Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüketici kanunlarına bakarsanız o maddenin sıfır emitalar için geçerli olduğunu sizde göreceksiniz ve hiç bir hakim yada savcı davanın gidişatını ve davacıyı dinlemeden kesin kazanırsın diyemez dava görülmeden kim haklı kim haksız bilinemez

devletin en yetkili kişisi yazılı beyanat veriyor pert kelimesinin sigortacılık sektöründe bir tanımlaması yok diye bu kelime kullanılmıyor onun yerine tam hasar yada ağır hsar gibi terimler var diyor siz ise olmayan bir terim kelime üzerinden dava açıyorsunuz sektörde resmi bi şekilde anlamı olmayan yada sektörde kullanılmayan bu kelime üzerinden dava açıyorsunuz olmayan birşeyi idda etmektesiniz SAYIN ALİBABACANIN beyanatına göreundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastlane81 -- 15 Aralık 2013; 14:45:02 >
  • dusau kullanıcısına yanıt
    anlatmak istediğim sey pert kaydı diye birşey yok diye ALİBABACANIN beyanı var ekte olmayan pert kaydını mı söylemeli satıcı sizce ?
  • Pert kaydı diye tabir ettiğimiz şey aracın bir kaza geçirmiş olması ve bu kaza neticesinde sigorta şirketinin bu aracı kazanın ağırlığı nedeni ile tamir ettirmeyip trafikten çekilmesidir. Ve buna bağlı olarak aracın bu ağır kaza durumu yüzünden Sigortacıların kara listesine eklenip Kasko yapmamaları, ve bu olaylar silsilesine bağlı olarak bu kayıt yüzünden aracın ikinci el değerinin ciddi oranda düşmesi. Bu ağır kaza yüzünden araçta oluşan mekanik ve elektroniksel olarak artık stabil olmamasından bahsetmiyorum bile.

Biz burda olaydan bahsediyoruz, isim pert olur, tam ziya olur veya başka bir şey olur. Önemi olan aracın geçmişindeki bu ağır kazanın ve sigorta şirketlerinin kara listesindeki kaydının söylenmemesi, gizlenerek satılmasıdır. Bir isme takılmanın çok ta anlamı yok.

Şu kanun maddesine gelirsek;

Tüketiciyi Koruma Kanunu 6502 dir.

Borçlar Kanunu ise 6098 dir.

Benim eklediğim ve davamı açmış olduğum Kanun maddeside 6098 sayılı Borçlar kanunun 219. Maddesidir.

• Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    aralıkta duruşmanız vardı ne oldu takip edemedikde selçuk bey..açıkcası herşey için kanun çıkar meclisten bu işler için çıkmaz anlamadım gitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

aralıkta duruşmanız vardı ne oldu takip edemedikde selçuk bey..açıkcası herşey için kanun çıkar meclisten bu işler için çıkmaz anlamadım gitti..

Hocam bilirkişinin raporunda eksiliklik varmış, Hakim bunların tamamlanması için bilirkişiye ek süre verdi. Ocağın sonuna duruşma günü verildi.
  • Sonunda kazanmışsınız sevindim.

Yeni araç alacak arkadaşlara benden birkaç tavsiye,

1. Öncelikle mutlaka aracın plakasını yazıp 5664'e mesaj atın. 4 TL'lik bir masraf ancak plakası değişmiş olsa bile geçmişi gönderiliyor.
    2. Aracın şase veya motor numarasını veya en garantisi plaka ile belge seri nosunu acentenize verin, onlar motor ve şase numarasından sorgulayabilirler.
    3. Sbm'nin sisteminde 10 sene öncesine kadar kayıtlar var. Örnek veriyorum , 2007 model bir araç aldınız ve geriye dönük şasede kasko veya trafik sigortasını sorguladınız. Aracın model yılından itibaren sigortası varsa sıkıntı yok ancak bir baktık 2009'dan başlıyor bunda bir sıkıntı var demektir.
    4. Yetkili servis veya ekspertiz servisleri hasara bakıyor ancak bazı hasarlar atlanabiliyor. Yakın zamanda bir müşterim böyle bir aracı getirdi, kaportada hiç hasar yok ancak araç sel hasarı almış beyin vs değişince ağır hasar kaydı oluşmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

quote:

Hocam bilirkişinin raporunda eksiliklik varmış, Hakim bunların tamamlanması için bilirkişiye ek süre verdi. Ocağın sonuna duruşma günü verildi.

karar duruşmasımı olacak çok uzadı bu iş tabii yargıtay olayıda var bu işin. yine siz 2014 un sonunu görürsünüz bana kalırsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastlane81

arkadaşlar yalnış anlamayın kusura da bakmayın ama siz neyin kafasını yaşıyorsunuz anlayamıyorum

aracı satın alırken satıcı sizden aracı mı gizliyor yada göstermenize engel mi oluyor aracı gösteriyorsunuz araç güzel demek ki satın alıyorsunuz.kötü olsa zaten satın almayacaksınız aracın güzel olduğuna kanaat getirerek satın alıyorsunuz sonra ben bunu kaydı yüzünden beğenmedim al geri dünyanın neresinde böylebir uygulama var gösterirmisiniz bana rica etsem aldığınız ürün / mal sıfır değil 2.el sonuçta...

kaldı ki konuyu en başından alt üst ettim o kadar çok yazan çizen var ki hep boş muhabbet bir kişi de alın size resmi evrak diyen yok ancak ben size resmi evrak sunuyorum hemde devletin en yetkili ağzından en yetkili kişisi BAŞBAKAN yardımcısı ALİ BABACANIN hem yazılı hem sözlü beyanatı var bu konu ile ilgili PERT diye bir litaratürün olmadığını beyan etmiş ...

bu evrak davalılarınızın avukatlarının yada hakim ve savcılara sunulduğunda bütün davlarınızın düşeceğinizi ve davanızı kaybedeceğinizi düşünüyorum
    bakalım forumdaki çok bilmiş avukatlar bu resmi evraka ne diyecekler

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI)

sayın fastlane81 siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bende onu anlamadım....

Bir sade vatandaş size göre bir bakışla, bir mesajla herşeyi çözecek... yok böyle birşey... ben arabanın pert kayıtlı olduğunu 3. sigorta şirketinden öğreniyorum... peki diğer sigorta şirketleri neden söylemiyor...

sizin dediğiniz "cin olmazsanız çarpılmayı hak etmişsiniz" demeye geliyor....

sade vatandaş ölsün, karşısındakinin sözüne güvenen ölsün öylemi....

zaten biz bu durumu hak etmiş oluyoruz size göre...

belki bu davalar şimdilik sonuç vermeyecek ama birgün gelecek, insanlar artık bu sahtekarlığı yapmaktan çekinecek....

buda beğenmediğiniz bizim gibi insanların çabaları ile olacak...

• aysedeniz kullanıcısına yanıt
    evrakta pert diye birşeyin olmadığı yazıyor ben soruyorum şimdi size eğer aracınızın tramerde kaydı olmasaydı yani kaskosuz kaza yapmış bir araç olmuş olsa ve sizde aracı satın alsaydınız ne olacaktı kaydı olmayacaktı sizde sesinizi çıkartmayacak yada çıkartamayacaktınızı değil mi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

quote:

karar duruşmasımı olacak çok uzadı bu iş tabii yargıtay olayıda var bu işin. yine siz 2014 un sonunu görürsünüz bana kalırsa..

Malesef Adalet mekanizması çok ağır işliyor. 2014 te bu iş sonuçlanıp biterse benim için çok iyi.

