurda kullanmadiginiz surece hicbir makineye birsey olmaz ki zaten? ben zamaninda 450D'yi hafif yagmurda 30 saniye kadar kullandigimi hatirlarim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 100D mi 1200D mi ??
    9 yıl önce açıldı
    Canon 60d vs 700d
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kevinsertin yolladığı linkteki haber çok ilginç. suya ve toza dayanıklılık konusunda Pentaxa övgüler yağdırılması ki hatırı sayılır fotoğraf bilgi ve forum siteleri olmalarına rağmen diğer makinalardan artı özellik olarak sunulması enteresan.

Ben makinayı nerede kullanacağım değil, nasıl kullandığım önemli . Aldığım tüm elektronik cihazları özensiz kullanırım.
    Yani çabuk tüketiyorum. Değerini çabuk yitiriyor elimde. Ben düşürebilirim, kumsalda kumlar içinde bırakabilirim. Üzerine çay bile dökebilirim.
    Yuh dediğinizi duyar gibiyim :) Biliyorum yok böyle cihaz diceksiniz :) sen en iyis makina alma cihaza yazık da diyebilirsiniz :))

Ve en son incelemelerimde objektifin makina kadar önemli olduğunu farkettim. Ve Canon için şu objektifi buldum "Tamron AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II LD SP ZL Aspherical (IF) Zoom Lens" Çok pahalı bir Canon almadan sanki istediğim çekimleri yapabilirim diye düşünüyorum.

Bakalım çinde arkadas var şu anda, bulabilirse uygun fiyata Canon 7D siparisi verdim. Eğer bulamazsa uygun D7, 450D veya 550D alacam herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamjoker -- 15 Mayıs 2010; 2:13:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamjoker

kevinsertin yolladığı linkteki haber çok ilginç. suya ve toza dayanıklılık konusunda Pentaxa övgüler yağdırılması ki hatırı sayılır fotoğraf bilgi ve forum siteleri olmalarına rağmen diğer makinalardan artı özellik olarak sunulması enteresan.

Ben makinayı nerede kullanacağım değil, nasıl kullandığım önemli . Aldığım tüm elektronik cihazları özensiz kullanırım.
    Yani çabuk tüketiyorum. Değerini çabuk yitiriyor elimde. Ben düşürebilirim, kumsalda kumlar içinde bırakabilirim. Üzerine çay bile dökebilirim.
    Yuh dediğinizi duyar gibiyim :) Biliyorum yok böyle cihaz diceksiniz :) sen en iyis makina alma cihaza yazık da diyebilirsiniz :))

Ve en son incelemelerimde objektifin makina kadar önemli olduğunu farkettim. Ve Canon için şu objektifi buldum "Tamron AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II LD SP ZL Aspherical (IF) Zoom Lens" Çok pahalı bir Canon almadan sanki istediğim çekimleri yapabilirim diye düşünüyorum.

Bakalım çinde arkadas var şu anda, bulabilirse uygun fiyata Canon 7D siparisi verdim. Eğer bulamazsa uygun D7, 450D veya 550D alacam herhalde.

Hocam çay ne ?
     Pentax K7 mi Canon D500 mü

Pentax ın canondan daha dayanıklı olduğuna zerre inanmıyorum malesef
    yinede hayırlı olsun makineniz Canon biraz tuzlu pentax a göre

• Sağnak yağmurda, WR'si olmayan lensle fotoğraf çektim
    Askıyı sıkınca su çıkıyodu içinden. makine o kadar ıslanmıştı ki, sallaya sallaya bi ton su aktı üzerinden.
    Hala sorunsuzca kullanıyorum. Lenste de makinede de sorun yok.

Canikon kullananlar montlarının altına sokarken makineyi, ben K10D ile İstiklal'de gururla dolaştım. Çektiğim fotoğrafları sadece izleyebildiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Sağnak yağmurda, WR'si olmayan lensle fotoğraf çektim
    Askıyı sıkınca su çıkıyodu içinden. makine o kadar ıslanmıştı ki, sallaya sallaya bi ton su aktı üzerinden.
    Hala sorunsuzca kullanıyorum. Lenste de makinede de sorun yok.

