Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NovaTHOR: Zaten araca yaptığım masrafların faturalarını dava dilekçeme eklemiştim yeni faturalarıda ekliyeceğim. Aslında ben bu konuyu dava açtıktan sonra açacaktım ama o kadar çok mağdur insan var ki bende dava sonuçlanmadan gelişmeleri yol göstermesi için özetle anlatıyorum. Dava sonuçlandığında da ne var ne yok herşeyi paylaşacağım zaten.

Lord Sparhawk : Hocam babama araç alacaktık 2 ay boyunca piyasayı araştırdım bir tane düzgün araç bulamadım. Baktık olmuyor gittik baz donanım sıfır bir araç aldık. Kafamız rahat en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgrow

Arkadaşım öncelikle geçmıs olsun. Kendımde sizin gibi pert kayıtlı araç aldım. bana yol gosterecegınızı umuyorum. Tesekkurler tlf no 0536 3441347 ismim Adnan AKTOĞ

Adnan bey, probleminizi buradan paylaşsanızda, tüm arkadaşlar bilgi sahibi olsa daha iyi olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 9 Kasım 2013; 18:10:24 >
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Birde bizlere adalet sistemine güvenmemiz gerektiğini öğretiyorlar, bu kadar ağır işleyen bir sisteme nasıl güvenilir ki anlamak gerçekten zor. Mahkeme sizin lehinize karar alacak gibi görünüyor umarım her şey yolunda gider. Babanıza sıfır araç almak ile gerçekten doğru yaptınız bu zamanda maalesef ikinci el araç piyasası bitik durumda hem fiyatlar aşırı şişkin hemde güvenilmez...
  • Tüm arkadaşlara tekrar geçmiş olsun. Ben de pert araç mağduruydum.Mahkemeye verdim ve davayı kazandım.Aracı iade ettim ve verdiğim parayı geri aldım.Mahkeme yasal faize hükmetmedi.kullandığıma saydı. mahkeme Yargıtay aşaması ile 2.5 yıl sürdü.Bu konu ile ilgili geçmiş sayfalarda yazılarım var.Bu tarz sorunu olan arkadaşlar oradan detayları öğrenebilirler.
  • MERHABA ARKADAŞLAR. ARABAMI ALALI YAKLAŞIK 1,5 YIL OLDU. ARACIMIN PERT OLDUĞUNU 6. AYINDA ÖĞRENDİM. KARŞI TARAFA İHTARNAME ÇEKTİM. ARADAN YAKLAŞIK 10 AY GİBİ BİR SÜRE GEÇTİ. ACABA ŞİMDİ DAVA AÇSAM HAK İDDAA EDEBİLİRMİYİM. TEŞEKKÜRLER.
  • Slm arkadaslar bu forumda baska bir konuda davami ionustum bilen bilir 2012 haziran ayinda cordoba aldim internetteki ilanda kesinlikle kazasi yok yaziyor aldiktan bir gun sonra servise goturdum servis aracun agir hasarli oldugunu soyledi satana dedim para yok dedi dava actim 1. Dava dosya eksik 2. Dava sigorta bilgisi eksik 3 servis bilgisi 4 servis bilgisi simdi kasim 17 1 yili gecti evrak pesindwyiz davali itiraz ediyor pert oldugunu biliyordu dedi boyle anlariyorum cunku cok sikildim. Daha arac bilor kisoye gitmedi bile adaletini sevdigim dunya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu insanı araç aldırmaktan soğutur!!!
  • Lacano; Malesef devlet büyüklerimiz bu konuda bir adım atmıyor. Yargılama süreleri şu veya bu sebeple haddindan fazla uzun. Ve bunu düzeltmek için sistemin komple değişmesi gerektiğini düşünüyorum. İkinci el otomobil işi şans işi falan değil artık. Ciddi uzun uğraş ve dedektiflik işi olmuş. Ben 2 ay boyunca aradım bulamadım güzgün bir araç. İmkan varsa baz donanım olsun, küçük olsun sıfır otomobil almak en güvenli yol.

cs_cakal : Teşekkür ederim hocam, sizede geçmiş olsun. Çok az da olsa faydam olduysa ne mutlu bana...

Davanızı avukat vasıtası ile mi açacaksınız yoksa davayı tamamen siz mi takip edeceksiniz? Eğer Dilekçe konusunda yardım isterseniz size bir örnek gönderebilirim.

Şuan yapmanız gereken iyi bir dava dilekçesi hazırlayıp, elinizdeki ne var ne yok tüm deliller ile birlikte toplayıp Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmak. Satıcının size gönderdiği mesjdan da davada bahsedin. Mesajı silseniz dahi GSM operatörleri tarafından saklanmaktadır. Dilekçenizde açıkça yanlış şasi numrası gönderilerek dolandırıldığınızdan bahsedin. Mahkeme zaten GSM şirketinden görüşme ve mesaj kayıtlarını isteyecektir.
    Bu ne işe yarar dediğiniz en ufak ayrıntıları bile atlamayın, her şeyi açık açın yazın. Ayrıca cebinizde 1000 TL gibi bir nakit para bulundurun. Mahkeme sizden gider avansı olarak alacak süpriz olmasın sonra.

handuvarları : Başka bir hakim tanıdık ta yasal faizin alınamıyacağından bahsetmişti hocam. Yine de kendi paranızı kurtarmanız bile çok iyi. Umarım bende kendi paramı alabilirim. Bu arada mahkeme masraflarını da tahsil edebildiniz mi?

arfi01 : Evet hocam hak idda edebilirsiniz. Yalnız fazla geç kalmamaya bakın. Asliye Hukuk Mahkemesine yol görünüyor sizin için.

ahmeterdemir : Geçmiş olsun hocam, o istediği kadar söyledim falan desin. Burda önemli olan aracın piyasa değeri ile sizin noter satış sözleşmesinde almış olduğunuz fiyat. Piyasa fiyatı 30 binlira olan aracı orda 23 bin TL ye aldığınız görünürse zaten hak idda edemezsiniz zaten. Ama zaten temizinin 30 bin tl olan aracı sizde 28-33 bin tl gibi bir rakama aldıysanız sizin haklı olduğunuz anlaşılacaktır.

NovaTHOR : İkinci el otomobil alırken çok dikkat etmek gereli hocam, Bana kaç tane forumdan pert araç mağduru arkadaş özelden mesaj attı hatırlayamıyorum bile. O kadar çok mağdur arkadaş var ki çoğu bu konuya yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 12 Kasım 2013; 12:03:04 >

• Geçmiş olsun abi, ilk mesajı okurken ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok.

Allah size sabır, cebinize mahkeme masraflarını karşılamak için!!! bolca para nasip etsin. O işini yarım yamalak yapan insanların da Allah cezasını versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Lacano; Malesef devlet büyüklerimiz bu konuda bir adım atmıyor. Yargılama süreleri şu veya bu sebeple haddindan fazla uzun. Ve bunu düzeltmek için sistemin komple değişmesi gerektiğini düşünüyorum. İkinci el otomobil işi şans işi falan değil artık. Ciddi uzun uğraş ve dedektiflik işi olmuş. Ben 2 ay boyunca aradım bulamadım güzgün bir araç. İmkan varsa baz donanım olsun, küçük olsun sıfır otomobil almak en güvenli yol.

cs_cakal : Teşekkür ederim hocam, sizede geçmiş olsun. Çok az da olsa faydam olduysa ne mutlu bana...

Davanızı avukat vasıtası ile mi açacaksınız yoksa davayı tamamen siz mi takip edeceksiniz? Eğer Dilekçe konusunda yardım isterseniz size bir örnek gönderebilirim.

Şuan yapmanız gereken iyi bir dava dilekçesi hazırlayıp, elinizdeki ne var ne yok tüm deliller ile birlikte toplayıp Asliye Hukuk Mahkemesine dava açmak. Satıcının size gönderdiği mesjdan da davada bahsedin. Mesajı silseniz dahi GSM operatörleri tarafından saklanmaktadır. Dilekçenizde açıkça yanlış şasi numrası gönderilerek dolandırıldığınızdan bahsedin. Mahkeme zaten GSM şirketinden görüşme ve mesaj kayıtlarını isteyecektir.
    Bu ne işe yarar dediğiniz en ufak ayrıntıları bile atlamayın, her şeyi açık açın yazın. Ayrıca cebinizde 1000 TL gibi bir nakit para bulundurun. Mahkeme sizden gider avansı olarak alacak süpriz olmasın sonra.

handuvarları : Başka bir hakim tanıdık ta yasal faizin alınamıyacağından bahsetmişti hocam. Yine de kendi paranızı kurtarmanız bile çok iyi. Umarım bende kendi paramı alabilirim. Bu arada mahkeme masraflarını da tahsil edebildiniz mi?

arfi01 : Evet hocam hak idda edebilirsiniz. Yalnız fazla geç kalmamaya bakın. Asliye Hukuk Mahkemesine yol görünüyor sizin için.

ahmeterdemir : Geçmiş olsun hocam, o istediği kadar söyledim falan desin. Burda önemli olan aracın piyasa değeri ile sizin noter satış sözleşmesinde almış olduğunuz fiyat. Piyasa fiyatı 30 binlira olan aracı orda 23 bin TL ye aldığınız görünürse zaten hak idda edemezsiniz zaten. Ama zaten temizinin 30 bin tl olan aracı sizde 28-33 bin tl gibi bir rakama aldıysanız sizin haklı olduğunuz anlaşılacaktır.

NovaTHOR : İkinci el otomobil alırken çok dikkat etmek gereli hocam, Bana kaç tane forumdan pert araç mağduru arkadaş özelden mesaj attı hatırlayamıyorum bile. O kadar çok mağdur arkadaş var ki çoğu bu konuya yazmıyor.

Bende araç alma arifesindeyim ama maalesef paranoyak oldum desem yeridir. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve mümkünse yetkiler daha sağlıklı bir sistem oluştursunlar.

• İkinci el otomobil alacaksanız

1- Galeriden fiyat dahi sormayın, Geçmişte her hangi bir şekilde bir Galerici ile temas kurmuş bir aracı almayın. Galerici ile ilgili tek bir kelime dahi duysanız o aracı almayın.

2- Satıcının tipine bakın, At hırsızı, saktekar, zibidi, apaçhi v.b görünen adamların araçları ne kadar mantığınıza uygun olsa da almayın.

3- Saygın meslek gruplarına sahip insanların araçlarına bu kesin temizdir diyip birazdan anlatacağım adımları atlayarak hemen aracı almayın.

4- Aracın her hangi çalışmayan bir aksamı varsa yine almayın (takılan sinyal kolu, arızalı sunroof, yırtık döşeme, patlak sinyal lambası) Bu arızaları fiyattan düşerim demeyin, aracının ufak arızaları ile ilgilenmeyen adam aracına genel olarak bakmıyordur zaten. Bu zihniyetteki adamların hiç bir malını almayın. Araç tamamen orjinal ve çalışmayan hiç bir aksamı bulunmamalı.

5- Aracın Ruhsat bilgilerini isteyin (Bilgilerin doğru olduğunu teyit edin) 2-3 tane farlı sigorta şirketinden kasko yaptıracak gibi fiyat isteyin.

6- Aracın sizden önce kaç sahip değiştirdiğini öğrenin, 5 yaşındaki bir araç 7 kez el değiştirmiş ise o araçta yolunda gitmeyen bir şeyler vardır demektir.

7- İlk sahibinden araç bulursanız çok iyi olur, Çünkü sıfır aldığı için 10 yıl bile geçse aracına çoğunlukla sıfır gibi özenli davranacaktır.

8- Aracın yetkili servise en son kaç km de bakıma girdiğini araştırın.

9- Aracın muayne geçmişini öğrenin.

