Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herşey olması gerektiği gibi yürüyor inşallah en yakın zamanda sherşey biter
  • Öncelikle geçmiş olsun.Davanızın son aşamasına geldiğiniz içinde şimdiden hayırlı olsun.

Mahkemenizi keşke bir avukat aracılığıyla yürütseydiniz.Aşamaları tek tek okuyunca boşuna zaman kaybettiğinizi gördüm yine de geç olsun güç olmasın.

Mahkeme kalemine giderek bilirkişi raporunun karşı tarafa tebliğe çıktığından mutlaka emin olun boşuna zaman kaybetmezsiniz.

Bir sonraki duruşmaya kadar bilirkişi raporuna beyanlarınızı ve esas hakkında beyanlarınızı sunun eğer karşı tarafta beyanda bulunursa Hakim bir sonraki celsenizde karar verir.

Dosyanız karara çıktıktan sonra temyiz edilmez ve kesinleşirse İcra dosyası oluşturup haciz işlemlerinizi gerçekleştirmek için yeterli bilginiz yoksa mutlaka yardım alın.

Ve unutmayın Hukuk davaları ile Ceza davaları arasındaki en büyük fark Hukuk Davalarında Mahkeme taleple bağlıdır.Siz talep etmedikçe kendiliğinden karar veremez.

Mağduriyetinizi okuyunca nacizane bilgi vermek istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kadirdaglar : Teşekkür ederim Hocam, 2 yıl oldu gidip geliyoruz halen...

Adalet59 : Teşekkür ederim hocam, verdiğiniz bilgileri mutlaka dikkate alacağım. Özellikle İcra konusunda fazla bir bilgim yok, sistemin nasıl işlediği hakkında araştırma yapmam gerekecek. Avukat tutmama nedenim bu davayı kazanacağıma çok ta inancım olmamasıydı. Kaybedersem bir de avukat masrafları üzerime kalmasın dedim. Ayrıca ailece geçmişte avukatlar ile pek te iyi tecrübemiz olmadı. Avukata verdiğimiz para dava sonu kazancımızdan fazla olmuştu. Verdiğiniz bilgiler içinde tekrarda teşekkür ederim, bilgileriniz ile bize daha fazla yardımcı olursanız çok menmun oluruz.

Saygılarımla.
  • Selçuk ALAGÖZ:Ne yazık ki bazı meslektaşlarımızın olumsuz hareket ve davranışları her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de kötü örnek oluşturabiliyor.

Davanız sizin de anladığınız üzere sizin lehinize sonuçlanacak.Burada artık size düşen kararın çıkmasının ardından geciktirmeden icra dosyası açarak varsa karşı tarafın mal kaçırmasını önlemek amaçlı menkul ve gayrimenkul hacizlerini gerçekleştirerek alacağınız garanti altına olmak alacaktır.

Forumun asıl amaçlarından biri olan yardım etmeyi ise seve seve yaparım tabiki zaman ayırabildikçe.Uzun zamandır forumu üye olmadan takip edip artık üye olmamın en büyük nedenlerinden biride buydu aslında.Bazen basit bir bilgiye ihtiyaç duyulduğunda kimsenin cevap vermediği,yanlış yönlendirdiğini gördüğümde benimde faydan dokunsun istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adalet59 : Her meslekte bu tarz insanlar var malesef. Ama daha ciddi bir davam olsaydı o zaman mutlaka bir Avukata başvururdum zaten.

