Şimdi Ara

Pentium D 805 OC Sonuçlarım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
10.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d805 i olanlar bide sisoft sandra aritmetic ve mutimedia cpu test yapabilirlermi 2 dkcık
  • cpu-z vcore da yanlış gösteriyo , 1.50v 3.8GHZ de işlemci

EDIT : işlemci 3.8GHZ de 1.5v su soğutma . ramler 510mhz de mi ne bilmiyorum
     Pentium D 805 OC Sonuçlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadir_bado -- 14 Mart 2006; 14:07:15 >

• bahadır, hem ramler hem de cpu 3.2 iken aşırı yavaş yahu.

şöyle 4 ghz + 700 mhz ramli bir setup ile superpi 1m, 32m, 3dmark 2006 cpu test ve sandra memory benchmark alabilir misin ?

• abi anakartı sattım p5wd2 yi ramlerde dandik çıktı gitmiyolar , 4ghz spi 1m alıyo ama stabil deil sistem
    anakarttan sanırım P5LD2
  • tamam da 150 dolarlık işlemciye 250 dolarlık board biraz saçma degil mi ?
    bence önemli olan bu boardla ne yaptıgı :)
  • Sonunda benchleri tamamladım ve sonuçlar:

Max 4 gHZ Görebildim...Daha yukarısında pc açılmadı hiç...

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=78894

3.8GHZ Günlük Stabil değerler oldu.

SPI 32M

Çözemediğim bir ram probleminden dolayı 32M dü$ük biraz...DDR2 olması gerekenin 2 kat daha yava$ çalı$ıyor...Nedenini neredeyse hiç kimse bilmiyor.Bende çözemedim...

• quote:

Orjinalden alıntı: alperileri

tamam da 150 dolarlık işlemciye 250 dolarlık board biraz saçma degil mi ?
    bence önemli olan bu boardla ne yaptıgı :)

nereden biliyosun p5wd2 yi 250$ a aldığımı ya 100$ a aldıysam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

Sonunda benchleri tamamladım ve sonuçlar:

Max 4 gHZ Görebildim...Daha yukarısında pc açılmadı hiç...

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=78894

3.8GHZ Günlük Stabil değerler oldu.

SPI 32M

Çözemediğim bir ram probleminden dolayı 32M dü$ük biraz...DDR2 olması gerekenin 2 kat daha yava$ çalı$ıyor...Nedenini neredeyse hiç kimse bilmiyor.Bende çözemedim...

bana da çok yavaş geldi bu..barton 36dk da alıyor zaten..2,6ghz lik bi venice 28dk da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 14 Mart 2006; 23:23:51 >

• tamam yavaş ama ramrerin timinglerine ve mhz sine bakarmısın 5-5-5-15 ve 333mhz bu çok etkiler bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

tamam yavaş ama ramrerin timinglerine ve mhz sine bakarmısın 5-5-5-15 ve 333mhz bu çok etkiler bence

dostum ddr2 platformuna yabancıyımda biraz 1-2 soru soracam...

$imdi benim ramler 1 GB Corsair Value Select 667 MHZ DDR2,,,

Bios post ta ramler standart değerinde gözüküyor.Yani 667 MHZ...Ama Windows'a girdiğimde CPU-Z'den 4 te1 değeri olarak gözüküyor...Yani 166 MHZ...$imdi bunun normalde 333 MHZ gözükmesi gerekmiyor mu CPUZ'den?Aynı $ekilde bios'tan ramleri mesela 700 MHZ yaptığımda Windows'ta 175MHZ olarak gözüküyor 350 MHZ gözükmesi gerekirken...Ve Super Pi değerlerinin haliyle dü$ük çıkması beni board'dan kaynaklanan bir sorun olabileceğine itti...Asus'un sitesinde P5ND2-SLI'nin 0601 Bios'u ile Pentium D 805'e destek vereceği yazıyor.Bende 0501 bios'u yüklü ve alırken tüm Pen. D'ye destek veriyor diye biliyordum...Aynı $ekilde Pen. D 830'da bu boardla birlikte dual-core olarak çalı$mıyormu$...Her tarafı aradım hiçbiryerde 0601 Bios'una dair bir iz bulamadım...Ama Tomshardware Intel vs AMD Dual-Core testlerinde Intel Platformunda Asus P5ND2-SLI'nin 0601 Bios'lusunu kullanmı$...Acaba diyorum CPU-Z mi yanlı$ gösteriyor,yoksa Bios ramlerin değerini Windows'a girince dü$ürüyor...2.cisi biraz saçma olabilir ama bu haliyle i$lemciden tam randıman alamıyorum...

• biosun doğru olma olasılığı yüksek cpu-z yanlış gösterebilir birde 533 fsb li işlemcilerde 667 ram 533 olarak çalışır diye biliyorum mesela bende celeron var anakartın kitapçığında işlemcinin fsb 533 ise sadece 400 ve 533 mhz ramler kullanılır yazıyo istersen bi bak sende. 667 de çalışır ama 533 olarak çalışır ama senin durum ilginç 4 de 1 yazması yani başka programlarda ne yazıyor everestte falan baktınmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtksnz

biosun doğru olma olasılığı yüksek cpu-z yanlış gösterebilir birde 533 fsb li işlemcilerde 667 ram 533 olarak çalışır diye biliyorum mesela bende celeron var anakartın kitapçığında işlemcinin fsb 533 ise sadece 400 ve 533 mhz ramler kullanılır yazıyo istersen bi bak sende. 667 de çalışır ama 533 olarak çalışır ama senin durum ilginç 4 de 1 yazması yani başka programlarda ne yazıyor everestte falan baktınmı?

gerçek saat 176 mhz derken etkin saat 351 MHZ yazıyor...yani asıl gerçek saatte 351 mhz olması gerekmiyor mu?DDR olarak 176 MHZ yapmı$ acaba sadece gösteri$ $eklimi gerçekte de öylemi...birde bant geni$liği 2808 yazıyor sen de kaç acaba bi bakar mısın?

