Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım hocam geçmiş olsun yani noterdeki metne yazılan "beğenerek ve görerek aldım" lafı bir hüküm teşkil etmiyor. Umarım davanız emsal teşkil eder ve bu işten haksız kazanç elde edenlere gerekli cezalar verilir. Geçmiş olsun hocam tekrardan . Bu arada satıcı parayı ödemezse ne olacak icra takibimi başlatılacak ? Birde araç ne olacak satıcıya geri iademi edilecek ?
  • Dj_Gençkan : Hukuk ta gizli ayıp denilen bir tabir var. Bu da ilk başta tespit edilmiyen zaman geçtikçe ortaya çıkan kusurlar oluyor. Doğal olarak Noterdeki "beğenerek ve görerek aldım" ibaresi satılan malın gizli ayıplarını da kapsaması biraz mantık dışı kalıyor. Benim bu şekilde yorumluyorum. İnşallah davam benim açımdan olumlu sonuçlarda bu şekilde mağdur olan arkadaşlarla bir faydam dokunur. Kolay yoldan para kazanmak için insanları dolandıran bu adi insanlarıda darbe vururum.

Satıcı parayı ödemezse icra işlemleri başlatılacak evet. Araca gelince burda benim seçimlilik hakkım var, istersem zarar oranımda para isterim istersem malın iadesini gerçekleştirip tüm paramı geri alırım. Davayı kazanırsam bu benim seçimimde olacak olan bir şey. En azından kanun öyle diyor.

6098 sayılı Borçlar Kanunu

7. Alıcının seçimlik hakları
    a. Genel olarak
    MADDE 227- Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:
    1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.
    2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme.
    3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme.
    4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.
    Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.
    Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.
    Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir.
    Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir.

III. Ayıptan sorumluluk
    1. Konusu
    a. Genel olarak
    MADDE 219- Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur.
    Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 13 Kasım 2013; 16:11:43 >

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Allah sabır versin sabrına hayran kaldım gerçekten cinnetlik bir durum.Bir şey merak ettim sen şimdi satıcı ile görüştünmü bu olaylar döneminde ne diyor O.ğlan çocuğu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam, kaba kuvvet uygulamak mesleğimden ötürü bana yakışmazdı, yoksa Doğma büyüme Adanalıyım onun hakkından çok güzel gelirdim... Bende kanunu hakkımı kullanıyorum ilerde keşke dememek için. Ben bu adamla aracın pert olduğunu öğrendiğimde telefonla aradım. Telefonda ben bilmiyordum falan dedi zaten hemen. Bende arabayı geri al paramı ver dedim. Bu yanaşmadı doğal olarak, seni mahkmeye veririm dedim sen bilirsin dedi. Telefonu kapattım o günden sonrada hiç konuşmadık. İlk 1 yıl duruşmalara geldi bu, sonra gelmemeye başladı.
    İnşallah davan sonuçlanırda arabanın içine süt dökerek adama geri verirsin.eğer davan istediğin gibi sonuçlanmazsa bence servisi mahkemeye ver enazından zararının bir kısmını onlardan alırsın kardeş bu memlekette küfür yemeyi hayat tarzı edinmiş bir gurup insan var maalesef biride sana denk gelmiş Allah yardımcın olsun...

• Bir sürü savcı, hakim tanıdığa sordum. Kazanırsın dediler, tek problem kazandıktan sonra adamın üstünde mal yoksa tahsil etme işi biraz sıkıntı olur. Gerçi dava sonuçlanmadan kazandı gözü ile bakmakta istemiyorum.