Canikon kullananlar montlarının altına sokarken makineyi, ben K10D ile İstiklal'de gururla dolaştım. Çektiğim fotoğrafları sadece izleyebildiler

Yukarıda link paylaştım istersen bi bak zahmet olmassa canon sahiplerinin makinalarını saklaması onu kalitesiz yapmıyor
    üstte gördüğün üzere canon 7d buz tutmuş yağmur mağmur hikaye Pentax o kadar kaliteli olsaydı buzullarda canon yerine onu kullanırdı herhalde adam deilmi

• merhaba arkadaşlar,

ben de makinamı sipariş verdim ve haziran başında elimde olacak.

uzun süre araştırmalarım sonucunda K-x'te karar kıldım. sebebi,

giriş seviyesi slr TIPA 2010 ödülünü almış, f/p tatminkar, kit lensleri çoğu kişi tarafından öneriliyor, son olarak içimdeki farklı olma isteği sanırım:)

en kolayı gidip Can veya Nik almaktı sanırım ancak yapılan reklamların parasını cebimden vermek istemedim. bence en iyi reklam ürünün kendisidir.

bu kadar Can ve Nik hegemonyasına rağmen her ikisini de kullanmış bir çok kişi Pentax markasına ve K-x modeline olumlu görüş bildiriyorsa söylenecek daha fazlası yok sanırım.

sonuçta herkesin marka tercihi kendine değil mi, benim giriş seviye tercihim de K-x oldu.

bu arada fiyat düşünen arkadaşlara tavsiyemwww.bhphotovideo.com dur.

benim alış-verişim çok karlı bitti, USA'daki kuzenim teslim aldı, yakında bana getiriyor.
    pentax K-x 18/55 ve 50/200
    LP Rezo çanta, Eneloop battery kit ve 4 gb sandisk kart 697$ tuttu hepsi. bu fiyata burada sadece 18/55 kit lensli veriliyor.

fiyatları aşağıda.

herkese saygılar.

Sanyo ENELOOP POWERPACK BATTERY CHARGING KIT - SAEBCK 1 $29,99 $29,99
    Lowepro REZO 170 POUCH (BLACK) - LOR170B 1 $49,95 $49,95
    SanDisk ULTRA SD - 4GB CARD (CLASS 4) - SAUSD4GBC 1 $16,95 $16,95
    Pentax K-X CAMERA KIT w/18-55/50-200 (BLACK) - PEKX2L50200B View Rebate(s) 1 $594,95 $594,95

--------------------------------------------------------------------------------

Sub Total $691,84
    Shipping $5,15
    Sales Tax $0,00
    Total $696,99

• @Hakan bey Bhphotovideo demişsiniz hoş adoraması bir sürü yer var amerikada da.biz malesef türkiyede yaşıyoruz o yüzden burdaki herkesin amerikada yaşayan bir tanıdığı olduğunu sanmıyorum.Hoş benim kamerayı da amerikadan getirtiyorum adoramadan fakat dediğim gibi o sitelerin bizlerle alakası yok fiyat olarak.Benim alışverişim çok karlı bitti demişsiniz herhalde karlı biticek amerikadan alıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betfair -- 15 Mayıs 2010; 22:18:33 >
  • @kevinsert,

evet haklısınız, bir çok site var güvenilir. ben o sırada en uygun olarak burayı buldum ve aldım. şimdi kuzenimde paket.

herkesin bir tanıdığı yok belki ama araştırrısanız gidip gelenbirisini bulabilirsiniz diye bilgi maksatlı verdim zaten.

bir de ebay'de dealller var, orada da fırsatlar yakalanabiliyormuş anlık olarak.
    örneğin kısa süreliğine ciddi indirimler olabiliyor. ben de makinayı aldığımda Mother days indirimi olarak 50$ indirim aldım buradan.

yani araştırmak gerekiyor, biraz da şans.
  • Ebay tehlikeli bence kalıyor gümrükte elektroniklerin çoğu.En mantıklısı amerikaya giden öğrenci arkadaş bulmak yaz vakti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.