Değerli bilgileriniz için tekrardan teşekkür ediyorum ve sizi daha çok aramızda görmek istediğimizi belirtmek istiyorum hocam.
  • merhaba ,
    siteye girmeyeli uzun zaman oldu, insanlar ne kadar da karamsar bu davalar hakkında daha önce de yazdığım gibi dava açtım , Yargıtaya gitmişti onaylandı geldi ama satıcı öyle biri ki bu sefer de yargıtayın kararına itiraz etti. Yargıtay kararını Serkan beyle paylaştım. Şimdi bekliyorum tekrar dosyanın Yargıtay dan gelmesini. Artık son yolu deniyor arkadaş. İnsan yaptığından utanıp özür dilemek yerine bu kadarını yapabiliyormuş. beni bir kaç kişi aramıştı dava sonucu için eğer o arkadaşlar tekrar ararsa kararı onlarla paylaşabilirim. Yargıtay dan tam karar gelince de isteyen herkesle paylaşacağım.
  • gecce02 G kullanıcısına yanıt
    aynı durum bende de var. 1 ay sonra ilk dusurşmam olacak. ben davayı kesın kazanırım diyorum
  • tonyukuk76 T kullanıcısına yanıt
    Selam ben hiç bir duruşmaya katılmadım hepsine avukat katıldı öce onu belirteyim. Ama tüm detayları
    avukata aktardım ta ki yediğimiz yemeğe gittiğimiz yerlere kadar. Sizin davaya gidip gitmemenizin bir önemi yok bence. Önemli olan avukatın da her şeyi kadar bilmesi. Dediğim gibi adam yargıtayın da kararına itiraz etti zaten sonuçlandığında yani tekrar onaylandığında isteyen herkese kararı göndereceğim. Recep bey ben numaranızı kaydetmedim eğer ararsanız detayları sizinle paylaşabilirim.....
  • Ben davayı 10.04.2013 tarihinde açtım, şu ana kadar 2 duruşma gerçekleşti... Biz aracın pert olduğunu sigorta şirketini değiştirmek isterken aradığımız 3. sigorta tarafından öğrenmiştik. Hakime Hanım, son duruşmada Sigorta Şirketleri Birliğine bir yazı yazılmasına karar vermiş... "Alıcı sizi aradığında araç pert kayıtlı ise söylüyor musunuz, söylemek zorunda mısınız diye...."

Sigortalar Birliğinden gelecek cevabı az çok kestirebiliyorum.... "arıyorlar ama genellikle söylemiyoruz demeyeceklerine göre ne şiş yansın ne kebap tarzında bir cevap verecekler... avukatım da böyle düşünüyor ve böyle bir cevabın bizim elimizi zayıflatacağını düşünüyor... bir de aracı sahibinden.com ilanlarından beğenip almıştık... oraya da bir yazı yazılmasına ve ilanın istenmesine karar vermiş... şu anki durumumuz bu...

Dava açmayı düşünen arkadaşların avukat seçerken bu tür davalarda deneyimi olan avukatları seçmelerinde fayda var... sanırım biz avukat konusunda biraz şanssız çıktık...

Bir sonraki duruşma şubatta...

• arkadaşlar yalnış anlamayın kusura da bakmayın ama siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlayamıyorum

aracı satın alırken satıcı sizden aracı mı gizliyor yada göstermenize engel mi oluyor aracı gösteriyorsunuz araç güzel demek ki satın alıyorsunuz.kötü olsa zaten satın almayacaksınız aracın güzel olduğuna kanaat getirerek satın alıyorsunuz sonra ben bunu kaydı yüzünden beğenmedim al geri dünyanın neresinde böylebir uygulama var gösterirmisiniz bana rica etsem aldığınız ürün / mal sıfır değil 2.el sonuçta...

kaldı ki konuyu en başından alt üst ettim o kadar çok yazan çizen var ki hep boş muhabbet bir kişi de alın size resmi evrak diyen yok ancak ben size resmi evrak sunuyorum hemde devletin en yetkili ağzından en yetkili kişisi BAŞBAKAN yardımcısı ALİ BABACANIN hem yazılı hem sözlü beyanatı var bu konu ile ilgili PERT diye bir litaratürün olmadığını beyan etmiş ...

bu evrak davalılarınızın avukatlarının yada hakim ve savcılara sunulduğunda bütün davlarınızın düşeceğinizi ve davanızı kaybedeceğinizi düşünüyorum
    bakalım forumdaki çok bilmiş avukatlar bu resmi evraka ne diyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastlane81 -- 14 Aralık 2013; 11:02:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: üstyayla

Ben sizi tekrar tebrik ediyorum o zaman.

