Şimdi Ara

Pentium-2 Anakarta AGP 8X ekran kartı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üzerinde P2 işlemci olan bir anakartın AGP slotuna herhangi bir AGP ekran kartı takılabilir mi? Bazı ekran kartlarının yanında 8X gibi ibareler mevcut. Muhtemelen hızla ilgili bir ibare. P2 işlemciler için tasarımlanan anakartlardaki AGP slotlara bu hızları destekler mi? Veya bu 8X ekran kartları bahsettiğim anakartta çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 24 Ocak 2005, 9:47:11 >

• Anakartın verdiği AGP desteğine göre değişir.AGP 8x destekli kartların çoğu 4x destekli anakartlarda çalışıyor. Anakartının modelini söylemeden bilmek güç fakat büyük ihtimalle anakartın AGP 2x desteklidir ve yeni ekran kartlarını çalıştırmaz.
  • Açıkçası anakartı inceleme fırsatım olmadı, üzerinde 2 ISA , 4 PCI ve 1 AGP slotu olan ve P2 işlemci çalıştıran bir anakarttı.
  • Sandra Everest gibi programları kullanarak anakartın modelini ve özelliklerini öğrenebilirsin.Bide link vereyim sana.
    http://www.lavalys.com/products/download.php?pid=1&lang=en&pageid=3
  • taksan çok iyi performans almazsın. ben imzamdaki sisteme 9550 aldım.çok verimli çalışmıyor.
  • agp voltajı önemli olan. eski sistemler agp'yi 3 küsür volta çalıştırıyordu, ama yeni agp'ler 1.5 volt ile çalışıyor. netice de ekran kartını ve/veya anakartını yakma ihtimalin de var.
  • takma büyük ihtimal agp volajını kart desteklemez yine büyük ihtimal kartı yakarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • p2 lerde agp 8x desteği yok .. elinde mevcut 8x ekran kartı varsa sorunsuz kullanabilirsin .. geriye doğru uyumludurlar
  • bazı kartlar oluo bazıları olmuo...
    Eğer anakartın bx çipsetliyse FX5200 olur...
    Ama radeon9600pro olmuo...
    senin yapmış olduğun pioneera reno12 taktırmak gibi bişi oluo...
  • P2 ve P3destekli ana kartlarda AGP voltajı 3,3 volt, daha sonrasındaysa (P4 veya Athlon XP ) AGP voltajı 1,5 V bu yüzden uyumlu değiller hatırladığım kadarıyla en iy AGP çarpanıda 4X olandı (oxygen vx1 bulcam diye az aramadım koca istanbulu da 400 dolar bayılmıştım)
  • Bilgisayar başka bir şehirde olduğu ilk post'ta chipsetini yazamamıştım. Anakart i440bx chipsetli. Nette araştırdım ancak doğrudan 2x 4x 8x hızlardan bahseden güvenilir bir site bulamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: warlordx

p2 lerde agp 8x desteği yok .. elinde mevcut 8x ekran kartı varsa sorunsuz kullanabilirsin .. geriye doğru uyumludurlar

Bana da geriye doğru uyumlu olması gerekiyor gibi geldi ancak bilgisayar parçaları üreten firmalar bazen saçmalıyorlar.

quote:

bazı kartlar oluo bazıları olmuo...
    Eğer anakartın bx çipsetliyse FX5200 olur...
    Ama radeon9600pro olmuo...
    senin yapmış olduğun pioneera reno12 taktırmak gibi bişi oluo...

Bu makinaya böyle bir anakart bence de mantıklı değik, ancak şu an için böyle birşey yapmam gerekiyor. Bu chipsetli bir anakartta daha önce 128 veya 256MB'lık 8x hızında bir ekran kartı çalıştıran varsa ve bilgi verebilirse çok sevinirim.

• çalışır ama performans alamazsın
  • çalışır mı bilemem ama çalışsa da istenilen verim alınmaz...
  • i440bx için biraz daha araştırma yaptım 532 MB/s 2x desteklediğine ilişkin birşeyler buldum. Sanırım 8x ekran kartını en fazla 2x hızında çalıştırabilecek ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.