• dragon ramlerin 175x2 = 350 mhz de çalışıyor
    bölenleri çok düşük yapmışsın

bu arada 2.ci pentium d 805 imi aldım (pek sevdim), yanına Asus P5LD2
    1.5v ile 4.0ghz pi alıyor, ama tam stabil değil (throttling yapıyor)
    1.525v de 4.0ghz tam stabil olur

asus p5wr2 premiumda 4.2ghz de 1.525v tam stabildi :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

dragon ramlerin 175x2 = 350 mhz de çalışıyor
    bölenleri çok düşük yapmışsın

bu arada 2.ci pentium d 805 imi aldım (pek sevdim), yanına Asus P5LD2
    1.5v ile 4.0ghz pi alıyor, ama tam stabil değil (throttling yapıyor)
    1.525v de 4.0ghz tam stabil olur

asus p5wr2 premiumda 4.2ghz de 1.525v tam stabildi :)

hocam peki niye cpu-z de 175 MHZ yazıyor ve Everest te ram testi yapınca skor çok vasat çıkıyor bunun sebebi ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 15 Mart 2006; 18:04:29 >

• kusura bakma kardeş yeni oturdum bilgisayarın başına aşağıda veriyom benim özellikleri

• Dostum sanırım board i$lemciye destek vermediğinden sonuç olarak ram bantgeni$liğini yarı yarıya dü$ürüyor...Everest'te baktım veriyolu zaten 64 Bit olarak gözüküyor...Sonn yaptığım testlerde ramler 730 MHZ 4-4-4-17 1T idi ve bu halde bile sendeki bant geni$liğini elde edemiyorum...3K da kalıyor bant geni$liği...Asus'un yeni board'unu beklemekteyim dört gözle...

Arkada$lar bu arada i$lemci ile önemli önemli bir $eyi belirtiyim,i$lemci 61 dereceyi geçtiğinde otomatikman thermal throttleing moduna giriyor ve i$lemcinin hızını dü$ürüyor...Bunu iyi soğutması olanlar bios'tan iptan edebilir.1.5V günlük oyunlarda max 59-62 derece arası görüyorum Big Water SE ile buda tehlikeli dereceler değil...Prime Dual CPU Stress testtede i$lemci sıcaklığı 67 dereceye kadar çıkıyor ve 64-67 arası gidip geliyor...Yanı stock fanla ve kötü bir soğutma ile bu i$lemciden iyi randıman almak imkansız...3.97GHZ'de stabil oluyor ama V-Core'u 1.565'e yükseltmem gerekiyor...Bunuda benim su soğutma sistemi kaldırmıyor...Dolayısı ile 1.5V 3.8GHZ ortalama bi su soğutma sisteminin kaldıracağı değerden...Big Typhoon gibi sağlam hava soğutma ilede günlük sağlam değerlerde kullanabilirsiniz gibime geliyor...

Board'u deği$tirip Dual-DDR2'ye geçtikten sonra asıl benchleri yayınlayacam.Tahminimce X2'lerden daha iyi Opteron Dual-Core'larla ba$aba$ performans gösterecek...

• şu anda 1.4 voltta 3.8ghz tam stabil kullanıyorum
    ancak macun mu dandik ne, 7700-CU tam 1900 rpm de dönmesine rağmen işlemci yanıyo!
    throttling e 74 dereceden itibaren giriyo, 61 değil
    senin board yanlış ölçüyodur dragon
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

şu anda 1.4 voltta 3.8ghz tam stabil kullanıyorum
    ancak macun mu dandik ne, 7700-CU tam 1900 rpm de dönmesine rağmen işlemci yanıyo!
    throttling e 74 dereceden itibaren giriyo, 61 değil
    senin board yanlış ölçüyodur dragon

hmm,pc-probe 2 de 61 derece gördüğümde throttling e geçiyor bende...o zmn 67-68 derece falan gördüm 80 derece mi oluyor : ) ?o kadar ısıncağını zannetmiyorum da,sen yazılı kaynaktan mı okudun yoksa kendin ölçtün mü_?
  • bu işlemciler tt bigwater la falan soumaz deyim.

ben sistemimde (geçi def. kullanıyorum anakarttan dolayı ama) CM watreblock + atman 1200 + dandik bi radyatör ve küçük bi akvaryum kullanıyorum ve sıcaklıklar idle 20C-loadda max 36C gördüm tabi vcore 1.3v CM nin bloğu gerçekten çok güzel acaip memnunum , bahçelievler gold tan temin edebilirsiniz. 80ytl civarıydı fiyatı yaw bu MSI 945G de neden Oc yapamıyorum yaa

• termalright SI 120 sipariş ettim
    inşallah 7700-CU dan daha iyi anlaşıcaz :)

birde mx-1 macun olsaydı ellerinde ah ah..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.