Can alıcı sözleriniz;

"Kazanamazsam da beni dolandıran bu adamı mahkeme de kendimle beraber süründürürüm dedim. Hiç olmazsa o paranın keyfini rahatça harcıyamasın dedim. Ayrıca kanuni olarak hakkımı aramazsam ilerde bundan pişmanlık duyacağımı da biliyordum"

olmuş.

Herkes zaten sizin gibi davransa bu dolandırıcılar rahat rahat cirit atamazlar. İnsanlar dava açmaktan nedense korkuyor.

Haksız da değiller, adalet sistemi gerçekten çok ağır işliyor. Bu yüzden azim ve sabrınızdan dolayı tekrar tebrik etmek isterim.

Hele ki bu işlerle ilgili avukat bulmanın zorluğundan, kendiniz sırtlanmanız...

Allah'ından bulsun deyip bir kenara çekilen cesaretsizlerden olmadığınız için tekrar kutluyorum sizi.

Allah sabrınızdan dolayı inşallah sizleri en kısa zamanda hem vaktinizden hem yaşadığınız sıkıntılardan dolayı ödüllendirir, hem de o ruhu bozuk pislik insanların cezasını verir.

Hem bu dünyada hem ilahi manada adaletin de en kısa zamanda tecelli etmesi temennisiyle.

Saygı ve sevgiler...

Hocam bir çok kişi bu yüzden ikinci el araba alamıyor 3-5 fazla verelimde sıfır olsun diye mantıktalar. Herkes tuttuğunu öpüyor. Eğer gerçekten namuslu galerisiyle ya da insansa verdiği arabayı geri alıyor. Değilse dava mı açıyorsun git aç sıkıyorsa diyor. Sonuçta dava açarken elimizde bu arabanın geçmişinde pert olmadığına dair adamın yazılı bir ifadesi yok. Ben söyledim kabul etti aldı dese aksini nasıl kanıtlayacaksınki ? Zaten Mahkeme-avukat vs vs uğraşmak sonunda da hiç bir şey elde edememek. Elde edilse bile elde edilenin yeteri kadar tatmin etmemesi. Herhangi bir tazminat söz konusu olmaması. Bu davranışın dolandırıcılık sayılmaması ve hapis vb cezaların olmaması al-satçıların çoğunun tuttuğunu öpmesine neden oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fastlane81

arkadaşlar yalnış anlamayın kusura da bakmayın ama siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlayamıyorum

aracı satın alırken satıcı sizden aracı mı gizliyor yada göstermenize engel mi oluyor aracı gösteriyorsunuz araç güzel demek ki satın alıyorsunuz.kötü olsa zaten satın almayacaksınız aracın güzel olduğuna kanaat getirerek satın alıyorsunuz sonra ben bunu kaydı yüzünden beğenmedim al geri dünyanın neresinde böylebir uygulama var gösterirmisiniz bana rica etsem aldığınız ürün / mal sıfır değil 2.el sonuçta...

kaldı ki konuyu en başından alt üst ettim o kadar çok yazan çizen var ki hep boş muhabbet bir kişi de alın size resmi evrak diyen yok ancak ben size resmi evrak sunuyorum hemde devletin en yetkili ağzından en yetkili kişisi BAŞBAKAN yardımcısı ALİ BABACANIN hem yazılı hem sözlü beyanatı var bu konu ile ilgili PERT diye bir litaratürün olmadığını beyan etmiş ...

bu evrak davalılarınızın avukatlarının yada hakim ve savcılara sunulduğunda bütün davlarınızın düşeceğinizi ve davanızı kaybedeceğinizi düşünüyorum
    bakalım forumdaki çok bilmiş avukatlar bu resmi evraka ne diyecekler

Kusura bakmayın da, ayıplı malın ayıbını ben nasıl bileceğim?

Servise götürdüğünüz araçların bile marazatı çıkabiliyor.

Servislerin bu araç ağır kaza geçirmemiştir vs gibi bir imzalı kaşeli evrak verdiğini gördünüz mü?

Bir aracı kırk servise nasıl götürebilirsiniz? Aracımın geçmişini tam olarak söylesem dahi aracımı satarken biri benden böyle bir istekte bulunsa

kibarca ret ederim. Evimin yakınında aracımın yetkili servisi var. İstediği ustasını çırağını tanıdığını alsın o serviste kendisi istediği gibi kontrol etsin.

Yok öyle 3-5 yere götürmek.

Ben bir soru soracağım. Türkiye'de bir aracın ağır hasarlı olup trafiğe çıkıp çıkamayacağına sigorta eksperinden başka kim bakıyor?

Bu konuda yetkili ,lafı sözü dinlenir bir kurum kuruluş var mı?

Kusura bakmayın ama yarın canınız yanarsa ben o zaman görürüm sizi. Allah düşürmesin ancak. Lütfen yanlış anlamayın.

Dünyanın neresinde var tabi. İkinci el olunca herkes tuttuğunu silksin. Ne güzel memleket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üstyayla -- 14 Aralık 2013; 13:13:15 >

• üstyayla kullanıcısına yanıt
    kayıt bir ayıp unsurumu önce ona bakmak lazım aracın fiziki hali hoşunuza gitmese zaten almıyorsunuz fakat kaydını öğrenince sanki araç evrim geçiriyormuş gibi birden bire pskolojik olarak o araçtan nefret ediyorsunuz bütün mesele bu zaten fiziken kötü olan bi araç olsa almayacaktınız demekki araç fiziken iyi durumda ki beğenip alıyorsunuz kimse beğenmediği bi aracı almaz ama kayıt çıkınca üşüyorsunuz bütün olay bu

• fastlane81 Paylaşmış olduğunuz şey kesinleşmiş mahkeme kararı değil. Milletvekillerinin sıkça yapmış olduğu yazılı soru önergesidir. Evet imzasında Sayın başbakan yardımcısının imzası bulunan resmi bir evrak ama bu evrak sadece altında imzası olan kişiyi bağlar.

Buyrun size 6098 sayılı borçlar kanunun 219. maddesini ekliyorum.

III. Ayıptan sorumluluk
    1. Konusu
    a. Genel olarak
    MADDE 219- Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur.
    Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.

Aynı marka, aynı model, aynı km, aynı donanım, aynı renge sahip iki aracın pert kayıtlı olan ile olmayan arasında nerden baksanız %20-40 arasında fiyat farkı oynuyor. Bu gerçek piyasa verisidir.

Ayrıca pert kaydı olan araçlara kasko şirketleri kasko yapmıyor. Yapsa bile çok yüksek fiyat istiyorlar ve olası bir kaza anında ya da çalınma durumunda aracın fiyatının yarısını ödüyor.

Kanun metninde gayet açık bir şekilde mağdur durumu açıklanmış. Bende size pert aracın insanı nasıl mağdur ettiğini yazdım. Halen bana pert olmasının kağıt üzerindeki gereksiz bir bilgi olduğunu söyleyebilecekmisiniz?

Ben 2 hakime, 1 savcıya sordum. Kazanırsın dediler,yinede kendi duruşmamın sonlanmasını bekliyorum. Sonucuda buradan paylaşacağım zaten. Bu Ülkede Adalet var mı göreceğim...

