2005 model "FIESTA 1.4 TDCi COMFORT ASM" model aracımız soldan duvara çarpıp airbagleri patlamış ve sigortanın eksperi pert kararı vermiştir, buraya kadar herşey normal gibi; fakat kasko yapılırken aracın modeli yanlış girilerek "1.4i COMFORT" yazılmış, bundan dolayı kasko değeri 2.000 TL düşük yazılmış ve exper araca 13.000 TL gibi bir para teklif veriyor.
Bu arada aracım 40bin km civarındaydı, sahibinden.com'da araç 24.000TL gözüküyor.
Pert araç prosedürüyle ilgili bir bilgim olmadığından dolayı, sizce ne yapmalıyım? Aracı ben sigorta şirketinden alabilir miyim? Yaptırıp satmak daha mı mantıklı olur? Yoksa verdikleri parayı alıp kendi yoluma mı bakmalıyım?
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Alır yapar binersin ancak kasko yapamazsın!
yanlız anlamadığım nokta 24bin'e satılan araca nasıl 15bin veya 13bine nasıl ediyor?
pert kayıtlı araçlara da kasko yapan yerler var galiba.
Sahibinden.com'a girerseniz bazı ilanlarda hem kaskolu hem de pert kayıtlı araçlar görebilirsiniz.
1. ci siz bu yanlışlıkdan dolayı az kasko parası ödediniz doğrumu
o zaman sesiniz neden çıkmadı
yoksa gerçekden sizinde mi haberiniz yokdu
Bende anlayamadım, ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.
Bu sayfadan kasko değerini sorguladığımda :http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1207 Benim aracım : FORD FIESTA 1.4 TDCi COMFORT ASM 17500 TL yazıyor Poliçetedi araç: FORD FIESTA 1.4i COMFORT 15500 TL yazıyor
fiesta 2005 dizel 24000tl sahibinden de ilanlar tok karnına veriliyor (gerçekten satmak isteyenler müstesna) fiyat biraz abartı
o aracın ederi 16-17 hadi çok temizse 18
bence 13alın devam edin zaten aracı yaptırdıktan sonra büyük kazalı araca kimse para vermez 15 e gider
siz 13 ü alın bence
quote:
Orijinalden alıntı: kadirdaglar
Maalesef benimde haberim yoktu, araç 2005 model her sene kasko yapıldı ve ilk yaptırdığım poliçeye kadar duruyor, orada da aynı. Muhtemelen kaskoyu ilk yapan sigortacı modeli yanlış yazdı, daha sonra yapılırken sürekli plakadan ilerlediler, kimse ruhsata bakmadı.
fiesta 2005 dizel 24000tl sahibinden de ilanlar tok karnına veriliyor (gerçekten satmak isteyenler müstesna) fiyat biraz abartı
bence 13alın devam edin zaten aracı yaptırdıktan sonra büyük kazalı araca kimse para vermez 15 e gider
siz 13 ü alın bence
40bin KM'deki yarı otomatik dizel aracın ederi 16 mı diyorsanız? Örnek ilan gösterebilir misinz?
quote:
Orijinalden alıntı: Tuerker
quote:
Maalesef benimde haberim yoktu, araç 2005 model her sene kasko yapıldı ve ilk yaptırdığım poliçeye kadar duruyor, orada da aynı. Muhtemelen kaskoyu ilk yapan sigortacı modeli yanlış yazdı, daha sonra yapılırken sürekli plakadan ilerlediler, kimse ruhsata bakmadı.
geçmiş olsun
acaba mahkemeye verme olabilirmi ufakdan da olsa dolandırıcılık gibi sonucda
yanlıs bilgi gösterip degerini düşürüyorlar sonucda
birde aracın resmi varmı kazalı paylasırsanız sevinirim
quote:
quote:
quote:
geçmiş olsun
acaba mahkemeye verme olabilirmi ufakdan da olsa dolandırıcılık gibi sonucda
yanlıs bilgi gösterip degerini düşürüyorlar sonucda
birde aracın resmi varmı kazalı paylasırsanız sevinirim
Aracın resimleri şuanda yok, ama sigorta şirketinin yaptığı ayıp, arabayı benden benzinli diye alacak ama kendisi satarken dizel diye satacak, poliçenin yanlış yapılması benim hatam olamaz, bunun sorumluluğu acentada ya da sigorta şirketinde olmalı, poliçelerin arasındaki farkı ödeyeceği tutardan düşerek bana aracımın parasını ödemesi gerekir diye düşünüyorum.
