Bendeki venice 3000+ 280*9 htt ile 33 sn nin altında 1m süperpi veriyor bide voltaj felan vermeden üstelik ısıda hiç 35 dereceyi geçmedi voltaj verip 3000 mhz lere kastırsak çift çekirdek p4 805 e denk gelir herhalde şaka bir yana bu işlemciyle 4 ghz yapıcam diye uğraşıcağıma bir tane daha venice alırım daha iyi
hala venice lerle dual core 805 leri bir tutuyonuz ya , bişi demiyorum .
sen git birtane daha venice al hocam , ama bilmiyom anakartının neresine sokacan o işlemciyi
kac kısı kullanıyor bu ıslemcıyı ... memnun olmayan var mı?
ARkadaşlar bu işlemci ye ANakart ile RAm önerisi yapsanız...
ARkadaşlar bu işlemci ye ANakart ile RAm önerisi yapsanız...
anakart 125$ lık Asus P5LD2 öneririrm yok daha param var dersen 202$ a Asus P5WD2 Premium alabilirsin
d805 ve gigabyte anakartla uzerindeki ddr 400 512mb ram ile everest programindan veri okuma karsilastirmasindan 3200 puan elde ediyorum..bir onceki sayfada overclock ile yapilan puan bile bendekinden az geldi...
muratremix bide ocli yada ocsiz , sisoft memory test yapabilir misin??
sisoft memory testi 5700 mb read filandı öyle hatırlıyorum
ama ddr-533 ile ddr-800 arası pek fark yoktu FSB düşük kaldığı için, tam verimli kullanamıyormuş zaten timingler 12-4-4-4 olunca neye yarar :)
şu an 3.9ghz 1.4volt tam stabil günlük kullanıyorum 4.0 da bazen reset atıyordu 1.4v ile 1.425v denedim, hem daha çok ısındı hem gene tam stabil olmadı 3.9 iyidir :)
quote:
Orjinalden alıntı: maymunkral
quote:
Orjinalden alıntı: mtksnz
daha önce 2.94 ü geçmiyodu şimdi nasıl 3.20 oldu
muhtemelen arkadaş daha önceki denemelerinde pci ve pci-ex in frekanslarını falan sabitlemeyi unutmuştu o nedenle de sistem yüksek frekansda stabil olmuyordu.şimdi bazı şeyleri sabitleyince sistem daha iyi o\c olmuş.
PCİ ve PCİ-EX frekansı ney yoksa benimkide mi o yüzden 3.06 yı geçmiyo???Yardımcı olursanız sevinirim... LütfeN
quote:
Orjinalden alıntı: muratremix
ama ddr-533 ile ddr-800 arası pek fark yoktu FSB düşük kaldığı için, tam verimli kullanamıyormuş zaten timingler 12-4-4-4 olunca neye yarar :)
şu an 3.9ghz 1.4volt tam stabil günlük kullanıyorum 4.0 da bazen reset atıyordu 1.4v ile 1.425v denedim, hem daha çok ısındı hem gene tam stabil olmadı 3.9 iyidir :)
Senin sistemi yazarmısın?
Birde bu işlemciye o/c 'ye uygun ram ne olabilir?
muratremix hocam bide çift spi(1m) yapabilir misin
benım anlamadıgım arkadas 4ghz kadar cıkarmıs.... ve everest programında verı okuması benım normal hızında yaptıgımdAN cok daha dusuk cıkmıs bunun sebebı nedır?
asus p5s800vm ve 805d aldım makine downlaod, unrar, par felan işlerinde kullanılacağından böyle bi tercih yaptık. az bişide kulağını büksem yeter diyodum . alet boşta 50 derece, pi açınca 75 e fırlıyo cpu skoru güzel görünüyor ama ram kullanımı inanılmaz iğrenç. kurcalamaya devam ediyorum bakalım. bu board ddr bide, ddr2 değil , tahmin edersiniz sanırım durumu bana güzel bi fan tavsiye edeilirmisiniz, mvcut sitelerde bulnan bişi olursa memnun olurum
üstad bir anakart daha alır oraya sokarım orda anlatmak istediğim şey tek çekirdek amd nin ne kadar verimli çalıştığıdır bende biliyorum çift çekirdeğin ne demek olduğunu ama bundan intel utansın tek çekirdek amd lere bile posta koyamıyor yani
quote:
Orjinalden alıntı: bahadir_bado
quote:
Orjinalden alıntı: OVERMOD
Bendeki venice 3000+ 280*9 htt ile 33 sn nin altında 1m süperpi veriyor bide voltaj felan vermeden üstelik ısıda hiç 35 dereceyi geçmedi voltaj verip 3000 mhz lere kastırsak çift çekirdek p4 805 e denk gelir herhalde şaka bir yana bu işlemciyle 4 ghz yapıcam diye uğraşıcağıma bir tane daha venice alırım daha iyi
sen git birtane daha venice al hocam , ama bilmiyom anakartının neresine sokacan o işlemciyi
quote:
üstad bir anakart daha alır oraya sokarım orda anlatmak istediğim şey tek çekirdek amd nin ne kadar verimli çalıştığıdır bende biliyorum çift çekirdeğin ne demek olduğunu ama bundan intel utansın tek çekirdek amd lere bile posta koyamıyor yani
quote:
Orjinalden alıntı: bahadir_bado
quote:
hocam , herşey spi 1m değil biliyosunuz , ben şahsen DFI + 3200 venice(2900mhz günlük) sistemden 805 li sisteme geçtim ve gerçekten farketti.
sentetik benchmark lar bi yere kadar , günlük masaüstü uygulamaları gayet performanslı dikkat edin , forum camiası yavaştan yavaştan intele geçiyor bilmem anlatabildimmi
bu aralar millet spi ye takti kafayi ya..
venice filan hikaye, dual core şahane!
quote:
Orjinalden alıntı: mczaga
quote:
Orjinalden alıntı: muratremix
Senin sistemi yazarmısın?
Birde bu işlemciye o/c 'ye uygun ram ne olabilir?
ben kingston ddr-533 kullanıyorum ddr-800 olarak 12-4-4-4 çalışıyor 2.1 voltta :) fiyatıda 60$ mı neydi 2x512 mb aldım