Bir insanda herşey de namus ve şeref olmalı. Şahsen bende bu aracı dava açmak yerine bir başkasına aldığım fiyattan ya da daha fazlasına satabilirdim. Ama gerekirse 10 bin TL zarar ederim kimsenin hakkına girmem. Babam bu zamana kadar şerefiyle çalışıp kursağımızdan haram lokma geçirtmedi, ben bunu başkalarına yaparsam Babamın karşısında adam gibi duramam buda ölmekten beter zaten. Ama işte para için şerefsizlik yapıp, insanları kandıran bir sürü insan var. Sorsam hepsi ben adamım der...
    Teşekkürler Selçuk Bey, davayı avukat vasıtası ile açacağım. Şimdiye kadar 4 avukat ile görüştüm. Hepsi de bu dolandırıcılığa girebilir dediler. İşin içinde hem gizli ayıp var hem de ayıbı gizlemek için hileli yol var. İhtarnameyi 5 kasımda satıcıya noter vasıtası ile gönderdim. 8 kasımda satıcıya ulaşmış .Şimdilik hehangi bi cevap yok. Notere tebliğin ulaşmasını bekliyorum .Gelir gelmez avukatım vasıtasıyla dava açmayı düşünüyorum. İşleri hızlandırmak için en kısa zamanda bilirkişiyi ve sigorta bigilerini mahkemeden talep edeceğim. Bu arada arabayı kullanmayacağım için bağlatmayı düşünüyorum. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar da dokunmayı düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

6- Aracın sizden önce kaç sahip değiştirdiğini öğrenin, 5 yaşındaki bir araç 7 kez el değiştirmiş ise o araçta yolunda gitmeyen bir şeyler vardır demektir.

bunu nasıl öğreniyoruz üstad?

Hocam bunu Pol-Net ten öğrenebilirsin

google'da aradım ama bulamadım üstad.
    bir sorgulama ekranı falan mı var? yoksa ücret karşılığı dilekçe ile falan mı öğreniliyor.

Pol-Net Emniyet hizmetleri için kullanılan intranet ağıdır hocam.Normal vatandaşın görmesi mümkün değil.Anca Polis bi tanıdığınız görebilir.

• İnşallah en kısa zamanda sonuçlar ve adalet yerini bulur hocam. Size şimdiden kolaylıklar diliyorum.
    SELÇUK HOCAM BENDE ADANA DAYIM AMA MAHKEMEYE VERMEDİM. MAHKEMEDE SÜRÜRNÜR DURURSUN DEDİLER. ŞU AN İÇİN BEKLİYORUM. İHTARNAMEMYİ ÇEKELİ YAKLAŞIK 10 AY OLDU. ARABAYI SATLIĞA ÇIKARDIM. SATABİLİRSEM SATACAĞIM. AMA ZOR GİBİ. İNTERNETE KOYDUM. DURUMUNU DA YAZDIM.
  • Selçuk Bey çok geçmiş olsun.Acayip sinirlendim okurken.İnşallah kazanırsınız....
  • Çok sinir bozucu olylar...Allah sabır ve kolaylık versin.
  • one man one engine : Teşekkür ederim hocam, ilk başlarda bende çok sinirlenmiştim ama kabullendik mecburen.

Doritoch : Sağolun hocam, sona yaklaşmak üzereyim.
  • Selçuk Bey söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Öncelikle ülkedeki ağır işleyen "adaletsiz adalet" sisteminden dolayı dava açmak bile başlı başına cesaret işi.

Ben ilk mesajınızı okudum. Olaylar tümü ile anlatılmakta, benim gözden kaçırdığım bir şey mi var yoksa avukatsız mı yürütüyorsunuz bu işleri?

Eğer öyle ise azminizden dolayı öncelikle tebrik etmek gerek sizi.

Lafı fazla uzatmadan inşallah en kısa zamanda sorununuzdan kurtulursunuz. İlahi adalet de inşallah bu namus yoksunu insanların da cezasını verir.

Canı yanmayan anlayamaz sizi. Kim ne kadar dil dökse boş burada. Allah yardımcınız olsun, size güç kuvvet versin. Gerçekten büyük sabır varmış sizde.

Tekrar tekrar geçmiş olsun. İnşallah mutlu haberi tez zamanda duyarız siz ve sizin gibi aldatılmış insanlardan.