quote:
Aracın resimleri şuanda yok, ama sigorta şirketinin yaptığı ayıp, arabayı benden benzinli diye alacak ama kendisi satarken dizel diye satacak, poliçenin yanlış yapılması benim hatam olamaz, bunun sorumluluğu acentada ya da sigorta şirketinde olmalı, poliçelerin arasındaki farkı ödeyeceği tutardan düşerek bana aracımın parasını ödemesi gerekir diye düşünüyorum.
bu konu üstünde durmanızı tavsiye ediyorum
ana merkez şubeyi arayın anlatın durumu
benim araç dizel vs vs
3 5 bin tl den bahsediyoruz
şirket ile pazarlık yapma hakkınız var,fiyatta anlaşmadan perte ayıramazlar,13000 i yükseltmelerini isteyin!
quote:
quote:
bu konu üstünde durmanızı tavsiye ediyorum
ana merkez şubeyi arayın anlatın durumu
benim araç dizel vs vs
3 5 bin tl den bahsediyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Avagadroo
şirket ile pazarlık yapma hakkınız var,fiyatta anlaşmadan perte ayıramazlar,13000 i yükseltmelerini isteyin!
Teşekkürler arkadaşlar, konuşalım bakalım neler olacak
13.000 tl ohalık bir teklif kesinlikle kabul etmeyin, hata onların ayrıca olmadı hakeme gideriz deyin kesin haksız çıkarlar o yüzden yükselteceklerdir. 24.000 etmez o araç açık konuşalım 18-19 gerçek fiyatı kasko 17.500 falan verir.
2005 fiesta 24000TL
17-18 ancak eder.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: naczet24
siz 13 ü alın bence
40bin KM'deki yarı otomatik dizel aracın ederi 16 mı diyorsanız? Örnek ilan gösterebilir misinz?
Bunlari bize degil ekspere anlatsan simdiye kadar sorunun cozulurdu.
ilana şimdi baktım 25bin tl o araç için fantazi olmuş 18-19liraya zor satar o aracı, şimdi anladım ok,
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: naczet24
siz 13 ü alın bence
cümleyi yarım okumayın
temizse 18 eder dedim
18den 1 kuruş fazla etmez 2005 fiesta 22-23-24 yazanların ilanlarına bakmayın onlar saçmalayanlar grubu kim megane focus astra parasına fiesta alır arkadaşım geçen gün 23000liraya 2006 megane hb dizel aldı sağ kapısı değişmiş sadece
7 yaşında bir b sınıfı araçtan bahsediyoruz
benim dikkat çektiğim konu şu
siz o aracı yaptırdıktan sonra 18 de etmeyecek
o araç artık büyük kaza atlatmış bir 2005 fiesta olarak işlem görecek
toplandıktan sonra 15-16 daha fazla etmez o nedenle 13 düşünülebilir şehsen büyük kazalı bir araca binmek beni rahatsız eder 1-2 bin lira zarar da etsem veririm gider
benim düşüncem bu saygılar sunar geçmiş olsun derim
Öncelikle geçmiş olsun. Pert olayı geçen sene benimde başıma geldi. Sahibinden'deki ilanlara falan bakarak vakit kaybetme, hiç birşey elde edemiyorsun.
Ben yaklaşık 3 hafta uğraştım ama sonuç alamadım. Avukatlarla görüştüm sonuç elde edemezsin, mahkemeye verirsen kaybedersin ve karşı tarafın avukat masraflarını da ödersin dediler.
Her sene kasko değerini piyasa fiyatına çekerdim ama kaza yaptığım sene düğün telaşından hiç dikkat etmedim ve sonuç olarak kasko bedelini alabildim. Pazarlıkla falan da değer kaybı adı altında 3-5 bişeyler daha verdiler.
Sigorta firmasını sürekli ara ve sigortacından da yardım iste. Kasko değerinin yeniden tespiti için eksper gönderiyorlar sanırım. Kasko yaptırdığın prim ücretine ilave birşeyler daha ödemen gerekiyor ama çok birşey değildir. Tavsiyem peşini bırakma 3-5 bişeyler daha koparmaya bak ama mahkeme yoluna da gitme bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme