Şimdi Ara

Pentium D nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pentium D 930 3,0Ghz(4Mb LGA 775Mb 80Mhz) işlemci 213$+kdv
    Asus P5LD2-VM 123$+kdv anakartla satın almak istiyorum ama bu makinanın cift çekirdekli core duo olup olmadığından emin değilim.
    Bunun ram'i(512x2 ddr2 533 Mhz), ekran kartı(256Mb ati radeon Fx 5500) falanda var.
    Bilen arkadaşlardan rica ediyorum;
    Bu makina alınırmı? Bende şuan Amd Athlon xp2500+ ve 1 Gb ddr400 ram var ama makinada bir sorun var ve ben bunu çözemedim.Ya fazla kullanmaktan işlemci veya ram bitti yada başka şey.
    AMD çift çekirdeklimi yoksa intel çift çekirdeklimi almak lazım?
    Ne tavsiye edersiniz? Core 2 Duo'lar indirime uğrayacak diye duydum.Bu bana tavsiye edilen işlemci ve anakart bilgisayarcı bir tanıdık tarafından verildi. Sizce değermi bu makinayı almaya.Bu D işlemci ile core2 duolar aynı şeylermi?
    Çok fazla encode, decyrpt, divx ten dvd'ye çevirme, Dv(kameradan) oluşturma ve video editing işleriyle uğraşıyorum.işlemci saatlerce %100 olarak çalışıyor.Pinnacle programı ile ramler 700Mb küsurlarda geziyor.Oyun tarzı uygulamaları kullanmıyorum.Oyuna fazla vakit kalmıyor.
    Sadece anakart, işlemci, ram ve ekran kartı alacağım, gerisini şimdiki makinemden tedarik edeceğim. Kalan parçalarıda satmaya çalışırım artık.
    Yardımlarınız için teşekkürler

• öncelikle d 930 core duo dan önce çıktı.d 930 da 4 mb lık cache bellek ortak kullanılıyor.Core duo'da durum biraz farklı 4 mb lık bellek her iki çekirdeğe paylaştırılıyor 2 x 2 mb şeklinde başlıca özelliği bu.Makineni acil değilse şimdilik değiştirme biraz bekle core duo piyasada otursun fiyatlar şekillensin öyle al.Saydığın uygulamalar için de intel alman bence daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLUE MAnN -- 23 Temmuz 2006; 21:46:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^AHMET^^

d 930 da 4 mb lık cache bellek ortak kullanılıyor.Core duo'da durum biraz farklı 4 mb lık bellek her iki çekirdeğe paylaştırılıyor 2 x 2 mb şeklinde başlıca özelliği bu.
    Tam tersi olmalı, yanlış bilgilendirme olmuş.
  • DUOL CORE KISALMASIDIR BU TEKNOLOJİ INTELİN KULLANDIĞI ÇİFT ÇEKİRDEK UYGULAMASIDIR
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^AHMET^^

öncelikle d 930 core duo dan önce çıktı.d 930 da 4 mb lık cache bellek ortak kullanılıyor.Core duo'da durum biraz farklı 4 mb lık bellek her iki çekirdeğe paylaştırılıyor 2 x 2 mb şeklinde başlıca özelliği bu.Makineni acil değilse şimdilik değiştirme biraz bekle core duo piyasada otursun fiyatlar şekillensin öyle al.Saydığın uygulamalar için de intel alman bence daha mantıklı.

tam tersi.core duo 2(core duo değil) 4 ila 2mb paylaşımlı önbelleğe sahipken 930 birbirinden bağımsız 2*2mb önbelleğe sahiptir.
  • quote:

ekran kartı(256Mb ati radeon Fx 5500) falanda var

o sistemde bu ekran kartı olmaz
    d930'u kullanacağın anakartların %99'unda pci-e vga slotu vardır
    bence nvidia 6*** ya da 7*** serisine
    ati içinse X*** ya da X1*** serisine göz atın
  • Maymun kral usta,
    İmzandan gördüğüm kadarıyla sende de pentium D 930 işlemci var,
    Sen Ahmet arkadaşımın yazısını düzeltmişsin, Peki onun dediğine katılıyormusun? Beklemek konusunda haklı mı ve kullandığım uygulamalar için Pentium almak dahamı mantıklı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: agenor

ekran kartı(256Mb ati radeon Fx 5500) falanda var.
  • quote:

Maymun kral usta,
    İmzandan gördüğüm kadarıyla sende de pentium D 930 işlemci var,
    Sen Ahmet arkadaşımın yazısını düzeltmişsin, Peki onun dediğine katılıyormusun? Beklemek konusunda haklı mı ve kullandığım uygulamalar için Pentium almak dahamı mantıklı?

yakında core duo2 ler çıkıyor.biraz daha bekle ve paraya kıy ve coreduo2 li bir sistem al.ramin de 2 gb olsun.kullanacağın uygulamalarda bunun faydasını çok göreceksin.
  • Arkadaşım senin saydığın uygulamalarda intel her zaman ama her zaman daha avantajlı durumdaydı. Yani intel bu tür uygulamalarda daha güçlü mesela naıl bazı oyunlarda ati bazılarında nvidia öne geçiyor bu da onun gibi amd özellikle oyunlarda intelden çok daha iyiydi ve intele karşı son kozunuda core2duo ların testlerinin çıkması ile kaybetti.

bir diğer nokta arkadaşlar da düzeltmiş zaten, d930 2 adet 2 MB L2 bellek taşır Conroelar ise 4MB lık tek bir bellek taşır ve bu tek bellek çekirdeklerin ihtiyaqçlarına göre paylaştırılır yani çakirdeklerden biri çok yoğunsa ona önbellekten daha büyük bir bellek kesimi ayrılabilir. Bu sayade ikinci çekirdekte daha az bir yük varsa artan kısım heba edileceğine ilk çekirdeğe devredilir ve uygulamaya göre %10 lara varan performans artışı getirebilir.

ve empire arkadaşın yazdığındada yalnış bilgilendirme var gibi olmuş ya da ben yalnış anladım
    Dual Core Çift çekirdek demektir yani conroe lar ve pentium D dual core işlemcilerdir
    Core 2 duo ise tamamen farklıdır bu intelin yeni işlemci mimarisinin adıdır yani CORE 2 ise mevcut dizüstü işlemcilerde core dou ve core solo işlemciler var karışıklığı önlemek için konmuş diyebiliriz. dou ise Core mimarisine ait çift çekidekli bir işlemci olduğunu belirtiyor. Sanırım bu duo ibaresi ya ürünün çift çekirdek olduğunu vurgulamak için ya da ileride bunun alt segment için solo yani tek çekirdek olanını çıkaracak olmaları

Senin sorunun tam cevabı ise şu
    Kesinlikle intel tabanlı bir sistem al bu birincisi
    ikincisi ise core2duo yu bekle çünkü işlemcinin çok uzun süre tam yükte çelıştığını söyledin bu da çok fazla ısı sorunu olması demektir. D serisi işelmciler orjinal fanları 4200 gibi akla zarar devirde çevirirken. conroe nun en hızlı modeli yani 1000$ lık olanı bile 2400 devirde çeviriyor ve iki sistemde de kullanılan fanlar aynı intel coroe ile yeni bir soğutucu getirmiyor zaten gerekte yok çünkü stok fan bile o hıda birçok kullanıcıyı ahatsız etmeyecek düzeyde ses çıkarıyor. Ve ısının bir diğer sonucuda işlemci ömrünün azalması performans kaybı ve iki sayfayı geçen elektrik faturalarıdır
    hele zaten çıkışına günler kala conroe yu beklememek çok mantıksızca olur

• illa 930 alıcaksanda DFS bilgisayarda 185 usd+kdv burdan alabilirsin
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Neredeyse kaş yapayım derken göz çıkaracaktım.
    ben bu amd 2500 ile dayanabildiğim kadar dayanayım.(her 2 günde bir format atarak) Zaten tatil başladı kasetlere çektiklerimide 2-3 ay sonrasına bırakırım, o zamana kadarda yeni conroe veya core2duo(bu ikisinden hangisi kullanılacak) lar uygun fiyata gelir herhalde.
    odrin34 akadaşım Bu DFS bilgisayar nerde?nasıl alış veriş yapılır?
  • quote:

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Neredeyse kaş yapayım derken göz çıkaracaktım.
    ben bu amd 2500 ile dayanabildiğim kadar dayanayım.(her 2 günde bir format atarak) Zaten tatil başladı kasetlere çektiklerimide 2-3 ay sonrasına bırakırım, o zamana kadarda yeni conroe veya core2duo(bu ikisinden hangisi kullanılacak) lar uygun fiyata gelir herhalde.
    odrin34 akadaşım Bu DFS bilgisayar nerde?nasıl alış veriş yapılır?

http://www.dfsbilgisayar.com/vitrin/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.