Yukarıdaki husularda araç geçtiyse gelelim bir sonraki aşamaya;

10- Aracı iyi bir kaportacı ustasına gösterin. Şahin doğan tarzı araçlarla uğraşandan ziyade Lüks araçların kaporta işlerini yapanlar tercih sebebi olmalıdır. Ve mutlaka boya ölçüm cihazları ile kontrol ettirin.

11- Aynı araçtan daha önce kullanmış bir arkadaşınız varsa yanınıza mutlaka alın, ustanın bile anlıyamıyacağı farklılıkları o anlıyacaktır.

12- O araca bakan özel bir servis ustasına aracın mekanik aksamını kontrol ettirin.

Baktınız herşey normal, aracı alacaksınız. Parayı elden vermeyin, ya banka hesabına havale edin ya da blokeli çek falan yaptırın.

Bu yazdıklarım tamamen kendi kişisel görüşlerimdir, bana paranoyak demeyin çünkü sütten ağzım fena yandı.

Az kalsın unutuyordum, sıfır bir otomobil alacaksanız da mutlaka boya ölçüm cihazı olan kaportacı ile gidin. Şaka falan yapmıyorum

• 0nur! : Teşekkür ederim kardeşim, Malesef memleket kanı bozuk şerefsizlerle dolu. İnşallah kazanacağım bu davayı...

NovaTHOR : Hocam aman diyorum aceleye getirmeyin bu işi, sabırla bekleyin ve iyice araştırın.
  • quote:

NovaTHOR : Hocam aman diyorum aceleye getirmeyin bu işi, sabırla bekleyin ve iyice araştırın.

Artık bekleyecek takatim kalmadı, biraz daha beklersem eşim beni öldürecek. Sabah işe gitmek için 2 -3 defa vasıta değiştiriyor ve çok üşüyor( Kayseri deyiz). Sivas'ta bir araç buldum, ilk elden 22 bin kmde garantisi devam eden, arka tampon ve bagaj değişmiş (3400tl tramer sorgusunda hasar kaydı var). Fotosunu filan yolladı ve şase ile motor numarasını verdi. Yarın sorgulatacağım, arkadaşımın eniştesi sigortacı ondan sorgulatacağım ve farklı sigortacıları arayacağım kasko yaptıracakmış gibi soracağım (senden edindim bu bilgiyi de). Yetkili servise göstermeyi düşünüyorum çünkü gideceğim ilde kimseyi tanımıyorum. Yetkili servisi ekspertiz kağıdı vermeleri için zorlayacağım. Ama ne yalan söyleyeyim kalbim sıkışıyor düşününce ya alırım ve başka bir şey çıkarsa diye, keşke param biraz daha olsa da "0" alabilsem.

• quote:

6- Aracın sizden önce kaç sahip değiştirdiğini öğrenin, 5 yaşındaki bir araç 7 kez el değiştirmiş ise o araçta yolunda gitmeyen bir şeyler vardır demektir.

bunu nasıl öğreniyoruz üstad?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Hocam bunu Pol-Net ten öğrenebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkke_3319

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Hocam bunu Pol-Net ten öğrenebilirsin

google'da aradım ama bulamadım üstad.
    bir sorgulama ekranı falan mı var? yoksa ücret karşılığı dilekçe ile falan mı öğreniliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NovaTHOR

quote:

Artık bekleyecek takatim kalmadı, biraz daha beklersem eşim beni öldürecek. Sabah işe gitmek için 2 -3 defa vasıta değiştiriyor ve çok üşüyor( Kayseri deyiz). Sivas'ta bir araç buldum, ilk elden 22 bin kmde garantisi devam eden, arka tampon ve bagaj değişmiş (3400tl tramer sorgusunda hasar kaydı var). Fotosunu filan yolladı ve şase ile motor numarasını verdi. Yarın sorgulatacağım, arkadaşımın eniştesi sigortacı ondan sorgulatacağım ve farklı sigortacıları arayacağım kasko yaptıracakmış gibi soracağım (senden edindim bu bilgiyi de). Yetkili servise göstermeyi düşünüyorum çünkü gideceğim ilde kimseyi tanımıyorum. Yetkili servisi ekspertiz kağıdı vermeleri için zorlayacağım. Ama ne yalan söyleyeyim kalbim sıkışıyor düşününce ya alırım ve başka bir şey çıkarsa diye, keşke param biraz daha olsa da "0" alabilsem.

Hocam az önce bir tanıdık benimle konuştu, aldıkları araba da 7 bin tl yakın masraf çıkmış araba da 12 bin tl civarındaki bir araç. Yani kesinlikle iyice araştırmadan araç almayın, kesinlikle acele de etmeyin. Bulunduğunuz şehirden araba almanız sizin için kolay olur ama araç temizse alabilirsiniz. Bu arada bahsettiğiniz aracın ilanını pm olarak atabilirseniz belki fikir sahibi olabilirim.

• panthera52 : Trafik tescilden öğrenebiliyorsunuz hocam, ama normal vatandaşla bu bilgileri paylaşıyorlar mı bilmiyorum. Yine de araç satın alacaksanız ve sizden önce kaç kez el değiştirdiğini sorarsanız ya da ruhsatla giderseniz (normalde sadece plaka yeterli) bu bilgileri verebilirler. Yani bunu öğrenmenin yeri Trafik Tescil.

kkke_3319 : Hocam işi biliyorsun
  • Hocam konu çok uzun tam olarakta anlayamadım davayı opel yetkili servise mi açtınız yoksa satıcıya mı ? Şayet satıcı size pert kayıtlı olduğunu söyleseydi ve o şekilde almış olsaydınız da yine bu davayı kazanma şansınız varmıydı? merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Hocam konu çok uzun tam olarakta anlayamadım davayı opel yetkili servise mi açtınız yoksa satıcıya mı ? Şayet satıcı size pert kayıtlı olduğunu söyleseydi ve o şekilde almış olsaydınız da yine bu davayı kazanma şansınız varmıydı? merak ettim

Hocam davayı aracı bana satan adama açtım. Çünkü aracı alırken bana pert kayıtlı olduğunu söylemedi. Servis olayına gelirsek, ben aracı alırken servise gösterdim ama adamlar bırak pert kaydını aracın darbesi dahi olmadığını sadece boyalı olduğunu söyledi. Ama aracı bana satan adam olduğu için davayı ona açtım.

Şuan için bilirkişi tamamen beni haklı buldu. Aracı zamanında piyasa değerinde aldığım için, servise kontrol ettirdiğim için benim bu aracı değerinde satın alıp kullanmak isteyen biri olduğum kanaatine vardılar. Aracı satan adam duruşma esnasında aracın pert olduğunu bende bilmiyordum, servise gösterdi suç servisin diyerek aklı sıra ben bilmiyorum kurtulurum düşüncesinde davranması da tamamen benim işime yaradı. Bilirkişi raporunda; davalı taraf duruşma esnasında aracın pert olduğunu "bende bilmiyorum demesi üzerine" davacıya (yani ben) pert olduğunu söylemediği anlaşıyor yazmışlar .

Netice olarak Bilirkişinin raporu tamamen benim lehimde. Gelelim sorunuza, ben davamı gizli ayıp olarak açtım. Yani adamın bana aracı satarken pert olduğunu gizlemesi yüzünden. Ama adam bana pert olduğunu söyleseydi o zaman gizli ayıptan dolayı dava açamazdım. Pert olduğunu bile bile aldığın zaman neyi ıspat edeceksin ki hem?

Bu da ilgili kanun maddesi

3. Alıcının bildiği ayıplar
    MADDE 222- Satıcı, satış sözleşmesinin kurulduğu sırada alıcı tarafından bilinen ayıplardan sorumlu değildir.
    Satıcı, alıcının satılanı yeterince gözden geçirmekle görebileceği ayıplardan da, ancak böyle bir ayıbın bulunmadığını ayrıca üstlenmişse sorumlu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 13 Kasım 2013; 16:11:22 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.