• quote:

evrakta pert diye birşeyin olmadığı yazıyor ben soruyorum şimdi size eğer aracınızın tramerde kaydı olmasaydı yani kaskosuz kaza yapmış bir araç olmuş olsa ve sizde aracı satın alsaydınız ne olacaktı kaydı olmayacaktı sizde sesinizi çıkartmayacak yada çıkartamayacaktınızı değil mi

Halam da erkek olsaydı, Amcam olurdu o zaman.
  • quote:

siz bir malı satıyorsanız ve hele ki; araç ise, gizli-açık tüm kusurlarını karşı tarafa söylemek durumundasınız....

bile bile söylemiyorsanız, "ayıplı mal" satmış olursunuz.... mesele budur...

kelime oyunları ile bu işi kimse baştan savamaz...
  • aysedeniz kullanıcısına yanıt
    kaydı olmayan araçlarında ayıpları var bilinen yada bilinmeyen kaydı olmadığı için ispat edemezsiniz vatandaş benden sonra olmuş diyebilir size 2. el satılan mallarda ayıp olmaz adı üstünde 2. el zaten
    amca hala meselesi değil bu farklı bi olay aracınızn kaydı olmasaydı ne olacaktı araç sonuçta yine kazalı değişen ne kazası kayıtlara geçmiş kaskosu olmasaydı kazası kayıtlara geçmeyecekti sizde yine kazalı araç almış olacaktınız yine sonradan öğrenecektiniz fakat kaydı olmayacaktı yalnış anlamayında aracın kendisine mi biniyorsunz kaydına mı anlayamadım
  • Ama aracın kaydı var. Ve bu kayıt yüzünden kimse bana kasko yapmıyor. Ve bu kayıt yüzünden arabamın değeri düşmüş durumda. Kusura bakmayın ama " Aracın kaydına mı biniyorsunuz kendisine mi" cümleniz çok yanlış.

Siz kayıtlarda Pedofil olan birinin çocuğunuzu taşıyan servise şöför olmasını kabul edermisiniz? Ya da hırsızlık kaydı bulunan birini işe alırmısınız? Sizin beğenmediğiniz kayıtlar, bir kaç kuruşluk kağıt parçaları gerekli imzalar üzerinde bulunduğunda adamı ipten alır ipe götürür. Bu kayıtlar kafadan sallamasyon değil.

Aracımın pert kaydı olmasaydı, Kaskomu yaptırırdım, sıkıldığımda da normal piyasa fiyatından satardım. Bu kadar mağdur olmadığım için gidipte dava açmazdım. Ama o kayıt var ve o kayıt yüzünden mağdurum.

2. El de satılan mallarda nasıl ayıp olmazmış. Size 6098 sayılı borçlar kanununda bireyler arası satıştan doğan uyuşmazlıkların çözümü ile ilgili kanun maddesini ekliyorum ve siz 2. elde ayıp olmaz diyorsunuz. Sonra gelip Ben Borçlar Kanunun dan örnek vermeme rağmen size Tüketiciyi Koruma kanunudur o diyorsunuz.

Siz galiba ya bu şekilde bir insana pert araç sattınız, ya da satmak üzeresiniz. Resmen sattığı aracın pert olduğunu gizleyen satıcıları savunuyorsunuz. Savunduğunuz şeyler ise ne akla uygun ne de hukuk kurallarına.

• Borçlar Kanunuhttp://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/02/20110204-1.htm

CMK http://www.ceza-bb.adalet.gov.tr/mevzuat/5271.htm

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm

Buyrun bir göz gezdirin isterseniz, Hukuk sistemi hakkında fikriniz olur böylece.

