Şimdi Ara

Performans Düşüklüğü GTX 1070

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba Sistemimde Gigabyte g1 gaming gtx 1070 ve i5 6600k mevcut. Ekran kartımı updatelemeden önce elimde msi gtx 970 vardı. Neyse şimdi sorunuma geçmek istiyorum. Asıl sorun yeni aldığım 1070 ile istediğim performansı alamamamla başladı. Daha sonrasında çoğu oyunda (the division , h1z1 ) cpu usage in fazla gpu usage in ise 50 60 olduğunu farkettim. Fps istediğim gibi olmayınca belkide eski ekran kartımın sürücüleri yenisiyle ilgili problem yaratıyor diye tüm sürücüleri ddu ile silip tekrardan düzgünce yükledim fakat bir şey değişmedi. Bunun üstüne düzelmesi umuduyla format bile attım. Hala sorun çözülmediği için benchmark testi yaptım.http://www.userbenchmark.com/UserRun/3070824 Linkte bu görmüş olduğunuz gibi ramlerimde bir düşüklük mevcut. Ramlerimle ilgili bir sorun olduğumu paylaştığımda XMP in açık olduğundan ve dual channel olayından emin olmamı istediler. Fakat ben ramlerimi yan yana değilde aynı renklerde olucak şekilde boşluklu takınca ram in teki okunmuyor. Ve performans düşüklüğümün ramlerle alakası olabilir mi en ufak fikrim yok. Cpu mun ekran kartı için yeterli olduğunu düşünüyorum. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.

• Ramleri anakartta aynı renkli yerlere taktında sorun oluyosa ilk iş olarak ramleri test edilmeli bunun içinde memtest86 ile yapabilirsin. ramleri teker teker takarak test etmelisin
    memtest nasıl kullanılır dersenhttp://www.lordiz.com/memtest86-ile-bilgisayar-ramlerini-test-edin.html

ikinci olarak msiafterburnerdan gpu cpu ram bellek kullanımlarını görememiz lazım ve farklı oyunlardada denersen daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 12 Mart 2017; 15:20:49 >
  • crysef kullanıcısına yanıt
    conan exiles harici diğer oyunlarda genelde gpu usage 50 40 60 cpu usage ise 70 100 arası memtest i kullanıcağım.
  • phybarin kullanıcısına yanıt
    hocam şöle bşyde var gtx1070 FHD'de i5lere darbogaz yapıyordu die hatırlıyorum bunun çözmek içinde nvidia ayarlarından dsr açıp max çözünürlüğü artırmaktır.
    örnek verim 1920x1080mönitörde dsr açarak sanal çözünürlük yaparsınız ve 2560x1440gibi birayarda oyunoynaya bilirsiniz mesela 2560x1440da cpu kulllanımları hatrı sayılır derecede düşecektir.
  • Ben ayni sistemi kullaniyorum. Overclocklu ayni zamanda. Ocsuz zaten darbogaz kacinilmaz. 4.6 ghz da witcher 3 de belli bir yerde, gta v de de belli yerlerde darbogaz oluyor. Bf1 multiplayerda hep bir darbogaz var ama bu dususler %80 minimum gpu kullanimi seklinde oluyor. Ayrica darbogaza girdik diye fps rezil olmuyor. 120 yerine 110 fps aluyorumdur bf1 de. Baska bir oyunda darbogaz gormedim zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinebench R15 ve Unigine Heaven Benchmark 4.0 testlerini yapın sonuçlar normal çıkarsa sizin hüsnü kuruntunuz.
  • i5 darboğaz yapmıya yeaaaa diye boş konuşanları bu konuya bekliyorum . 4.6 ghz e çıkartmanı tavsiye ederim daha fazla fps alırsın stock frekans i5 ler için yeterli değil.
  • Arkadaslar ramlerdeki proble. duzeltince suanda ultrada the division oynuyorum islemci yeterli burdanda yetersiz diyenlere selam yolluyorum

• Hocam bu sorun bendede var aslında bu bir sorun değil bile bile lades demek . FHD sisteme 1070 fazla geliyor ama bu demek değil ki oyun oynuyamıyoruz. Sadece 150 fps değilde 130 fps alıyoruz olay bu . Mesela çoğu oyunda Full HD de ayarları ultra ya da alsaniz low a da alsaniz aldiginiz fps değişmez hatta low a alınca dahada düşer bu da 1070 in üst düzey bir kart olmasından kaynaklı bir durum. Yani gpu kendini %60 kullanıyorsa o kadar gerektiği için kullanıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E71C9E8E7 -- 16 Mart 2017; 15:26:8 >
  • İ5 darboğazına açık bir örnek

Ama olsun jedi gibi bilgisizler için Gta vicede 10 fps çok veriyor.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Dostum problem ramlerdeymiş düzeltince fps sorunum çözüldü darboğaz filan yaptığı yok wildlands ten tut division a kadar oynuyorum şuanda

edit: Anakarta dual channel desteği şeklinde takmadığım için problem çıkıyordu. Fakat o şekilde takıncada bilgisayarım açılmıyordu işletim sistemimi tekrar kurup bazı ayarlar yaparak düzgün şekilde çalışıyor şuan ramlerim bu yüzden fps değerlerim ve performans düşüklüğü problemlerim çözülmüş durumda tüm i5 lerle 1070 üzerinde yeterli etki yapamayabilirsiniz fakat i5 6600k nın bottleneck yaptığını düşünmüyorum her oyunu rahatlıkla oynuyorum şuanda boş yapmayın lütfen . Zaten attığım benchmark sitesindede gözüküyor problem. Ama her fps le ilgili sorun çıktığında bottleneck e bağlamanıza sinir oluyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phybarin -- 16 Mart 2017; 18:21:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phybarin

Dostum problem ramlerdeymiş düzeltince fps sorunum çözüldü darboğaz filan yaptığı yok wildlands ten tut division a kadar oynuyorum şuanda

edit: Anakarta dual channel desteği şeklinde takmadığım için problem çıkıyordu. Fakat o şekilde takıncada bilgisayarım açılmıyordu işletim sistemimi tekrar kurup bazı ayarlar yaparak düzgün şekilde çalışıyor şuan ramlerim bu yüzden fps değerlerim ve performans düşüklüğü problemlerim çözülmüş durumda tüm i5 lerle 1070 üzerinde yeterli etki yapamayabilirsiniz fakat i5 6600k nın bottleneck yaptığını düşünmüyorum her oyunu rahatlıkla oynuyorum şuanda boş yapmayın lütfen . Zaten attığım benchmark sitesindede gözüküyor problem. Ama her fps le ilgili sorun çıktığında bottleneck e bağlamanıza sinir oluyorum :D

ramleri istediğin yere tak oyunda takılma falan yapmaz dual falan hikaye ramlerde sorun yaşanırsa şayet bozuklukdan bahsediyorum direk ekran kitlenir pc ye reset atarsın yada pc kendini resetler.

zaten oyle oluyordu taktigimda kendisi kapaniyordu daha sonra hic acilmamaya basladi isletim sistemim coktu herseyi bastan kurup ramleri de duzgun taktim suanda calisiyor nedense ramlerimi duzgun taktiktan sonra bilgisayarim duzeldi tek kanak seklinde calisiyordu sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phybarin -- 17 Mart 2017; 15:8:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phybarin

zaten oyle oluyordu taktigimda kendisi kapaniyordu daha sonra hic acilmamaya basladi isletim sistemim coktu herseyi bastan kurup ramleri de duzgun taktim suanda calisiyor nedense ramlerimi duzgun taktiktan sonra bilgisayarim duzeldi tek kanak seklinde calisiyordu sadece

Tek kanalda olmasi performansi etkilemez çokda ramler bazen kafayi yiyip sorunlara neden olabiliyorlar.

çok aşırı uzmanı değilim fakat ilk haline karşılaştırınca emin ol acayip bir değişim gerçekleşti keşke yanımda olsan sanada ne kadar büyük fark olduğunu gösterebilsem
  • phybarin kullanıcısına yanıt
    hocam o anakartdan bende de var eski bios kullanıyorsan ramlerde sorun çıkarıyor,en son biosu kurmanı tavsiye ederim,bios tasarımına kadar komple değişiyor ama bir daha eski bioslara dönemiyorsun.yani k serisi olmayan işlemcilere overclock yapamazsında senlik bir durum yok işlemcin k serisi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roltec -- 18 Mart 2017; 15:22:40 >
    Ahahaha Yine rezil oldunuz adamın sorunu ramlerdeymiş. Sayenizde forum sirke döndü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.