Şimdi Ara

Personel servisi Masrafları karşılarmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir arkadaşım 17+1 Fuat ducato almak istemektedir.
    Yalnız 15 000 ytl parası vardır. Fiat ducato full donanım ile 52 000 ytl fiyat verilmiştir (full donanım)
    Galeri 15 000 peşinat ile 60 ay vade yaparak ayda 1 025 ytle boraca giricektir.
    Yalnız bizim arkadaşımız bu konuda biraz bilgisizdir.
    Ev kendine ait ailesinden başka bakıcak hiç kimsei yoktur.
    Bu vatandaş bu kadar büyük riske girerek airlesinin elindeki tüm parayı yatırcaktır.

Bahse konu durum göz önüne alındığında .
    Arkadaşımız minubusu alırsa karşısına (EKMEK TEKNESİNE) ne tür vergiler vermek zorunda kalıcaktır.
    Arkadaşımız sıfır minubusu ile kolay iş bulabilcekmidir.
    Günümüzde bir personel servisi standart olarak kendi aracıyla calışması karşılığında nekadar bir ücret verilmektedir.

Arkadaşlar özelikle personel servisi yapan arkadaşalar. Bu zamanda böyle bir riske girmek ne kadar mantıklıdır.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 24 Haziran 2008; 17:41:37 >

• Hocam kusura bakma ama matematik sorusu gibi olmuş.
    Şekil 1A:Ali'nin 10 lirası vardır.Banka ona x kadar kredi verirse faizi %1.09 olmaktadır.Ali'nin istediği Ducato ise 20 liradır.Ali şimdi bütün birikimini verirse ne yapacaktır?

Hocam bence sıfır aracı bırak normal bir minibüsle bile en kötü bir okulda iş bulur da ne kadar para verirler bilmiyorum.Vergi de motor hacmiyle veya koltuk sayısıyla alakalı olması lazım yada aracın ağırlığı da olabilir

Bu arada yazarken bir link buldum ama aracın minibüs sınıfına mı yoksa otobüs sınıfına mı girdiği önemli.
    http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

• kardeş bu işe hiç girilmemelidir

biz girdik top attık

1 60 ay sonra arabanın eger borcu bitirilebilinirse zaten o arabada bitmiş olucaktır.

artık o araba tam sahibine getirecegi yerde bu defa işi yeni arabalar kapıcak

+ bu ülkede taşımacılık haram vergi mazot servis bakım ....vs derken

biz aynı şekilde bir araç aldık 48 ay vade ile her yaz okullar tatil olunca cebimizden ödüyoruz

aylık 1100 taksit ödüyoruz 1300 kazanıyoruz
    kurtarmıyor
  • hiç olmazsa arabanın yarı parası olsa taksitler düşük olur rahatça evin geçimi sağlanır...
  • Yaptığım basit araştıma sonunda serviscilerin günlüğü 70 milyondan çalıştıklarını tespit ettim. İzin günlerini felan düşersek ayda 1750 lira para demek.

1000 ytl vadesini veriyorsun. Araba boş ken 100 km de 6,9 disel tüketiyor. GÜnde 100 km servis çekse. maliyetim 15 ytl ayda 375 milyon yakıt parası

bize kalan 750ytl nin 375 yt si gittimi benzine . Bunun ticari bandrolu felanda var oooo pek kurtarmıyor.
  • Pek değil hiç kurtarmaz.

Şöyleki bu işin vergilerini kimse konuşmamış, bu işe girdiği zaman herhengi bir esnaf gibi vergiler ödeyecek, KDV,Stopaj,Geçici Vergi, Yıllık gelir vergisi vs.vs.vs.vs.

Yani aracı alıp iş bulsa bile , bakım, servis, taksit,mazot vs. hepsini geçtim bir de bu vergiler var.
    Ayrıca arkadaşların söylediği gibi 60 ay sonra araç turşu gibi olacaktır, yeniden araba alıp taksite devam.

Ha peşin parası olup borçsuz araçla girse bu işe ve günde en az 3-5 servis çekse, yani okulun yanında fabrika falan bulsa o zaman kazandırır.
  • benim çalıştığım otelde personel servisine 750 lira veriliyor. okullar açık olduğu zaman öğrenci servisi okullar kapanınca personel servisi vergi falanda verdiğini sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.