• Hasardan yapılmış aracın fiyatı zaten düşük 5 binlira aşağı ucuz buldum deyip ustalara gösterip kullanıp beğendikden sonra , bunun kusuru varmış deyip satışı bozmanın anlamı yokki, önceden araştırıcaksın, kimse kusuru abartarak göstermeyebilir, sen arayıp bulacaksın kusuru, haa normalinden çok para verdiysen servisede expertiz parasıda ver söyler en ince kusurunu bile, ancak piyasanın en altına hasatlı fiyatına bilerek alıp sonrada kazası varmış deyip iade istemek olmuyo, Allahdan noret vergiler azda iade bile alırım ben olsam şuanda eskiden yüksekdi masraflar iade zordu. önemlisi araç yoılda mükemmelmi orjinal parcası takılmışmı takılsıun ne var bunda, 15 senelik eski boya yerine sıfır mükemmel boyalı olsun daha iyi olabilir, yeterki profil düzgün araçda problem olmasın, ben boya varmış deyip aracı çöp görenleri biliyorum bunu anlamsız buluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    kimseye pert araç satmadım yada satmak üzerede değilim konuyu saptırmayalım sizin sorununuz aracın kazalı olması değil siz kaydından rahatsızsınız başka birşey değil
    alırken neden bakmadınız kaydına ozaman aracı gösteriyorsunuz sevise tamirciye oraya buraya neden kaydına baktırmıyorsunuz
    aracın pert olduğunu gizleyecek bi durum mu var satıcı şasi nosunu plakasını mı gizledi sizden de satıcı pert olduğunu gizledi diyorsunuz
    o kayıt yüzünden mağdurum diyorsunuz ve araca 2 yıldır biniyorsunuz var mı böyle birşey ben senin aracına bineyim 2 yıl sonrada aaa bunun kaydı var bunu geri alacaksın diyeyim saçmalıktan başka birşey değil kusurabakmayın siz bakmamışsınız aracınızın kaydına bakmak zorundaydınız böyle durumlarla karşılaşmamak için
    iş veren bile sizin dediğiniz gibi eleman alırken sabıka kaydını istiyor sabıka kaydına bakıyor siz bakmadan almışsınız sonuçlarına katlanırsınız
    vatandaş eğer pert olduğunu biliyor fakat söylemiyorsa bu da onun karektersizliği ancak siz satıcıya kazasını sorduğunuzda onunda kazası yok dediğinde nasıl ssatıcının sözüne itimat etmeyip aracı servise ustanıza gösretiyorsanız kaydınıda sigortacıya sorgulatacaktınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastlane81 -- 18 Aralık 2013; 15:08:51 >

• Bakın yukarıda yazdım tekrardan yazıyorum. Aracın o küçümsediğiniz kaydı yüzünden ben Kasko yaptıramıyorum. Aracın piyasa değeri düşüyor. Sırf o kayıt yüzünden bunlar oluyor ve halen o kayıttan siz rahatsızsınız diyebiliyorsunuz. Anlamanız için tekrar yazıyorum o kayıt yüzünden Aracın değeri düşüyor. Ve Kasko yapılmıyor. Anlamışsınızdır umarım neden rahatsız olduğumu.

Aracı alırken Opel yetkili servisine götürdüm, kaza darbe yok dediler, sadece boya var dediler. Tramerden mesajla sorguladım herhangi bir kayıtta çıkmadı. Olayı öğendiğim sırada ilk 3 sigorta şirketi bile anlamadı ilk etapta. 4. de öğrendim. Öyle gidipte parasnı verip hemen almadım.

Adam pert olduğunu biliyordu ve bunu söylemedi. Yetkili servis bile pert olmuş aracı anlamamışken ben nasıl anlayım. Gözle görünür bir şey olsaydı almazdım zaten. Ve davayıda buna bağlı olarak, yani gizli ayıptan açtım. Araçta ilk başta belli olmayan sonradan anlaşılabilinen gizli ayıp var. Ve Kanun diyor ki;

Sen bir malı satarken kusurlarını söylemek zorundasın.

Malı sattın mı? O maldaki gizli kusurlardan haberin olmasa bile malı sen sattığın için sorumlusun.

Bunu Borçlar Kanununda Madde 209 söylüyor.

sizde 5664 yerine aracın ruhsatında sigortacınıza sorgulatsaydınız servise bile götürmüşsünüz sigortacıya sorgulatmak zor olmamalı kaldı ki 5664 zaten hiçbir sorumlıuluk almadan sorgulama yapıyor sigortacıdan sorduracaktınız

sizin söylediğiniz kanun bu durumlarda geçerlimi sizcer buna siz inanıyormusunuz internetten binlerce pert araç var bu araçlar satılıyor hangisi söylenerek satılıyor sizce birkaç istisna hariç siz o kanuna bakara konuşuyorsunuz ancak noter satışını hiç okumadınız mı oradada sigortabilgilerine ulaşılamadığından sorumluluk alıcıya aittir diyor bu ibarenin altında imzanız var bu ibare o kanun devredışı bırakmıyor mu zaten
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.