Sevgiler sagılar...

Bu arada dava açma sürünürsün diyen sivri zekalı tiplerin başına inşallah bu olay gelir, o zaman görürüm ben onları. Zaten bunların yüzünden insanlar dava açmak yerine aracı elden çıkartmaya çalışıyor, haliyle bu şeref yoksunu araç satıcılarına da gün doğuyor.

• üstyayla : Hocam iyi dileklerini için gerçekten çok teşekkür ederim. Pert olduğunu öğrendiğim de deyim yerimdeyse başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dava açtığım sırada her ne kadar kesin kazanırsın falan deselerde bu konuda gerçekten dava açmış ve kazanmış birini bulamadığım için buna inanıp sonrasında hayal kırıklığına düşmek istemedim.

Dava açmamdaki esas amaç belki kazanırım. Kazanamazsam da beni dolandıran bu adamı mahkeme de kendimle beraber süründürürüm dedim. Hiç olmazsa o paranın keyfini rahatça harcıyamasın dedim. Ayrıca kanuni olarak hakkımı aramazsam ilerde bundan pişmanlık duyacağımı da biliyordum.

Avukat tutmadım, tüm işlemlerimi baştan sonra kendim takip ediyorum. Bunun nedeni daha önce böyle bir davaya bakmış avukatı bulmak imkansız gibi bir şey, Avukat ta benimle beraber tecrübe kazanacak ve üstüne üstlük para alacak. Zaten İşim gereği Hukuğa yabancı biri olmadığımdan kendi başıma davayı takip ediyorum.

İyi dilekleriniz için tekrardan teşekkür ediyorum.

• Ben sizi tekrar tebrik ediyorum o zaman.

Can alıcı sözleriniz;

"Kazanamazsam da beni dolandıran bu adamı mahkeme de kendimle beraber süründürürüm dedim. Hiç olmazsa o paranın keyfini rahatça harcıyamasın dedim. Ayrıca kanuni olarak hakkımı aramazsam ilerde bundan pişmanlık duyacağımı da biliyordum"

olmuş.

Herkes zaten sizin gibi davransa bu dolandırıcılar rahat rahat cirit atamazlar. İnsanlar dava açmaktan nedense korkuyor.

Haksız da değiller, adalet sistemi gerçekten çok ağır işliyor. Bu yüzden azim ve sabrınızdan dolayı tekrar tebrik etmek isterim.

Hele ki bu işlerle ilgili avukat bulmanın zorluğundan, kendiniz sırtlanmanız...

Allah'ından bulsun deyip bir kenara çekilen cesaretsizlerden olmadığınız için tekrar kutluyorum sizi.

Allah sabrınızdan dolayı inşallah sizleri en kısa zamanda hem vaktinizden hem yaşadığınız sıkıntılardan dolayı ödüllendirir, hem de o ruhu bozuk pislik insanların cezasını verir.

Hem bu dünyada hem ilahi manada adaletin de en kısa zamanda tecelli etmesi temennisiyle.

Saygı ve sevgiler...

• Takip

• konuyu açan arakdaşm,
    çok geçmiş olsun,
    davanızda haklısınız,
    inşallah sonuçta da haklı çıkarsınız.
    davranışınız hepimize örnek olsun.
  • kolay gelsin

aracın iadesi söz konusumu yoksa pert değeri ile sizin aldıgınız değer arasındaki atıyorum 5, 6 bin liralık farkın tazminimi söz konusu. durum nasıl ilerliyor sonuçlanması hangisine daha yakın açıklayabilrmisin. umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 21 Kasım 2013; 14:51:49 >
  • derememo : Teşekkür ederim hocam, elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

mustafasadık : Hocam borçlar kanuna göre seçimlilik hakkı var. Yani malın iadesi ile verilen tüm paranın geri alınması ya da zarar oranı kadar paranın geri iade edilmesi. Bu seçimlilik hakkıda mahkemeyi kazanmam halinde bana ait olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.