• quote:

kayıt bir ayıp unsurumu önce ona bakmak lazım aracın fiziki hali hoşunuza gitmese zaten almıyorsunuz fakat kaydını öğrenince sanki araç evrim geçiriyormuş gibi birden bire pskolojik olarak o araçtan nefret ediyorsunuz bütün mesele bu zaten fiziken kötü olan bi araç olsa almayacaktınız demekki araç fiziken iyi durumda ki beğenip alıyorsunuz kimse beğenmediği bi aracı almaz ama kayıt çıkınca üşüyorsunuz bütün olay bu

Çoğumuz araçları profesyonel biçimde inceyelemeyiz. Pert kayıtlı arabaların nerede nasıl toplandığı önem taşımaktadır. Forumda konusu olan pert kayıtlı bravo sahibi, farlarının düzgün aydınlatmadığı için sanayiye gittiğinde farlarının palio farı olduğunu öğrenmiş daha sonra başka vesileyle egzosunda Şahin parçası kullanıldığını öğrendikten sonra arabayı satmıştı. Bu sadece kayıt varmış olayı değil yani. Bu pert kayıtlı arabalar maliyetten kısmek için yan sanayi hatta daha kötü parçalarla toplanıyor. Sonrası malum tuttuğunuz yeri elinizde kalıyor. Hatta bazılarında hava yastıkları geri konulmuyor bile. Şimdi kim bunları anlayabilir ki ? şasiye alınmış darbe varsa bundan bahsetmek dahi istemiyorum resmen insanların hayatıyla oynamaktır bu. Ancak şasiye alınmış darbe yoksa, araba tamamen orijinal olarak toplanmışsa size hak verebilirim. Ama madem ayıp durumu yok siz pert kayıtlı araba alıyor musunuz ?

• Şaka gibi resmen ne kadar da boş yere uzayıp durmuş. Bilirkişiye dosyayı geç veren sistem ve anadolu sigortanın vurdumduymazlığı hakkaten şaka gibi
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    selçuk bey siz kendinizdemisiniz altında imzası olan kişi BAŞBAKAN YARDIMCISI nasıl sadece kendini bağlar diyorsunuz ben zaten mahkeme kararı diye bir evrak sunmadım sunduğum evrakta BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACANIN yazılı beyanı PERT ile tanımlanmış birşey yoktur diyor bu sadece alibabacanı mı bağlıyor yani

sizin yazmış olduğunuz madde sıfır tüketim malları için geçerli 2.el için değil

ben bu beyanatı gördüten sonra kazanacağınızı düşünmüyorum çünkü 5664 e atılan mesajlarda dahi PERT İN P si yok
  • dusau kullanıcısına yanıt
    arkadaşınız alırken hiç göstermemiş mi arabayı yada göstermişte alın mı demişler palio farı takılmış olan bravoya mı güzel al demişler bırakın canım bu işleri zaten bravoya palio farı takılamaz sizler kafanızı kaldırın ve internetteki hasarlı araç ilanlarına bir göz atın binlerce toplanmayı bekleyen araç var bu araçlar toplanıp piyasaya geri döncek her satılan araç şasiden mi hasar alarak pert oluyor yada hava yastıkları açarak mı ben pert kayıtlı araç alırım veya almam polemiğine girmiyorum alırken baktırıyorsunuz kaydına da bakacaktınız diyorum
  • quote:

arkadaşınız alırken hiç göstermemiş mi arabayı yada göstermişte alın mı demişler palio farı takılmış olan bravoya mı güzel al demişler bırakın canım bu işleri zaten bravoya palio farı takılamaz sizler kafanızı kaldırın ve internetteki hasarlı araç ilanlarına bir göz atın binlerce toplanmayı bekleyen araç var bu araçlar toplanıp piyasaya geri döncek her satılan araç şasiden mi hasar alarak pert oluyor yada hava yastıkları açarak mı ben pert kayıtlı araç alırım veya almam polemiğine girmiyorum alırken baktırıyorsunuz kaydına da bakacaktınız diyorum

hocam ben forumdan gördüğüm konuyu söylemiştim, adam ucuz diye pert kayıtlı aldım demişti ama bu kadarda tahmin etmemiştim diye yazmıştı yani şahin parçası bravoda . Benim dediğim araba hasarsız diye satılıpta sonradan pert kayıtlı olduğu anlaşılması durumunda bu gibi durumlar yaşanabilir. Çünkü araba toplanırken en ucuz parçalar kullanılıyor yan sanayi bile olmuyor kimi zaman. Helede şaside hava yastıklarında bir durum varsa resmen insan hayatıyla oynamaktır diyorum. Tanıdığım bir poliste pert kayıtlı arabayı itelemişler öyle düşük rütbe de değil yıl 2006 falan kaza yapmış hava yastıkları açılmamış çünkü hava yastığı yokmuş. Çoluk çocuk ölüyorduk az daha diyor. Yani adamlar polisi bile dolandırıyor. Normal vatandaş ne yapsın.

örnek;
    quote:

Öncelikle geçmiş olsun, sizi anlayabiliyorum.
    Bende 2 ay önce 99 Opel Corsa aldım, ilk kez araba aldığım için tecrübesizdim bu konuda. Satan kişi, bizim güvenliğe çok önem verdiğimizi bilen bir kişiydi çünkü ben hemen hemen bütün akrabalarımı trafik kazasında kaybettim, o yüzden kandırılcağım pek aklıma gelmemişti, tramer kayıtlarıda tertemizdi, ekspertiz yaptırma gereği duymadık bu yüzden çünkü paramız arabaya ucu ucuna yetiyordu zaten. Ertesi gün yağmur yağdı ve tavanın sağ üst tarafının ıslandığını farkettim içerden ve biraz kıllandım, bir kaç tamirciye gittim ve arabanın sağ tarafından büyük bir kazası olduğunu söyledi, ama çok fazla inanamadım çünkü hasar kayıdı bulunmuyordu.
    Daha sonra anladıkki, arabanın pert kayıdı varmış tramerde, ama şasi numarasındaki sıfırlar "O" ile değiştirilerek kayıt girilmiş, o yüzden gerçek şasi numarasında hasarsız gözüküyor. Bunun üzerine satıcı kişiyi aradım durumu anlattım bilmiyordum falan dedi, pek üstelemedim hemen avukat buldum ve ihtarname çektik. Aracı geri almayı kabul ettiler ama şu anda o kadar nakit olmadığını söylediler. Araba bir galeriye durumu söylenerek 3-4bin lira altında satılcak ve üstünü onlar tamamlıcak, ama hala beklemedeyiz. Umarım davaya gerek kalmadan hallolur, eğer dava açılcak olursa tazminat davası ve dolandırıcılıktanda(şasi numarası olayı) dava açacağım zaten.
    Sizede iyi şanslar, sıkıcı bir durum ama sonucu iyi olacaktır.

yani biz diyoruzki adam pert kayıtlı olduğunu söylemeli. Yok söylemeden satıyorsa bu suçtur. Siz diyorsunuzki pert kayıtlıysa ne olmuş benim anladığım bu.

• Yazdığım maddenin yalnızca 0 ürünler için olduğunu nerden öğrendiğinizi söyleyebilirmisiniz?

Başbakan bile söylese Hukuksal açıdan mahkemeleri bağlamaz diyorum. Meclis toplanır Yasama yetkisini kullanarak yasayı koyar, mahkemelerde ona uygun olarak karar verir.

Bu bir mahkeme kararı olsaydı, Emsal karar teşkil ederdi, ama mahkeme kararı değil. O yüzden hiç bir hakim de buna bakarak karar vermez.

O yüzden Kesinleşmiş mahkeme kararını görmeden hiç bir şeye itimat etmiyorum. Benim davam da eninde sonunda karara bağlanacak. Hakim ve Savcı tanıdıklara sordum. Kazanırsın dediler, bu forumda kazanamıyacağımı söyleyenlerde oldu.

Herkesin kendi şahsi fikri saygı duyarım. Ben bu davayı %100 kazanırım umuduyla da açmadım zaten. En kötü ihtimalle bana bu aracı satan saktekarı süründürürüm diye düşündüm.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.