Şimdi Ara

Pentium D 805 OC Sonuçlarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
10.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pentium D 805 İşlemci
    210 x 20 = 4.20 ghz 1.5v ile (stok fan)
    Super pi 33.422 Sn
    Ramler 12 - 4 4 4
    3:4 bölenli 560 mhz de çalışıyor

tam yükte (tsunami mpeg encoder multi thread ) 71 derece gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikaMasala -- 11 Mart 2006; 21:43:14 >

• quote:

Asus Premium I955 P5WD2 Anakart
    Pentium D 805 İşlemci
    160 x 20 = 3.20 ghz default voltaj 1.4v ile (stok fan)
    Super pi 41 Sn (ram timingler kötü...)
    Ramler 15 - 5 - 5 - 4
    3:5 bölenli 533mhz de çalışıyor

yarın arctic cooler freezer 7 pro fanım gelsin, herhalde 3.4 3.5ghz filan yaparım

tam yükte (tsunami mpeg encoder multi thread ) 76 derece gördüm...
    kasa sehpa içinde olunca havalandırma kısıtlı tabi...

• daha önce 2.94 ü geçmiyodu şimdi nasıl 3.20 oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

daha önce 2.94 ü geçmiyodu şimdi nasıl 3.20 oldu

muhtemelen arkadaş daha önceki denemelerinde pci ve pci-ex in frekanslarını falan sabitlemeyi unutmuştu o nedenle de sistem yüksek frekansda stabil olmuyordu.şimdi bazı şeyleri sabitleyince sistem daha iyi o\c olmuş.
  • hocam ramlerin hakikaten çok kötüymüş yaw . Ben celeron 2.8D ile 38sn spi 1m aldım 4.1GHZ de

ısınma olayı kafamı çok karıştırdı . Hala stock fandamısın abi sen *

fanın altındaki orjinal macunu kazıyıp dandik beyazlardan kullansan sıcaklıklarda farkeder sanırım abi
  • 75c Mübarek İnteller Cayır Vayır! 2.99Ghz de 3000 Venicem! full yükde 45 i geçmez 3.2 Ghz Opteron 146 m da full yükde 43 c geçmedi!

Ayrıca denemeler yapdığım dün 3700SD 3.1 Ghz de 47c geçmedi full yükde!

Allah intelcilere önce sabır sonrada bol bol soğuk hava versin Kyoto Protokolünü yoksa Intel mi imzalamk istemedi!

NOT: Bu değerlerimin hepsi Big typhoon + açık kasa + Hafifden Klimyaı çalışdırdığım 15c l,k oda sıcaklığı bulunan odamda elde ettim!

Muratremix kardeşin şartları düşündüğümde ve aynı sartlarda Bendeki işlemcileri OC yapsam bile olsa olsa en fazla 50 yi görürdü bendeki AMD ler

Ayrıca INTEL 805 de bir adet edinicem sonucunda iyi fiyata masaüstü uygumalarda iyi iş yapan bir dualcore cpu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 1 Mart 2006; 4:24:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fx57

75c Mübarek İnteller Cayır Vayır! 2.99Ghz de 3000 Venicem! full yükde 45 i geçmez 3.2 Ghz Opteron 146 m da full yükde 43 c geçmedi!

Allah intelcilere önce sabır sonrada bol bol soğuk hava versin Kyoto Protokolünü yoksa Intel mi imzalamk istemedi!

NOT: Bu değerlerimin hepsi Big typhoon + açık kasa + Hafifden Klimyaı çalışdırdığım 15c l,k oda sıcaklığı bulunan odamda elde ettim!

Muratremix kardeşin şartları düşündüğümde ve aynı sartlarda Bendeki işlemcileri OC yapsam bile olsa olsa en fazla 50 yi görürdü bendeki AMD ler

Ayrıca INTEL 805 de bir adet edinicem sonucunda iyi fiyata masaüstü uygumalarda iyi iş yapan bir dualcore cpu!

Arkadaşlar AMD lerin gerçekten iyi işlemciler üretiyor... Ancak Intel işlemcilerle ilgili her zaman böylesine dalga geçer gibi cevap vermek niye anlamıyorum... Üzerime aldığım için değil ama bu tarz konuşmalar yanlış yönlendirici olabiliyor... Zamanında AMD işlemciler için yapılanlar gibi... Intel inde üstün olduğu işlemler var ve bunlar için Intel işlemci alacakları daha yavaş AMD işlemci almak mecburiyetinde bırakmamak lazım...

Alın size SS altta... Kullanmayı bilmeyenler AMD ile de böyle cayır cayır mucizeler yaratabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 1 Mart 2006; 8:25:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: java

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

75c Mübarek İnteller Cayır Vayır! 2.99Ghz de 3000 Venicem! full yükde 45 i geçmez 3.2 Ghz Opteron 146 m da full yükde 43 c geçmedi!

