Şimdi Ara

Pentium D mi Pentium 4 ht mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bu aralar bir bilgisayar alacağım ve düşüncem biraz eski bir işlemci alıp ilerde 4 çekirdekliler ucuzladığında onlarla update etmek sistemi.
    Şuan ki anakartların desteklediği en düşük işlemci P4 en yükseği 4 çekirdekli işlemciler. Arada da pentium d kalıyor. Ben şimdi pentium D lerin alt sınıfından bir işlemci ile pentium 4 ht 3.2 gibi bir işlemciyle kıyasladığımda Toms hardware in karşılaştırma testlerinde hep Penitum 4 daha iyi değerler almış. Kesin ben biyerlerde hata yapıyorum sanırım. 2 çekirdekli pentium D nasıl daha geride kalıyor anlamadım.
    Bu durumda benim düşüncem p4 3.2 işlemci alıp 2-3 sene sonra da 4 çekirdekli bir işlemciye terfi etmek. Önerileriniz nedir acaba?

Test sayfasıda şurada:
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=449&model2=442&chart=175

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matematiksell -- 25 Ocak 2007; 21:01:01 >

• P4 640 serisi ve üstünü şiddetle öneririm:)8 Ggz ile rekor kırdı
    quote:

Orjinalden alıntı: Matematiksell

Ben bu aralar bir bilgisayar alacağım ve düşüncem biraz eski bir işlemci alıp ilerde 4 çekirdekliler ucuzladığında onlarla update etmek sistemi.
    Şuan ki anakartların desteklediği en düşük işlemci P4 en yükseği 4 çekirdekli işlemciler. Arada da pentium d kalıyor. Ben şimdi pentium D lerin alt sınıfından bir işlemci ile pentium 4 ht 3.2 gibi bir kartla kıyasladığımda Toms hardware in karşılaştırma testlerinde hep Penitum 4 daha iyi değerler almış. Kesin ben biyerlerde hata yapıyorum sanırım. 2 çekirdekli pentium D nasıl daha geride kalıyor anlamadım.
    Bu durumda benim düşüncem p4 3.2 işlemci alıp 2-3 sene sonra da 4 çekirdekli bir işlemciye terfi etmek. Önerileriniz nedir acaba?

Test sayfasıda şurada:
    http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=449&model2=442&chart=175

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 25 Ocak 2007; 20:55:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Matematiksell

Ben bu aralar bir bilgisayar alacağım ve düşüncem biraz eski bir işlemci alıp ilerde 4 çekirdekliler ucuzladığında onlarla update etmek sistemi.
    Şuan ki anakartların desteklediği en düşük işlemci P4 en yükseği 4 çekirdekli işlemciler. Arada da pentium d kalıyor. Ben şimdi pentium D lerin alt sınıfından bir işlemci ile pentium 4 ht 3.2 gibi bir işlemciyle kıyasladığımda Toms hardware in karşılaştırma testlerinde hep Penitum 4 daha iyi değerler almış. Kesin ben biyerlerde hata yapıyorum sanırım. 2 çekirdekli pentium D nasıl daha geride kalıyor anlamadım.

Test sayfasıda şurada:

hakkaten o test ne ya e6600 ü bile geride bırakmış

• yok onları geride bırakamıyorda çoğu peintum D leri geride bırakmış rahatlıkla. ama mesela core2 duo lar 2 dakkada bitirmiş bunlar 3 dakkada bitirmiş bayağı ağır işlerde. Normal kullanımda bu farklar saniyeler civarında olucak ki şuan için o kadar hız gerektirecek işler yapmayacağım zaten.
    Pentium 4 lerin fiyatıda 170-180 ytl. İkinci el alsam 120-130 a bile bulunur rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matematiksell -- 25 Ocak 2007; 21:25:59 >
  • c3d dan önceki işlemcilerin kullandığı netbrust mimarisi çok iyi bir mimari değil ama tabi fiyatına göre münasip görülebilir. bunlar yüzünden pi sayısının hesabında bi ara yanlışlık yapılmıştı
  • d805 serisi işlemcinin kodu özel ise o/c çektinmi o testteki bütün işlemcilere fark atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 25 Ocak 2007; 23:10:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd mi Intel mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.