Şimdi Ara

Periyoduk olarak donma/kasma sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar acer aspire 5100 laptop kullanıyorum özellikler ve sorunum şu şekilde

amd turion x2 2 ghz
    2 gb ram
    ati x1300 512 mb 128 bit ekran kartı

internetten video izlerken, sitede ufak bir flash varsa ve tüm oyunlarda 2 dk düzgün bir şekilde çalıştıktan sonra 2 dk 20 fps ye düşüyor 3-4 dk 5 fps civarı oluyor sonra tekrar 60-70 fps ye yükseliyor ancak tahmin edersiniz ki yaptığınız hiçbirşeyden zevk almıyorsunuz ve tamamen bir işkenceye dönüşüyor

bu sorundan yaklaşık 1 aydır muzdaripim arkadaşlar lütfen yardım edin internette bu konuyla ilgili başlıklar buldum ancak hiç kimse çözüme yönelik bir mesaj atmamış

• Everest adlı yazılım ile oyun oynadığınız esnada sıcaklıkları kontrol edip buraya ekleyin muhtemelen havaların ısınması ile sistem kasıyor ve notebook taban soğutucusu edinin sıcaklık sorununu ortadan kaldıracaktır.

İyi forumlar...
  • sistemde virüs olabilir.son güncellemeleride kontrol ediniz.
  • everest ile baktım 80 derece gösteriyor işlemci ısısını

virüs olduğunu sanmıyorum günde 2 format attıgım oldu D yi kullanmadan bile denedim ancak yine aynı yine aynı
  • Laptonuzun garantisi bitmiştir, o yüzden kendiniz açabiliyorsanız içini temizleyin ve termal macun edinip sürün. Yok yapamam derseniz bir teknik servise bırakın onlar halletsinler. Muhtemelen fanlar tozlanmış ve macununuz da kurumuştur. Daha sonra eğer sıcaklık az da olsa devam ederse bir notebook soğutucusu edinebilirsiniz.
  • açtım içini, bir fırçayla da temizledim fanları ve ulaşabildiğim heryeri ancak macunu denemedim
    macunu nereye sürmeliyim yardımcı olabilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaW42
    açtım içini, bir fırçayla da temizledim fanları ve ulaşabildiğim heryeri ancak macunu denemedim

Macunu işlemci üzerine ince bi tabaka halinde süreceksiniz. Nette bununla ilgili video izleyip daha rahat yapabilirsiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

quote:

açtım içini, bir fırçayla da temizledim fanları ve ulaşabildiğim heryeri ancak macunu denemedim

Macunu işlemci üzerine ince bi tabaka halinde süreceksiniz. Nette bununla ilgili video izleyip daha rahat yapabilirsiniz...

İşlemci macunu sürme işini bilen birisine yaptırsanız çok iyi olur ,işlemci pinleri gerek olsun süreceğiniz miktar olsun doğru takmak olsun deneyimli biri yaparsa işiniz daha garanti olur onun dışında haricen bir soğutucu alın.
  • quote:

Bence de termal macunu bir profesyonele sürdürün.Kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
  • teşekkürler arkadaşlar ben bir şey daha sormak istiyorum

yüklediğim windows ile ilgisi olabilir mi çünkü önyükleme yaptıktan sonra ikinci yüklemeye geçerken reset atıyor ve xp nin kaç bit olduğunu da bilmiyorum

64 bit yüklesem acaba bir fark olabilir mi ya da sorunun donanımsal olduğunda mutabık mıyız
  • Piyasada Türkçe 64 bit xp yok o yüzden Türkçe ise 32 bit'tir. İçinde kalmasın istersen farklı bir cd ile de dene. Fakat macun sürersen farkı anlayacaksın.
  • yorumları okudum termal macunla ilgili ama 0 derece fark etti diyen adam var :)
    yinede sürecem macunu teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

yorumları okudum termal macunla ilgili ama 0 derece fark etti diyen adam var :)
    yinede sürecem macunu teşekkürler arkadaşlar

Olurmu termal macun çok ciddi derecede düşürür sıcaklıkları,mutlaka sürmelisiniz.
  • işe yaramayan bişiy olsa fabrikası kullanmaz zaten :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.