Arkadaşlar AMD lerin gerçekten iyi işlemciler üretiyor... Ancak Intel işlemcilerle ilgili her zaman böylesine dalga geçer gibi cevap vermek niye anlamıyorum... Üzerime aldığım için değil ama bu tarz konuşmalar yanlış yönlendirici olabiliyor... Zamanında AMD işlemciler için yapılanlar gibi... Intel inde üstün olduğu işlemler var ve bunlar için Intel işlemci alacakları daha yavaş AMD işlemci almak mecburiyetinde bırakmamak lazım...

Alın size SS altta... Kullanmayı bilmeyenler AMD ile de böyle cayır cayır mucizeler yaratabilir...

Dual core Intel ile single core Amd yi güç,ısı ve oc yönünden karşılaştırmak hata olur. Aynı şekilde dual core Amd ile single core Intel i.

Intel kötülenmiyor. Gerçekler anlatılıyor. Stock fan ile intel oc olmadan(çoğu kimse ne olduğunu bile bilmez normaldir) özellikle yazın oyun falan oynayanlar 70 dereceleri buluyor. Bu durumda işlemci kendini yavaşlatıyor. Yani işlemciniz tam hızında çalışmıyor. Verdiğiniz paranın hakkını alamıyorsunuz. Birde fan sesi var tabii. Bu durumda stock fanı değiştirip iyi birşey almanız gerekiyor. Son kullanıcı bunu bilsin. İntelden yazın performans almak istiyorsa kasa havalandırması iyi olmalı ve cpu fanı stock olmamalı. O kadar para verdikten sonra bunları bilmeli.

Amd bir zamanlar çok ısınıyordu doğruydu. İşlemci kutulu olmdığı için soğutucu yanında yoktu. Tenekeleri amdlere takınca ısınıyordu ama amd de suç oluyordu. Durum intel için daha farklı çünkü kendi verdiği fanla bu kadar ısınıyor.

• Bende De 805 Var Dun Aldım Sıcaklık Sorunu Yok Yanlıs Gosterebilir Belki Ama PCProbe 35 Civarında Gosteriyor Most Wantedden Sonra 50 Ye Cıktı
    Asus P5VD1-X
    Pentium D 805
    1GB Ram
    480W TT
  • Arkadaşlar ben işlemcinin fanını kapatıp most wanted açtım tabi uzun süre oynamadım 4-5 dakika kadar 40 derece civarında idi. bence AMD yeni işlemcilerinde ısı sorununu çözmüş benim tam yük altında dahi işlemcim 35 civarında geziniyor ki benim işlemci üzerindeki fan çok dandik bir fan.
  • Asus P5WD2 premium
    2*512 DDR533 oem ram
    INTEL 805 box işlemci

Stock fanla . 1.45v ta 3.6GHZ ve max sıcaklık 70C

spi 36sn ramler 630mhz 4-4-4-12 de 1.95v ile

desktop uygulamaları için çok güzel Geniş testleri iyi bi soğutucu aldığımda yayınlıcam
  • bu 805 ler şu ucuz olan 2.6 ghz olan modelmi. yoksa daha üst modellermi. 805 diyince ne anlamam gerekiyor
  • 2.66Ghz Dual olanı :)
  • hasstr desem ayıp olurmu opty 144 aldım be böhü
  • quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

bu 805 ler şu ucuz olan 2.6 ghz olan modelmi. yoksa daha üst modellermi. 805 diyince ne anlamam gerekiyor

bazı yumurtanın içinden iki tane sarı çıkar ya o gibi
    çift sarılı 2,66
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahadir_bado

Asus P5WD2 premium
    2*512 DDR533 oem ram
    INTEL 805 box işlemci

Stock fanla . 1.45v ta 3.6GHZ ve max sıcaklık 70C

spi 36sn ramler 630mhz 4-4-4-12 de 1.95v ile

desktop uygulamaları için çok güzel Geniş testleri iyi bi soğutucu aldığımda yayınlıcam

Ooooo. Bahadır hayırlı olsun. İşlemcine kavuşmuşsun. Sevindim pek takozda çıkmamış gibi. İyi bi soğutma ile daha yukarılara çıkarsın sen. Güle güle kullan.

• Ya P4 805 sahipleri birde 3Dmark05 veye 06 testleri yapabilirlermi?
    CPU skorlarını merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ShaRLooT

Ya P4 805 sahipleri birde 3Dmark05 veye 06 testleri yapabilirlermi?
    CPU skorlarını merak ediyorum

senimi kıracam kardeş. Dur 3dmark 2006 kurup geliyom
  • bahadiri en falza bu işlemciysiyle 1 ay tanıyorum sontasında kaşıntı tutacak onu yine..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wwwengin

bahadiri en falza bu işlemciysiyle 1 ay tanıyorum sontasında kaşıntı tutacak onu yine..

hadi olm hadi başka kapıya

işte MSI 6600GT ile 2006 skorum. TAMAMEN hava soğutma ve stock fanlarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadir_bado -- 10 Mart 2006; 16:03:02 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.